Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Uusi rakkaus: Valkuaispuuro!

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Uusi rakkaus: Valkuaispuuro!



Mulla ei ollut mitään hajua kuinka suomentaa "egg white oatmeal", joten päädyin otsikossa näkyvään ratkaisuun. Tässä taas huomataan kuinka suomeksi kaikki kuulostaa niin paljon kummallisemmalta... Valkuaispuuro... niin mikä, ai silmävalkuainen? Kannibaalien aamiainen vol.1?

Anyhow, oon tehnyt puuroa valkuaisten kera aikaisemminkin, mutten koskaan oo tajunnut sitä jujua siinä. En oo koskaan maistanut eroa tai huomannut sitä rakenteessakaan. Niin, ennen tätä aamua. Sain nesteen, kaurahiutaeiden ja valkuaisten määrän suhteessa toisiinsa ihan täydelliseks ja lopputulos oli täydellisen klimppinen ja taikinamainen.

Toisekseen, resepti on yllättävän yksinkertainen ja kevyt, vaikka maistui hämäävän epäterveelliseltä. Vain 190 kalorilla sai sen fiiliksen että oli koluamassa keksitaikinakulhoa.








 Valkuaispuuro yhdelle

1,5 dl Alpron vaniljasoijamaitoa
0.5 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
2 valkuaista
(kunnolla!!) suolaa
vaniljajauhetta
kanelia
kardemummaa
(halutessasi) makeutusta esim. steviaa

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä. Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet. Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä. Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!). Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla. Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä. Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla. Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen. Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen. Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!


 Nam, nam ja nam! Mausteista sen verran, että niitä ei kannata skipata! Ja monesti suolaa tulee laitettua puuroon niin vähän, ettei se edes maistu vaikka todellisuudessa juuri suola antaa puurolle sielun. Mikäli ehdit syödä jo aamupalan, kokeilepa vaikka välipalaksi! :)





Rauhallista sunnuntaita täältä sohvan pohjalta! Vieläkin kipeänä olen, eli ette pääse eroon päivittäin tulevista blogipostauksista ;) Ja puuron söin banaanisiivujen ja sokerittoman taatelisiirapin kanssa, hyvää oli!

Tunnisteet: ,

43 kommenttia:

7. huhtikuuta 2013 klo 12.11 , Blogger Essi kirjoitti...

Jep, valkuaispuuroksi kutsutaan! Itekin tulee tehtyä usein:-)

 
7. huhtikuuta 2013 klo 12.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oivitsi nam! kiitos tästä :) oot ihana! ps. mistä saa sokeritonta taatelisiirappia??? ja paljonko maksaa?

 
7. huhtikuuta 2013 klo 12.52 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Noniin hyvä hyvä! :)

 
7. huhtikuuta 2013 klo 12.53 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Itse oon ostanut kyseisen siirapin Lontoosta. Voi olla että sitä myydään myös Suomessa, mutta ainakaan mun kotikaupungissa ei. Merkki on Meridian. Jos sitä jossain on niin varmaan ekolo tai joku vastaava! :)

 
7. huhtikuuta 2013 klo 12.56 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tiiätkö saako mistään tilattua näitä sokerittomia hilloja tai siirappeja? Kuulostaa mahtaville!:D

 
7. huhtikuuta 2013 klo 12.56 , Blogger Aino kirjoitti...

Toi on kyllä superhyväää! Voiii...toivottavasti sä pysyisit kipeenä kauan ;D
Ei vaan pikaisia paranemisia! Flunssa on tosi tympee kaveri:(

 
7. huhtikuuta 2013 klo 13.06 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

heei kiinnostaa tosi paljon kuinka usein syöt päivässä ja monta ateriaa? :)ja syötkö aterioiden välillä mitää tyylii hedelmiä?

 
7. huhtikuuta 2013 klo 14.45 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"sokeritonta" hilloa saa ainakin punnitse&säästä kaupasta
siis siinä ei ole lisättyä sokeria, mutta esim mansikan omaa sokeria :)

 
7. huhtikuuta 2013 klo 16.04 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Punnitse&Säästä -liikkeestä itse ostan sokerittomat hillot. Siirapin ostin Lontoosta, itse en ole kyllä törmännyt ainakaan täällä kotikapungissani! Täältä sitä voi esim. tilata: http://www.ekosego.fi/product/312/meridian-taatelisiirappi-330g

 
7. huhtikuuta 2013 klo 16.05 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Haha, ihana! :) No jep! Tää on tosi ärsyttävää ku en periaatteessa oo "kunnolla" kipee että olis kuumetta ym. Mut on tällänen järkyttävä tukko ja hedari ettei kuitenkaan pysty mihinkää lähtee..... Ja kiitos! :)

 
7. huhtikuuta 2013 klo 16.06 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Syön aamupalan, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan :) Välissä en syö oikeestaan mitään, kahvia kyllä kittaan aterioiden yhteydessä sekä välissä.. (vähän paha tapa...) :)

 
7. huhtikuuta 2013 klo 16.06 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Jeps! sieltä itsekin ostan :)

 
7. huhtikuuta 2013 klo 17.58 , Blogger Jenny L kirjoitti...

Lasketaankohan tuo siirappi nesteeksi? Oon lähdössä pian Lontooseen mut pelkillä käsimatkatavaroilla pitäis pärjätä.. :D

 
7. huhtikuuta 2013 klo 18.55 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Luulisin kyllä että lasketaan :/ Voi harmi... Mutta hei hyvää reissua! :) Voithan sä aina kokeilla ottaa sen, kulautat sit sen siinä porteilla kurkusta alas ellei muka saa tuoda, haha!

 
7. huhtikuuta 2013 klo 20.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Lasketaanko siirappi nesteeksi" :DD hahhhhahhh

 
7. huhtikuuta 2013 klo 20.35 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

lasketaan :( raejuusto,rahka,huulirasva, kaikki mikä "leviää" :D

 
7. huhtikuuta 2013 klo 20.42 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minkä ikänen oot?:)

 
7. huhtikuuta 2013 klo 21.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei, ihana blogi sulla! Osaisitko sanoa toimiiko tämä ohje rasvattomalla maidolla, ja onko tätä mahdollista tehdä mikrossa?

 
7. huhtikuuta 2013 klo 21.38 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

18 :)

 
7. huhtikuuta 2013 klo 21.42 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Toimii varmasti rasvattomalla maidolla mutta hmmm tuo mikro... En mee takuuseen lopputuloksesta mutta saattaisi onnistua niin että tekee ensin tavallisen puuron mikrossa, sitten lisää yhden valkuaisen ja sekoittaa kunnolla, mikrottaa hetken, sekoittaa taas, mikrottaa, lisää toisen valkuaisen, sekoittaa, mikrottaa jne kunnes seos on kökkäreistä! Ainoa kohta missä voi mennä pieleen on kananmunien kypsyminen, jonka aikana sekoittaminen on tärkeää, mutta kokeile toki mikrossa ellei liettä ole käytettävissä! :)

 
7. huhtikuuta 2013 klo 22.54 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Kokeilin tänään aamiaiseks sun proteiinipannareita ja oi että oli hyviä!! Ja se "vaniljakastike" mums! Nyt mietiskelin että usein on arkiaamuina niin kiire ettei ehdi/viitsi ruveta niitä paistamaan, niin ootko koskaan tehnyt niin että teet pannarit jo edellisenä iltana ja vaan lämmität sitten aamulla mikrossa? Luuletko että näin pysyy ihan yhtä hyvinä? Kiitos jos vastaat, tää blogi on ihan mielettömän ihana! :-)

 
7. huhtikuuta 2013 klo 23.43 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Oon tehnyt, mutta en kylläkään tolla reseptillä minkä oon tänne laittanu.. hmm.. voithan sä kokeilla :D Niissä pannareissa se itse taikina on vaan aika "kuiva" et en tiedä tuleeko lopputuloksesta korppumainen jos lämmittää uudelleen... Voithan kokeilla lisätä taikinaan esim. vadelmia tai mustikoita niin se saa mehevyyttä! :)

 
7. huhtikuuta 2013 klo 23.44 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Niin ja kiitos!!! :))

 
8. huhtikuuta 2013 klo 7.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! Lähinnä ajan takia ajattelin mikroa, mutta ehkä löydän joku aamu hieman lisäaikaa ja kokeilen ihan liedellä :)

 
8. huhtikuuta 2013 klo 16.39 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kyllä voi lämmittää seuraavana päivänä mikrossa, teen aina niin ;) ja huippuhyvinä pysyvät!^^

 
9. huhtikuuta 2013 klo 21.24 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi! Löysin blogisi pari viikkoa sitten ja nyt olen postauksiisi koukussa! Aivan mahtavia, kokeiluun innostavia ja vieläpä terveellisiä reseptejä sinulla täällä! Tätä valkuaispuuroa juuri testanneena kera itsetehdyn maapähkinävoin ja banaanisiivujen, ei voi muuta sanoa kuin että omm omm, täydellistä!! Innolla jo odottaen reseptiä suklaakakustasi... :P

 
9. huhtikuuta 2013 klo 23.25 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Ahh, sait veden munkin kielelle :p maapähinävoi, banaani ja puuro... jotain niin taivaallista! Niin ja kiitos paljon kehuista! Suklaakakku on tulossa, hitaasti mutta varmasti :D

 
10. huhtikuuta 2013 klo 9.07 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

NAM! Nyt on masu täynnä valkuaispuuroa kera raejuuston. Oon aamulla aina niin nälkäinen että kun puuro oli valmis epäilin, että täytynköhän pelkästään tästä... Oli kyllä kunnon protskupommi (etenkin kun vielä raejuustoa) ja viimeset lusikalliset ois voinu jättää syömättä koska oli jo niin täynnä! En tietenkään silti malttanut. :-) Muuten täydellistä, mutta itse olisin voinut jättää suolan pois, sillä raejuusto toi suolasuutta muutenkin.
Kiitos huikeasta blogista! Eilen lukasin kokonaan tän läpi ja täältähän sai vaikka ja mitä mielettömiä ideoita! Innolla uusia postauksia odotellen :-)

 
10. huhtikuuta 2013 klo 22.02 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei! Ihana blogi! Tuli luettua osa jutuista moneen kertaan ihan, todella inspiroiva. Pakko kysyä näin ravintola-alan ammattilaisena, että miten hyödynnät kananmunan keltuaiset, kun kerran käytät vain valkuaiset tässä? Ihan vain uteliaisuudesta, sillä itsellä on usein tapana yrittää hyödyntää kaikki, ettei tulisi niin suurta biojätteen määrää :) Tätä ohjetta on pakko kokeilla jonain rauhallisena aamuna kun aikaa laittaa jotain muutakin kuin viiliä ja banaania! :)

 
10. huhtikuuta 2013 klo 22.30 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Moi! Ihana kysymys! :D Keltuaiset on mulle todellinen ongelma. Haluaisin ostaa valkuaisia valmiina pullossa, mutta kun lähikauppa ei niitä myy niin ei kyllä tule ostettuakaan. Tuntuu hirmu pahalta mutta täytyy myöntää että pois heitän keltuaiset menemään :( Joka kerta pahalta tuntuu, varsinkin kun tiedän mikä B-vitamiinilähdepommi se on. Joskus tuntuu niin pahalta jopa että annan keltuaiset kissalle. Se syö niitä, mutta ei tietenkään joka päivä. Tosin, nykyään olen alkanut vähentää vähän pelkkien valkuaisten käyttöä ja käyttää sen sijaan koko kananmunan. Kaikissa resepteissä se ei toimi (kuten esim tässä), mutta joissain toimii ihan ok, esim pannukakuissa.

Kiitos paljon kehuista ja mukavaa kuulla että oot tykännyt blogista! :)

 
11. huhtikuuta 2013 klo 22.56 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mä yritin kalorilaskurilla laskea tän reseptin kaloreita, ja sain 266... millasilla arvoilla oot ite saanu ton 190?
mä laitoin niin, että soijamaito 1,5 dl=150 g, onko siis yläkanttiin? 1 dl kaurahiutaleita on 40 g ja valkuainen

 
11. huhtikuuta 2013 klo 22.57 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

....jatkuu: siis valkuaiset (2 kpl) 70 g. onko sulla samat määrät vai onko sun käyttämät kaurahiutaleet jotain spessua?

 
12. huhtikuuta 2013 klo 8.18 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Heippa! Itse en noita kalorilaskureita käytä, sillä varmemman vastauksen saa kun laskee itse manuaalisesti (purkin kyljestä kalorit/100g ja vaa'an kautta ainesosat). En oo koskaan luottanut nettilaskureihin, sillä monesti oon huomannut että ilmottavat eri kalorimäärän kuin pakkaus tai sieltä ei löydy käyttämääni ainesosaa.

Anyhow, sain
1dl kaurahiutaleita 111kcal
1.5 dl soijamaitoa (Alpro, Light Vanilja) sataa grammaa kohden 26 kaloria eli puoltoista desiä on sillon 39 kaloria.
Munan valkuainen on 20 kcal per kappale eli 40 kcal

Näistä kaikista sain siis 190 kcal :)

 
12. huhtikuuta 2013 klo 20.23 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

okei, kiitos tiedosta! meillä taitaa olla sitten eri kautahiutaleet käytössä.. itse käytän kalorilaskuri.fi-sivustoa, johon pystyn myös itse lisäämään tietokantaan tuotteita, jos huomaan ettei laskurista löydy ennestään.. tarkistan myös aina pakkauksesta, että laskurin antamat tiedot täsmäävät (/100g), ja grammavaakaa käytän myös. luotan vaan kalorin laskutaitoon enemmän kuin omaan päähäni, ja siksi käytän sitä :D

 
12. huhtikuuta 2013 klo 23.10 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kuinka paljon kaloreita tässä valkuaispuurossa on :) ?

 
12. huhtikuuta 2013 klo 23.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

anteeksi^^en nähnyt että olit jo kertonut kalorimäärän xD

 
14. huhtikuuta 2013 klo 12.08 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moikka mietin, että miten tämä puuro säilyy jos sen tekee valmiiksi ja syö myöhemmin? Vai onko niinkuin puurot yleensäkkin, että jääkaapin jälkeen muuttuu jäätäväksi mössöksi? Mulla on vähän vaikeet aamuaikataulut välillä ja syönkin sen takia aamupalan aika usein töissä (+aamu aerobinen) ja haluisin tätä kokeilla, mutta...

-sipe

 
14. huhtikuuta 2013 klo 12.59 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hmm.. vitsit, kun en oo kyllä kokeillut! Pitäis varmaan kokeilla... Mun mielestä jääkaapissa säilytetty puuro joka on "jäätävää mössöä" on todella herkullista :D Eli luulisin että ite ainaki pystyisin tän syömään jääkaappisäilytyksen jälkeen, mutta jos ei tykkää jääkaappipuuron koostumuksesta niin sit en varmaan suosittele :D Kyllä tää varmaan aikamoiseks köntsäks muuttuu kun tossa tota valkuaistakin...

 
14. huhtikuuta 2013 klo 14.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

No kokeiluksi taitaaa siis mennä :D Katsotaan meneekö alas vai jääkö lautaselle :D

-sipe

 
15. huhtikuuta 2013 klo 9.18 , Blogger Annika kirjoitti...

Aamu lähti kivast valkuaispuurolla!:) oli hyvää!;D

 
28. huhtikuuta 2013 klo 20.37 , Anonymous reettah kirjoitti...

Tein tuossa artikkelin valkuaispuurosta ja linkitin sun blogisi lähteisiin. Toivottavasti lukijakunta kasvaisi ;) Fanitan sun resptejä ihan kympillä!

http://www.voice.fi/terveysjahyvinvointi/helppoa-ja-ravitsevaa-tuunaa-kaurapuurosi-kuntoilijoiden-tapaan/23/49000

 
28. huhtikuuta 2013 klo 20.46 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Vaude, mahtavaa! Uudet lukijat olis kyllä tervetulleita :) Kiitos!

 
19. elokuuta 2013 klo 17.16 , Blogger Betzy kirjoitti...

Vieläkö tota Alpron Light Vanilja -soijamaitoa saa? Mä oon kesän aikana kolunnut kaikki mahdolliset kaupat läpi sitä löytämättä.. normaalia löytyy lightina, mutta ei vaniljaa :(

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu