Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Itsetehty mysli

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Itsetehty mysli



Moni on kysynyt viime aikoina kuinka teen myslini. Ajattelin siis tehdä siitä ihan oman postauksen sen sijaan, että olisin selostanut jokaiselle erikseen. Kuvatkin satuin löytämään viime syksynä tekemästäni myslistä. Vaikka omatekemää mysliä ei tekisikään E-koodejen ja sokerin välttämiseksi, on se vaan ainutlaatuinen makuelämys! Sata kertaa parempaa kuin mikään kaupan tarjoama mauton kaurahiutaleseos. Suosittelen ihan jokaiselle!



Kotitekoinen herkkumysli

5dl kaurahiutaleita
5dl ruishiutaleita
2dl siemeniä (itse käytin kurpitsan-, pinjan-, aurongonkukan- ja pellavansiemeniä)
3dl pähkinöitä (itse käytin saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä ja manteleita)
kuivattuja hedelmiä oman maun mukaan (omia lemppareita on rusinat, aprikoosi ja papaija)
1/2 dl oliiviöljyä
(3 rkl hunajaa)
kanelia
kardemummaa
inkivääriä
ripaus suolaa

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mikäli käytät hunajaa, kuumenna oliiviöljy ja hunaja pannulla yhtenäiseksi seokseksi (älä päästä kiehumaan asti). Jos haluat sokerittoman version, skippaa tämä vaihe.

2. Sekoita hiutaleet, pähkinät ja siemenet kulhossa. Lisää mausteita oman maun mukaan,  itse käytin ohjeessa mainittuja mausteita ja tuli tosi hyvää! Kaada ja asettele mysli pellille tasaisesti. Kaada öljy/öljyhunajaseos tasaisesti myslin päälle ja möyhi vähän, jotta jokainen saa varmasti öljyä osakseen. 

3. Paista n. 15 min. Voit käännellä välillä, jos siltä tuntuu. Vahdi mysliä koko paiston ajan, sillä pähkinät palavat helposti. Kun talon valtaa ihana paahdetun pähkinän tuoksu, mysli on valmista.

4. Anna myslin hieman jäähtyä ja lisää kuivatut hedelmät. Voila!






 Mun mielestä tää mysli maistuu parhaalta ihan pelkän maidon kanssa. On se vaan niin herkkua.



- kaisa

Tunnisteet: ,

8 kommenttia:

13. helmikuuta 2013 klo 21.50 , Blogger Meow kirjoitti...

Kiitti reseptistä, vielä kun jaksais kokeilla joku päivä. :)

 
14. helmikuuta 2013 klo 0.43 , Blogger Maria kirjoitti...

Kiitos paljon!! Kuulostaa ihan mielettömän hyvältä:)

 
9. huhtikuuta 2013 klo 10.06 , Blogger Emiilia kirjoitti...

Tein tällä ohjeella pari päivää sitten mysliä.
Ai että, kun on hyvää ! Tuun tekemään varmasti useesti lisää :D

 
16. heinäkuuta 2013 klo 15.35 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvää! Mulla yhdistelmänä oli cashew,maapähkinät,kurpitsansiemenet,auringonkukansiemenet,kuivattu anananas ja rusinat. Kotoa löytyi ruishiutaleiden sijasta neljän viljan hiutaleita ja korvasin lisäksi pienen osan kaurahiutaleista kauraleiseillä ihan muuten vaan (ovat tosin ehkä vähän liian pienikokoisia mysliin) - toimi hyvin!

Kiitos ihanasta ohjeesta!

Mirjami

 
27. heinäkuuta 2013 klo 9.00 , Blogger Ann-Marie Hagman kirjoitti...

Yllättäen tämäkin resepti oli tajunnan räjäyttävä. Eka satsi onnistu täydellisesti, se oleili uunissa yli 30min. Siitä tuli rapeaa ja karamellisoitua. Toinen satsi joka oli kaiken lisäksi tupla satsi oli uunissa vain puolet ajasta. Koostumus oli hiukan sitkeää. Joten mitä tästä opimme?! Uunita tarpeeksi pitkään.;)

 
29. heinäkuuta 2013 klo 21.30 , Blogger Milla Cotterill kirjoitti...

Hyvää tuli, kiitos reseptistä! Käytin mysliin Nalle-kuitupuurohiutaleita (valmis kaura-ruis-pellavansiemen-sekoitus), jota sattui löytymään kaapistani. Vinkkinä muillekin :)

 
3. elokuuta 2013 klo 13.35 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Herkullinen resepti! Osaatko sanoa kauanko tää mysli säilyy huoneenlämmössä?:)

 
10. elokuuta 2013 klo 18.15 , Blogger Helga kirjoitti...

Kiva ohje, kiitos! Tämähän tulee varmaan aina tehtyä omien mieltymysten ja kaapin sisällön mukaan, itse käytin ruishiutaleita, pellavansiemenrouhetta, auringonkukan ja pinjansiemeniä, hassel- ja cashewpähkinöitä ja manteleita. Hunajan vaihdoin vaahterasiirappiin ja oliiviöljyn rypsiin. Kuivahedelmistä mukaan pääsi papaija, meloni, omena ja karpalo. Mielettömän hyvää!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu