Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Levitteitä leipähetkiin

torstai 25. huhtikuuta 2013

Levitteitä leipähetkiin

Hiiohoi! Tullaampas nyt tähän monia askarruttaneeseen aiheeseen: voi&juusto. 

Kyllä, saatan käyttää leivän päällä ihan perus margariinia ja kyllä, saatampa jopa höylätä juustoviipaleet päälle. Leipä oli entisen minän perusruokaa. Päivällisen saatoin korvata muutamalla palalla leipää, ja tulihan sitä leipää syötyä myös aamu- ja iltapalaksi. Ei hyvä. Mutta kun leipä on niiin hyvää!

Leipä on kyllä hyvää edelleenkin, mutta vielä parempaa se on, kun sitä ei vedä joka aterialla. Nykyään leipä on mulle herkutteluhetki, siinä missä kasvikset on sitä perusruokaa, jota tulee syötyä joka aterialla. 
Päällyseksi voi kuitenkin levittää myös jotain terveellisempää kuin voita tai margariinia. Tässä postauksessa esittelen omat helpot lempparini!

Aloitetaan makeasta!



Maapähkinävoibanaanilevite







Helppoa ja nannaa. Pala banaania ja nokare maapähkinävoita haarukalla mössöksi. Mausta halutessasi kanelilla, stevialla tai suolalla. Herkkuhimon taltuttaja!









Suklaalevite




Täytyy myöntää että inspiraation tähän sain Philadelphian mainostamasta Marabou-tuorejuustosta. En siis koskaan ole sitä maistanut, mutta mainoksen nähtyäni inspiroiduin. Ainekset ovat maitorahka, aito kaakaojauhe ja stevia. Itse käytin seuraavanlaisia suhteita:

1/2 dl maitorahkaa
1 1/2 tl aitoa kaakaojauhetta
1 rkl Canderell Green Steviaa


Vinkki: Päälle voit vielä laittaa banaanin viipaleita, marjoja tai pähkinöitä!









Sitten suolaisiin! Tai oikeastaan suolaiseen. Teidän on pakko maistaa tätä! Käytän kyseistä levitettä ehkä kaikista eniten. Yksinkertainen, pehmeä, rasvainen, maukas, raikas...


Avocadolevite





Tarvitset: avocadoa, raejuustoa, sitruunan mehua, suolaa ja pippuria

Itse käytän seuraavanlaisia suhteita:

1/4 avocado (siis puolikkaasta puolet)
1/2 dl raejuustoa
muutama rkl sitruunan mehua
hyppysellinen sormisuolaa
muutama kierros pippurimyllystä





Kuvien levitteessä raejuusto on muuten surautettu sauvasekoittimella tahnaksi, mutta sen voi yhtä hyvin jättää "kokkareiseksi", itseasiassa mielestäni se on niin jopa parempaa.

Voithan myös tehdä isomman satsin levitettä ja säilöä jääkaapissa, sitruunamehukin on estämässä avocadoa tummumasta ja maut senkun jääkaapissa muhii entistä paremmaksi! Myös suklaalevitteen voi säilöä, mutta maapähkinävoibanaanilevite saattaa banaanin takia muuttaa makuaan säilöttynä. Tai ainakin väriään...




Nauti esim. ruisleivän tai ruisnappejen päällä kalkkunasiivun kera!




Ihanaa torstaita!



x kaisa

Tunnisteet: , , ,

32 kommenttia:

25. huhtikuuta 2013 klo 15.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihania levitteitä, täytyy kokeilla! Ihan muutenkin, ei vain leivän päällä.. Hei, voisitko kirjoittaa postauksen sun laihtumisesta? Oot kirjoittanut yleisesti muutoksestasi, mut kiinnostaisi tietää myös spesifisti nimenomaan laihdutus-puolesta. Esim. miten hyvin jaksoit miinuskaloreilla, olitko koskaan voimaton sen takia, mikä sulla oli se vaje, oliko "irrottelupäiviä" ilman vajetta jne. Ja tuliko lipsumisia yms. ja kuinka tarkasti seurasit ja laskit kaiken. Kiitos, ja keep it up, ihana blogi ja B&J jädesi on vakiokamaa mun ruokavaliossa nyt erilaisilla variaatioilla! Tosi usein jää joku herkku ostamatta kun mietin et teen mieluummin sitä :P

 
25. huhtikuuta 2013 klo 16.50 , Blogger -Liisi- kirjoitti...

Aaaaaps, taas niin kivoja ohjeita! Kyllä varmasti kokeilen näitä levitteitä.

Hey, et ole tainnut vielä kirjoittaa kuningas aiheesta nimeltä alkoholi? En ainakaan huomannut vanhemmissa postauksissasi. Haluaisinkin kysyä, että käytätkö lainkaan alkoholia? Jos käytät ni kuinkausein tai paljon? Toki olisi kiva jos tekisit vaikka postauksen tästä aiheesta..... jos mahdollista?
Mukavaa torstaita! :)

 
25. huhtikuuta 2013 klo 19.48 , Blogger Greu kirjoitti...

Ah, avokado leivän päällä on niiiiin hyvää.. Eipä oo ennen tullut mieleen yhdistää sitä raejuuston kanssa, pitääpä testata! Löysin sun blogin ihan hiljattain kaverin linkittämänä, ja oon kyllä jäänyt koukkuun:) En pelkästään innovatiivisiin resepteihin vaan erityisesti sun itseironiseen tapaan kirjottaa, ihan mahtavaa luettavaa! Toivottavasti jaksat ilahduttaa meitä lukijoita vielä pitkään, oon niin kaivannut tällasta blogia:)

 
25. huhtikuuta 2013 klo 19.48 , Blogger Greu kirjoitti...

Ah, avokado leivän päällä on niiiiin hyvää.. Eipä oo ennen tullut mieleen yhdistää sitä raejuuston kanssa, pitääpä testata! Löysin sun blogin ihan hiljattain kaverin linkittämänä, ja oon kyllä jäänyt koukkuun:) En pelkästään innovatiivisiin resepteihin vaan erityisesti sun itseironiseen tapaan kirjottaa, ihan mahtavaa luettavaa! Toivottavasti jaksat ilahduttaa meitä lukijoita vielä pitkään, oon niin kaivannut tällasta blogia:)

 
26. huhtikuuta 2013 klo 9.38 , Blogger Jossu kirjoitti...

avokado ja sitruunamehu, sekä ripaus mustapippuria haarukalla mössöksi ja ruisleivän päälle on kyllä pala taivasta ;)

 
26. huhtikuuta 2013 klo 12.39 , Blogger Satu kirjoitti...

Heippa! Löysin eilen ihanan blogisi ja sain mielettömästi motivaatiota elämäntapamuutokseeni, kiitos! :) Tavoitteenani on raskauskilojen karistaminen ja muutenkin terveellisten ruokailu- ja liikuntatapojen omaksuminen, tällainen blogi auttaa huimasti! Kokeilin äsken lounaaksi banaanilettu-ohjettasi, ja kyllä oli hyvää! Hämmästyin hyvän maun lisäksi sitä, kuinka täyteen satsista tuli! Todellakin meni ihan lounaasta :) Jatkathan samaan malliin ihanaa blogiasi :)

 
26. huhtikuuta 2013 klo 13.47 , Blogger Emmm kirjoitti...

Ruisleipä, avokado ja kalkkuna on niin herkkua yhdessä! :--) Herkullisen näköisiä levitteitä noi muutkin kyllä!

 
26. huhtikuuta 2013 klo 18.42 , Blogger FaerieS kirjoitti...

Ihania levitteitä, kiitos herkuista ohjeista! ;)

 
27. huhtikuuta 2013 klo 9.53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei liity varsinaisesti tähän postaukseen mutta olis yksi kysymys proteiinijauhoihin liittyen. Olen huomannut että nyt ollaan alettu mainostaa uusia leipomiseen tarkoitettuja proteiinijauhoja joiden sanotaan kestävän 200 asteen kuumentamisen. Eikö sitten normaalit proteiinijauhot kestä kuumennusta kun jostain luin että proteiinille tapahtuisi jotain kuumennettaessa...?

 
27. huhtikuuta 2013 klo 10.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hei mitä mieltä oot ihan tämmösestä perusjutusta kun kasvikset dipillä? tai oikeestaa mitä mieltä oot siitä kermaviilistä? :D katoin nimittäin eilen sitä ihan perus valion lajiketta eikä siinä mun mielestä ollu mitään "ylimäärästä" :)

 
27. huhtikuuta 2013 klo 18.22 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vinkki: Riisikakut ei ole terveellisiä!

 
27. huhtikuuta 2013 klo 22.51 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Milläs perusteella ei ole terveellisiä? Minun riisikakuissa ei ainakaan ole muuta aineksina kuin täysjyväriisi ja suola!

 
27. huhtikuuta 2013 klo 22.52 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Kasvikset dipillä on tosi jees! Kermaviilikin on ok, tosin itse en sitä kovin usein syö juurikin sen kerman takia! Mutta herkutteluhetkiin sopii mainiosti!

 
27. huhtikuuta 2013 klo 22.53 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Normaalit protskujauheet ei kestä läheskään niin hyvin kuumuutta kuin ne leivontaan tarkoitetut. Silti oon käyttäny ihan perus protskujauheita leivonnassa ongelmitta! Tosin, kerran pistin kuuman kahvin sekaan protskujauhetta ja se muuttui heti sellasiks kököiks siihen pinnalle ja meni se rakenne ihan pilalle! Mut uunia on toistaiseks kestäny!

 
27. huhtikuuta 2013 klo 22.54 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Voi, että! :D Kiitos paljon :)

 
27. huhtikuuta 2013 klo 22.54 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Joo, aiheesta tulossa postaus! :)

 
28. huhtikuuta 2013 klo 10.33 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi! Kiitos ihanasta blogista! Löysin tämän eilen ja melkein olen jo selannut läpi ja löytänyt vaikka mitä mitä haluan kokeilla :)! Ihanaa kun yhä useammat ihmiset alkavat ymmärtämään että se vehnäjauho/sokeri-mössö ei ole ainutta (jos ollenkaan) herkkua maailmassa! :)

 
28. huhtikuuta 2013 klo 12.11 , Blogger Vilma Kauppinen kirjoitti...

Eikös kaupan dipeissä epäterveellistä ole nimenomaan ne valmispussien hurjat määrät suolaa? Jos esim dipin tekee itse kermaviiliin lisäämällä vain "hyviä" mausteita,kuten pippureita, chiliä ja sitruunaa (ei suolaa tai grillimausteita), niin ei siinä musta ole mitään huonoa silloin:)

 
28. huhtikuuta 2013 klo 18.22 , Blogger Lotta Annica kirjoitti...

Hei! Löysin tänään blogisi ja luinkin sen heti alkuun asti, tosi hyviä reseptejä ja odotan, että pääsen itsekin kokeilemaan!:) Mistä olet ostanut sitä meridianin maapähkinävoita?

 
28. huhtikuuta 2013 klo 19.17 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Punnitse&Säästä -liikkeestä :)

 
28. huhtikuuta 2013 klo 19.19 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Aaa.. siis no niistä pussimausteista en oo kyllä varma... Tai en itse kyllä niitä söis! Mutta se kermaviili sillon tällön ainakin itselleni ok!

 
28. huhtikuuta 2013 klo 19.22 , Blogger Marissa kirjoitti...

En kestä! Löysin juuri ehkä maailman ihanimman blogin. Mahtavia juttuja Kaisa, kiitos kun jaksat jakaa intoasi ja taitojasi! =)

 
28. huhtikuuta 2013 klo 21.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Namnamnam ;)

 
29. huhtikuuta 2013 klo 11.13 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Musta tuntuu että terveellinen tässä kohtaa tarkoitti vaan sitä, ettei riisikakuissa varsinaisesti ole mitään hyviä ravintoarvoja :-D vähän kaloreita eikä mitään ylimääräistä, joten go for it. Mutta ei niissä oikeestaan mitään "hyötyä" ole, tai niin ite ajattelen enkä syö siksi, mutta ei niissä mitään epäterveellistä ole..

 
9. toukokuuta 2013 klo 17.35 , Anonymous Amanda kirjoitti...

Sulla on ihana blogi ja loistavia reseptejä! :) Tosin olen itse eri mieltä tuosta, että voi olisi epäterveellistä. Se on nimenomaan yksi terveellisimmistä rasvoista, kestää hyvin kuumentamista ja antaa tietenkin loistavan maun ruoalle. Samaa ei tietty voi sanoa teollisista margariineista. Rasvat eivät myöskään vaikuta verensokeriin toisin kuin esim. banaani, joten itse valitsisin mieluummin rasvan kuin hedelmän leivän päälle. :)

 
12. toukokuuta 2013 klo 10.38 , Blogger Misorella kirjoitti...

Kiitos avokado/raejuusto levitevinkistä! <3 Olin juuri ostanut pussillisen avokadoja, kun bongasin ohjeesi ja kyllä olen aivan myyty tästä makusinfoniasta (miksi en ole keksinyt tätä itse :) ). Juoksuharrastuksen aloittaneelle tämä välipala on ihana palkinto hyvän lenkin päätteeksi. Voittajafiilistä on kiva juhlistaa terveellisesti! :) Itse en soseuttanut levitettä tahnaksi vaan jätin siihen kunnolla purutuntunaa. Toimii niinkin!

 
13. toukokuuta 2013 klo 12.21 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Joo! Itsekin vedän kyllä ilman tahnauttamista, se on niin mun mielestä oikeastaan parempaa! Yritin vaan tähän postaukseen saada siitä vielä "levitemäisemmän" .. :D heh.. Mutta kiva kuulla että maistui :)

 
13. toukokuuta 2013 klo 12.23 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Totta. Voi on tottakai puhtaampaa ja terveellisempää kuin margariini tai joku muu voita jäljittelevä levite. Tässä postauksessa "terveellisyydellä" tarkoitin ehkä lähinnä vähäkalorisempaa vaihtoehtoa. Ilmaisuni oli tosin hieman puutteellinen :) Hyvä kommentti!

 
15. toukokuuta 2013 klo 20.56 , Blogger Henriikka kirjoitti...

Sulla on ihan huippu blogi, todella inspiroiva ja saa hyvälle mielelle. Selasinkin tämän jo melkein alusta loppuun, koska jäin ihan koukkuun. Eilen illalla tein protskupannareita ja just äsken tuota avokadolevitettä, tosin ilman raejuustoa. Poikaystäväni oli juuri keittänyt kananmunia, joten silppusin yhden sinne sekaan. Oli aika herkkua paahdetun ruisleivän ja muutaman paprikaviipaleen kanssa. :))

 
16. toukokuuta 2013 klo 18.26 , Blogger EvaK kirjoitti...

Kiitos ihanasta avocado raejuusto levitteeen ohjeesta. On aivan mainiota. Ja tänään lähtee kokeiluun myös benkkujenkku:)

 
8. heinäkuuta 2013 klo 22.40 , Blogger Liisa kirjoitti...

Nappasin ihanan idean talteen suklaalevitteestä ja tein omanlaiseni version siitä, nimittäin vegaanisen! Oli muuten hyvää, kiitos vinkistä :)
http://liisalla.blogspot.fi/2013/07/kevyempi-suklaalevite.html

 
18. elokuuta 2013 klo 18.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olen 1950 luvun köyhän perheen lapsi...kun tulimme koulusta, ruokakomerossa tuskin oli muuta kuin ruisleipää , voita , sinappia ja kuivalkaapissa hienoa sokeria, Näitä me sitten laitoimme leivälle kerrokset...ja maitoa lasiin...hyvää oli ilman lihoja ja leikkeleitä ja vei nälän!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu