Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nam, uunipuuroa!

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Nam, uunipuuroa!

Miksköhän aina sunnuntaiaamuna tuntuu että noniin, tässä tää viikonloppu sitten olikin ja huomenna takaisin arkeen. Tai en mä tiedä teistä, mutta mä aina ajattelen noin. Tänä aamuna kuitenkin tajusin että viikonlopusta on oikeastaan menny vasta 50%. Lauantai takana ja sunnuntai edessä. En oo koskaan ajatellut sitä tolla tavalla, jotenkin laskenu aina perjantain viikonloppuun mukaan vaikka sehän on ihan tavallinen arkipäivä? (pessimisti??) Ja niin sai tääkin päivä positiivisen alun! Tänään ois plääneissä body pump ja juoksu/kävelylenkki ja kelpaahan sitä tossa säässä!

Ja tottakai iso aamupala aloittamaan päivän!










Let's dig in!!!


Tällä kertaa perinteistä "makeaa" uunipuuroa sen pekonisen version sijaan :D Tätä uskaltaa kokeilla kaikki! 

Uunipuuro vaniljasydämellä

puolikas banaani
1dl kaurahiutaleita
1 dl soijamaitoa
1dl vettä
kanelia
suolaa
kardemummaa
1 valkuainen
1/4 tl leivinjauhetta

3 rkl raejuustoa
1 rkl maitorahkaa/luonnonjugurttia
1 rkl vaniljaheraa

1. Aseta uuni lämpenemään 225 asteeseen. Muussaa banaani uunin kestävässä kulhossa haarukalla tasaiseksi mössöksi. 

2. Lisää kaurahiutaleet, soijamaito, vesi ja mausteet (älä arastele suolan kanssa, se antaa kaurapuuroon niin paljon makua!) Sekoita. 

3. Laita kulho mikroon pariksi minuutiksi, niin kuin tekisit normipuuron. Kun puuro on kypsää, lisää valkuainen ja leivinjauhe. Sekoita. 

4. Sekoita raejuusto, maitorahka/luonnonjugurtti ja protskujauhe erillisessä kupissa. Tarkista maku. Upota vaniljatahna puuron keskiosaan ja iske loota uuniin!

5. Paista 15-30 minuuttia. 


Aikahaitari on siksi noin iso, että paistoaika riippuu ihan siitä haluaako puuron olevan löysää vai kiinteää sisältä. Itse annoin olla varmaankin n. 15-20 minuuttia. Mutta sitä parempaa se on mun mielestä mitä kiinteämpää! Nyt en vaan jaksanut oottaa enää yhtää pidempää kun maha kurni niin kovasti. 

En tiedä mistä johtuu, mutta uunissa valmistettu puuro on PALJON täyttävämpää kun hellalla/mikrossa tehty vaikka oliskin samat ainesosat. Viipaloin koko herkun päälle vielä banaania ja pistin (tottakai) nokareen maapähkinävoita.


Ihanaa aurinkoista onnellista sunnuntaita, huomenna sitten taas kiinni rutiiniin!!!


love, kaisa

Tunnisteet: , ,

10 kommenttia:

17. maaliskuuta 2013 klo 23.15 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Nam, näyttää niiiin hyvälle! Pakko testata totta seuraavana vapaapäivänä:)

Voisitko tehdä joskus semmosen postauksen missä oli erilaisia lounas/päivällisvaihtoehtoja? Tai jotain ruokapäiväkirjan tapasta?

 
18. maaliskuuta 2013 klo 7.56 , Blogger Essi kirjoitti...

NYT ON PAKKO TESTATA

 
18. maaliskuuta 2013 klo 8.54 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Löysin tän blogin eilen illalla, enkä voinu alkaa nukkuu, ku oli vaa pakko lukea ja lukea :D nousi heti suosikkeihin :) ajattelin kysyä, että käytätkö ollenkaa alkoholia? kun eihän se mitenkään hyväksi ihmis keholle ole..ite oon koittanu miettiä, että pitäiskö koko aine jättää kokonaan pois. Haittaa lihastenki kehitystä. En mikään suurkuluttaja siis ole, mutta haluaisin vaa kysyä saman ikäisen mielipidettä:)

 
18. maaliskuuta 2013 klo 9.03 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Moikka! Kiitos kommentista :) hyvä idea,toteutan toiveesi mielelelläni! Joitain päivällisvaihtoehtoja tähän hätään löydät tagista "lämpimät ruoat"

 
18. maaliskuuta 2013 klo 9.04 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Noniin, kova!!

 
18. maaliskuuta 2013 klo 9.50 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Kiitos hirmusesti, ihanaa kuulla :) Alkoholia nautin tosi harvoin. Se on vaan jotenkin jäänyt pois. Pitää olla tosi spessu tapahtuma/juhla että juon. En kuitenkaan "käy parilla" tai tissuttele vaan jos juon niin juon sitten kunnolla. Jotenkin kun oon alkanu kuuntelemaan omaa kehoa esim just ruokavalion yhteydessä ja muutenkin treenatessa, niin sen alkoholin laittaminen omaan kehoon tuntuu tosi vastenmieliseltä. Ei ikään kuin halua pilata kaikkea sitä työtä, minkä on tehny kropan eteen. Mulla nykyään tosi harvoin on sellanen fiilis, että tekis mieli alkoholia. Kaverit luulee varmaan että oon abso, mutta kyllä mä juon jos haluan. Harvemmin haluan :D Paremmin se perjantai-ilta kuluu vaikkapa salilla ;) Mutta erittäin hyvä kysymys ja monet on kysynyt samaa multa! Kannattaa kuunnella kehoa ja mennä fiiliksen mukaan, ei sitä nyt ihan absolutistiks tarvitse heittäytyä vaikka terveys olisikin tärkeä arvo itselle. Kaikkea kohtuudella :)

 
19. maaliskuuta 2013 klo 10.36 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

apua onkohan tätä kysytty jo miljoonasti ja olin vaan sokee enkä löytänyt postauksista tai kommenteista, mutta mitä protskujauheita käytät? Vanilja ja suklaa siiis. Haluaisin kovin kokeilla kaikkia sun reseptejä mutten oo vielä uskaltautunu ostaan ku pelkään että ostan jotai hirveen makusia.. :DD

 
19. maaliskuuta 2013 klo 17.27 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Itse käytän toistaiseksi vielä ihan perus kaupan protskujauheita. Tällä hetkellä taitaa olla Fast Whey (Lactose Free Triple Whey Protein Blend) käytössä. Haaveissa olis kyllä tilata kunhan rahatilanne antaa periksi stevialla makeutettua proteiinijauhetta tai sitten Sun Warrior merkkistä protskua! Omalla kotipaikkakunnalla kun ei mitään erikoista fitness-liikettä ole... Mutta varsinkin jos ekoja proteiineja ostaa niin perus ruokakaupasta löytyy hyvin! :)

 
19. maaliskuuta 2013 klo 19.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Okei, kiiitoksia vastauksesta! :) täytyy mennä pian ostaan oma jauhe kotiin.. :)

 
12. kesäkuuta 2013 klo 14.43 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihana uunipuuro, täytyy kokeilla! :) Laitoitko tuon Iittala kulhon uuniin? Itsellänikin on juuri tuo sama Taika sarja, mutta en ole raaskinut laittaa uuniin niitä vielä, pelkään että se ei kestä uunin lämpöä. Mutta ehkä sittenkin kestää? :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu