Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Mitä kaikkea puurosta?

maanantai 4. helmikuuta 2013

Mitä kaikkea puurosta?

Puuro - voi tuo suomalaisten ihastus ja inhokki. Kaurahiutaleet on ehkä maailman ihmeellisin raaka-aine. Miten niistä voi saada veteen yhdistämällä jotain niin taivaallista aikaiseksi? Ja nyt en puhu mistään peruspuurosta, vaan puurohan itsessään on niin tylsä että siinä on resurssit toteuttaa ihan mitä vaan. IHAN_MITÄ_VAAN. Ja kyllä, minulla on aikeissa myös yrittää keksiä resepti suolaiselle puurolle. Pekonipuuro? Broileripuuro? Näistä lisää myöhemmin ;)

Joka tapauksessa puuro inspiroi minua ja paljon, ja tässä ajattelin kertoa teille pieniä kikkakolmosia, joiden avulla saatte itsenne kiinni nuolemasta puurokulhon reunoja (that's me every morning).



Näin on paljon parempi! Päällä on chia-siemeniä, pekaanipähkinöitä, rusinoita ja maapähkinävoita.



Astetta parempi kaurapuuro

- Älä koskaan unohda suolaa! Se antaa puurolle sielun.

- Mikäli haluat makean puuron ilman sokeria, lisää siihen muussattua banaania valmistusvaiheessa.

- Jos puuron ravintoarvoja haluaa hieman nostaa lisäämällä siihen proteiinia, kannattaa rikkoa kananmunanvalkuainen valmiiseen puuroon. Se tekee puuron koostumuksestakin vähän paremman.

- Puuron päälle voi aina mättää hyvät lisukkeet, mutta OIKEASTI hyvä puuro syntyy sillä, että itse puuropohja on maukasta, sitä kannattaa siis maustaa; kanelia, suolaa, vaniljasokeria, inkivääriä, piparkakkumausteita, hunajaa, siirappia, kaakaojauhetta...

- Puuron kanssa voi syödä vaikka sun mitä! Kun marjat, hedelmät, hillot ja maito alkaa kyllästyttää, voi kokeilla vaikkapa siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, raejuustoa, maapähkinävoita(!!), gojimarjoja, maitorahkaa, jugurttia... vain taivas on rajana!

-Tämä saattaa olla jo kyllä henk.koht. mielipide, mutta puuro kannattaa syödä vähän jäähtyneenä, sillä lämpimänä/kuumana siitä on vaikea maistaa oikein mitään...

- Mikropuuro on nopea ja helppo, mutta on se hellalla keitetty vaan jostain syystä parempaa

- Puurosta saa kuohkeamman vatkaamalla sitä sähkövatkaimella

- Puuroa kannattaa rohkeasti kokeilla tehdä erilaisiin maitoihin, esim soija- tai mantelimaitoon. Se antaa puuroon ihan uutta makua. Tuli itseasiassa juuri tätä kirjoittaessani mieleen, että puuronhan voisi kokeilla tehdä myös sokeroimattomaan marjamehuun.

- Niille, jotka eivät sitä vielä tienneet: maapähkinävoi on luotu puurolle. Maistakaa, niin uskotte.





Mantelinen banaanipuuro

- kaurahiutaleita
- banaania
- mantelimaitoa
- suolaa
(-vaniljasokeria)

Muussaa banaani (jos teet yhden annoksen niin puolikas banaani) kunnolla mössöksi ja lisää joukkoon loput aineet ja kypsennä mikrossa tai liedellä. Ihan taivaallista! 


Bataattipuuro

-bataattia
-kaurahiutaleita
-maitoa/vettä
-suolaa
-kanelia

Leikkaa bataatti pieniksi paloiksi ja keitä vähässä vedessä, kunnes ovat pehmeitä ja ylikypsiä. Muussaa palaset veteen ja lisää muut aineet. Keittele kunnes valmista. Tää puuro pitää nälkää tosi pitkään!


Omenapuuro

-omena
-kaurahiutaleita
-maitoa/vettä
-hunajaa
-kanelia
-suolaa

Kuori omena ja raasta se rasteeksi. Tee puuro niin kuin normaalisti sen tekisit, ja lisää raaste sekä muut ainekset sekaan. Hauduta/mikrota vielä, jotta omena kypsyy.




Mun vakiopuuro, mitä teen joka aamu on 1dl kaurahiutaleita, puolikas muussattu banaani, kanelia&suolaa, ja puolet nesteestä vettä ja puolet soija- tai mantelimaitoa. Toimii aina. Päällä on yleensä pähkinöitä ja siemeniä. Itse syön puuroni melko jämäkkänä, mutta siitähän saa kuinka lirua tai kuinka kökköistä itse haluaakaan!

Oon jotenkin jäänyt tohon banaanipuuron makeuteen koukkuun. Kerran jouduin tekemään puuron ilman banaania ja eihän se miltään maistunut! Siinä hetkessä ymmärsin kaikkia niitä pieniä lapsia jotka kiukuttelevat kun joutuvat syömään aamupuuronsa. Mautonta velliä. En malta odottaa että mulla on lapsia, teen niille sellaisia herkkupuuroja että!!


rakkaudella kaisa, tuleva äiti

Tunnisteet: ,

15 kommenttia:

5. helmikuuta 2013 klo 11.52 , OpenID mukillinenmaitokahvia kirjoitti...

oij nam! Heti rupes tekee mieli puuroa! :D

 
5. helmikuuta 2013 klo 13.13 , Blogger Katri kirjoitti...

Aivan ihania puurovariaatioita! Tällaiselle puurofriikille kuin minä uppoaa varmasti, etenkin tuo omenapuuro houkuttelee. :) Kuulun niihin äiteihin, jotka tosiaan tyrkyttää sitä puuroa lapselle aamulla ja illalla. Hyvin on mennyt aina viime viikkoihin asti, joten jospa saisin näillä ohjeilla uutta ryhtiä poitsunkin puurotouhuihin. KIITOS!

 
5. helmikuuta 2013 klo 16.20 , Blogger Mia kirjoitti...

Oon niin onnellinen kun löysin noin viikko sitten sun blogin! Mahtavaa, mä saan sittenkin herkutella dieetillä! :) Maapähkinövoista vielä, onko se tosiaan harmiton herkku? Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.
Kiitos aivan mielettömistä idoista! :) Keep Up!

 
5. helmikuuta 2013 klo 17.52 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

;) äläs muuta sano!

 
5. helmikuuta 2013 klo 17.57 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Kiitos ihanasta kommentistasi! Tuntuu hyvältä olla avuksi, olepa hyvä vain :)

 
5. helmikuuta 2013 klo 18.09 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Voi kyllä! Eikö olekin ihanaa tajuta, että keittiössä ei tarvitse kun vähän taikoa niin johan muuttuu muffinsit ja kakut terveellisiksi! ;) Maapähkinävoissa on paljon hyviä rasvoja sekä proteiinia, mutta energiamäärältään se ei kylläkään ole kevyeimmästä päästä. Sitä siis voi toki syödä, mutta varsinkin jos laihduttaa niin kohtuudella! :) Ja kiitos kannustavasta kommentistasi!

 
5. helmikuuta 2013 klo 18.11 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Ainiin! Ja kannattaa varmistaa että maapähkinävoijota syöt on 100% maapähkinää, eikä sisällä esim lisättyä sokeria tai kasvirasvaa!

 
5. helmikuuta 2013 klo 21.18 , Blogger Mia kirjoitti...

Olet saanut tunnustuksen blogissani mianpeilikuva.blogspot.fi! :) Kiitti maapähkinävoi-infopläjäyksestä!

 
5. helmikuuta 2013 klo 22.33 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Voi, kiitos!! olen erittäin imarreltu! <3 hauska idea nuo blogitunnustukset, pääsee hyvät blogit levittäytymään! Täytyy katsella jos sitä itsekin tunnustelisi joitain blogeja :)

 
20. helmikuuta 2013 klo 20.06 , Blogger rooosa kirjoitti...

Piti tulla ihan kertoon, että mä oikeestaan en yhtään välitä puurosta KUNNES löysin nää sun ohjeet ja päätin kokeilla :D nyt oon syönyki sit puuroo joka aamu, kun ei oo ollu mahiksii ruisleipään. Ja herkkuu on, varmaan Suomessaki tästä lähin kuuluu vakkariaamupalaks! Kiitti ja kuitti =)

 
5. maaliskuuta 2013 klo 18.33 , Blogger Nanne kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi! :)

 
1. elokuuta 2013 klo 20.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onko kaurapuuro terveellisintä? Itse olen käyttänyt neljän viljan hiutaleita.. Mitä sanot niistä?

 
2. elokuuta 2013 klo 15.49 , Blogger Vuong kirjoitti...

Ihan mahtavia nää sun reseptit!! <3 oon ihan rakastunut, mutta harmi että kun mä haluaisin tehä näitä niin paljon mut aina puuttuu jotain aineksia vaikka ne onkin aika perus juttuja :D mitä toi loppu tarkoittaa? ''rakkaudella Kaisa, tuleva äiti'' ?? ;oo

 
21. elokuuta 2013 klo 15.30 , Blogger Jenna kirjoitti...

Täytyy oikein henkilökohtaisesti kiittää sinua tästä puuron päälle maitorahkaa -vinkistä! :) Vähän epäillen koitin, mutta sehän sopikin puuron päälle aivan erittäin hyvin!

 
27. elokuuta 2013 klo 20.04 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi halleluja! Kiitoskiitoskiitos! Koin tänään puurovalaistumisen! Upgreidasin jo alkukesästä (lapsilleni tekemäni) puuron ilman suolaa vedellä mikrossa versiosta (säälittävää, tiedän..) suolan kanssa maidolla liedellä versioon joka kruunattiin voisilmällä. Maistui huomattavasti paremmin jo silloin mut olisit nähnyt kuinka yksvuotias veteli maapähkinävoi-banaanipuuroo ihan hurmiossa :D jopa mies kehui vuolaasti omaa pähkinöillä ja siemenillä höystettyä annostaan ja se ei oo armeijan jälkeen puuroo syöny. Toivotaan vaan että jatkossa myös hoitopaikan vellit maistuu tän makusinfonian jälkeen :D muutenkin mahtava blogi, jäin lukijaksi :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu