Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kermaista kesäkurpitsapuuroa

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kermaista kesäkurpitsapuuroa

Hei lukijat!

Oon viime aikoina tehnyt syrjähyppyä mun lempiaamiaisesta uunipuurosta uuteen ihanuuteen: kesäkurpitsapuuroon!

Miksi aina puuroa aamiaiseksi? Koska en saa niistä koskaan tarpeekseni! Niin monia variointimahdollisuuksia, makuyhdistelmiä ja valmistustapoja että tässähän pitää kohta kirjoittaa kirja "Puuroa sadallakolmella tavalla"

 Kesäkurpitsan lisääminen puuroon ei ole vain keino lisätä vihreää aamiaiseen, vaan myös kikka puuron rakenteen parantamiseksi. Mulla on päässä kummallinen luokitelma eri vihanneksille, sillä käytän niitä paljon leivonnassa. Kesäkurpitsa mm. kuuluu "rasvaiset" -luokitelmaan. Ja häh, miten niin rasvaiset? Koska sillä pystyy oikesti korvaamaan rasvaa leivonnassa tosi onnistuneesti!

Eikä muuten ollut tää mun luokittelu ihan hatusta vedetty, katoin nimittäin Finelistä kesäkurpitsan kokonaisenergian jakautumista, ja kyllähän siellä 20% näyttää rasvaa olevan. Mutta älkää nyt kauhistuko, puhutaan kuitenkin kasviksista, eli kyseessä ei ole tietenkään mikään rasvakaloripommi, rasvoja kun on niin eri tyyppisiä.









Kesäkurpitsa tekee puurosta tosi kermaisen ja pehmeän, eikä se maistu seassa juuri miltään. Tänä aamuna kokeilin myös ensimmäistä kertaa surautella sauvasekoittimella valmista puuroa tasaisemmaksi velliksi, jonka pitäisi myös tehdä puurosta kermaisempaa. Tosin, mulla oli puuroa kattilassa niin vähän, ettei terät kunnolla yltäneet silppuamaan sitä. Ensi kerralla voisin kokeilla kaataa koko satsin blenderiin! Kaurakermaa, nam.

Vielä kolmas askel kermaiseen lopputulokseen on puuron keittäminen maitoon. Joillekin tää saattaa olla ihan standardi, mutta itse monesti teen puuron veteen ja halleluja se hetki kun tein pitkästä aikaa taas maitoon - taivaallista! Maidon voi tietenkin päättää ihan oman maun mukaan, omat lempparini on soija- ja mantelimaito :)

Ja kesäkurpitsaahan ei missään nimessä kannata kuoria ennen raastamista! Puuro saa kivan kesäiset vihreät pilkut puhumattakaan kuoren sisältämästä kuiduista ja K-vitamiinista!

Pakko vielä mainita tämän neronleimauksen englanninkielisen kutsumanimen, joka on yhtä nokkela kuin itse puuro. En tiedä mistä nimi on peräisin ja kuinka yleisesti sitä käytetään, mutta itse törmäsin tähän puuroon nimellä "zoats", joka on siis johdettu sanoista "zucchini" ja "oats". Nerokasta ja järkeenkäypää!

Ja juuri kun olin kuullut zoatseista, törmään zeggseihin. Se taas on munanvalkuaisia ja kesäkurpitsaa blendattuna ja kypsennettynä ("zucchini and eggs = zeggs"). Sitäkin oli tottakai kokeiltava. Toistaiseksi en kylläkään kovin syttynyt tälle vähäkaloriselle karppipuurolle, mutta idea oli hyvä ja aion kehittää siitä jotain. Tästä lisää myöhemmin! ;)


Takaisin kermaunelmaan! Tässä ohje:


Kesäkurpitsapuuro


2 dl maitoa valintasi mukaan (voit myös käyttää 1dl vettä ja 1dl maitoa)
1 dl kaurahiutaleita
2 dl karkeasti raastettua kesäkurpitsaa
mausteita makusi mukaan (itse laitan puuroon lähes joka kerta samat mausteet: kaneli, kardemumma ja suola. Suosittelen lämpimästi!)

Kuumenna maito kattilassa ja lisää mausteet ja kaurahiutaleet. Keittele kypsäksi. Lisää kesäkurpitsaraaste ja keitä vielä kasaan. Lisää tarvittaessa nestettä kesäkurpitsan lisäämisen yhteydessä. Voit vielä hauduttaa kannen alla halutessasi. Done!

Proteiinia annokseen saa syömällä sen raejuuston kanssa tai lisäämällä puuroon keittämisen loppuvaiheissa valkuaisen. Hyvää ruokahalua! :)




<3 kaisa

Tunnisteet: , ,

14 kommenttia:

19. toukokuuta 2013 klo 19.55 , Blogger Kaisa Salonen kirjoitti...

Eihän kesäkurpitsassa ole rasvaa kuin 0,4g/100g. :) Erittäin terveellinen ja hyvänmakunen tuote! :D
On muuten hyvännäköstä puurua!! Näyttää ihan omenakanelipuurolta. :) <3

 
19. toukokuuta 2013 klo 19.56 , Blogger Johki kirjoitti...

Mielenkiintoinen, pitäisikö kokeilla. Järkytyin kyllä kun luin, että 20% rasvaa, kun kesäkurpitsassa on kuitenkin niin vähän kaloreita ja sitten Finelin jälkeen otinkin silmät käteen ja luin että tosiaan "kokonaisenergiasta". 100 grammassa kesäkurpitsaa onneksi rasvaa on kuitenkin vain 0,4 grammaa.

 
19. toukokuuta 2013 klo 20.21 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mistä ostat mantelimaitoa? Itse en ole löytänyt mistään...

 
19. toukokuuta 2013 klo 21.05 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

En osta, teen itse! Alpro myy mantelimaitoa, mutta en ole suomesta löytänyt vielä sellaista, joka ei olisi makeutettu sokerilla. Siispä täytyy tehdä itse. Paahdan mantelit, liotan, blendaan veden kanssa ja siivilöin. Makeutusta stevialla. Tarkempia ohjeita löytyy googlettamalla! :) Kannattaa kokeilla!

 
19. toukokuuta 2013 klo 21.06 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Niin, on on toki! :D Hih :)

 
19. toukokuuta 2013 klo 21.07 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Haha, nimenomaan! :D Siis kevyttähän se on niin kuin vihannekset yleensä! Tarkoitin tekstissä nimenomaan mistä kokonaisenergia koostuu.

 
19. toukokuuta 2013 klo 21.27 , Blogger Sini kirjoitti...

Ihan pakko kokeilla tätä! :)
Löysin tuossa muutama päivä sitten ihan vahingossa tän sun blogin ja luin, vaikka kuinka pitkälle ja tänään jouduin jo kokeilemaan tehdä avokadolevitettäki! :D
Loistava blogi ja loistavia ohjeita!!! :)

 
20. toukokuuta 2013 klo 13.05 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heippa
Kyselisin että mitä mieltä olet soijamaidosta ja yleisestikin soijatuotteista mieltä? Myös mikä on suhtautumisesi maitotuotteisiin? Ainakin rahkaa hyödynnät paljon näihin sun superresepteihin. Kiitos kaikista näistä resepteistä ja ideoista, olen saanut niistä paljon hyötyä ja ihania herkkuhetkiä :p

 
20. toukokuuta 2013 klo 14.54 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Jippii! Kiitos :)

 
20. toukokuuta 2013 klo 14.56 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Itekin käytän soijamaitoa ja hyvää mieltä olen siis! :) Ja maitotuotteita käytän kans tosi paljon, lähinnä rahkaa, raejuustoa ja luonnonjugurttia. Ja kiitos!! :)

 
20. toukokuuta 2013 klo 15.19 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Blogisi on mahtava, sehän suorastaan pursuaa herkullisia ideoita;) Tein tänään tuota kotitekoista benkkujenkkua ja suklaan makuisessa banaani mielestäni hieman puski läpi, mutta ei siinä mitään pidän banaanista. Ja sitten aamukakkua aiemmin kokeiltuani keksin tehdä jätskiin oikeamman tuntuisia kakkupalloja, laitoin yhden munan ja sekoitin siihen niin paljon kaurahiutaleita että tuli aika kiinteää massaa, sitten jaoin taikinan kahtia ja sekoitin toiseen vadelmia ja toiseen kaakaojauhetta ja tilkan vettä, sitten lisäisin kumpaankin hiukan vaniljajauhetta ja steviaa. Sitten paistoin 225´c n5-10min? ja lopuksi murustelin näitä jätskin joukkoon ja mums kun oli hyvää<3! Ja tarkennuksena vielä että levitin taikinasta pieniä palloja/kökköjä leivinpaperille;) Suosittelen kokeilemaan!

 
24. toukokuuta 2013 klo 9.31 , Blogger -Liisi- kirjoitti...

Mmm..aluksi tämä kuulosti vähän erikoiselta, mutta kun tarkemmiten aloin miettimään, niin täähän kuulostikin toosi herkulliselta! Onneksi jääkaapista juuri sopivasti löytyykin kesäkurpitsaa...elikkäs tätä on PAKKO kokeilla, nams! :P Kiitti taas kerran jälleen herkullisesta reseptistä!

 
1. kesäkuuta 2013 klo 14.26 , Blogger Josku kirjoitti...

Heippa!
Saankos lainata jokusen kuvan sun blogista mun blogin postaukseen missä vinkkaan tästä ihanasta blogistasi?:)

 
2. kesäkuuta 2013 klo 8.46 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Tottakai! :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu