Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Mansikkasuklaa-aamiaiskakku

maanantai 6. toukokuuta 2013

Mansikkasuklaa-aamiaiskakku

Pirtsakkaa maanantaita ihanat!

Mun päivä sai tänään ihan huipun alun. Herätys oli soimassa 5:45. Vedin lenkkireleet päälle ja pinkaisin juoksemaan. Aurinko nousi ja taivas oli sininen. Yleensä jos menen lenkille ennen aamiaista, kävelen vaan reippaasti. Tänä aamuna mut sai kuitenkin juoksemaan eräs ruokaan liittyvä motiivi. Aamiainen oli edessä, ja jos ehtisin hoitaa lenkin parissa kymmenessä minuutissa, mulle jäisi aikaa valmistaa pikkasen enemmän aikaa vievä aamiaiskakku. Ja voi halleluja mikä motivaattori! Meikä viiletti loppujen lopuksi valtateiden yli, pusikoiden läpi, ojien kautta ja henkihieverissä ryntäsin kotona keittiöön: uuni päälle, ainekset kulhossa sekaisin, loota uuniin ja huh! Ehdin! Kakku ehtisi valmistua uunissa ja aikaa jäisi vielä sen syömiseen.

Sain nimittäin edellisiltana uuden idean viikonloppuna valmistamastani tiikerikakusta, mitä halusin heti kokeilla. Ihastuin tähän aamiaiskakkuideaan ja halusin kokeilla, pystyykö tämän luksusaamiaisen tuomaan myös arkeen. Näköjään pystyy! Aamiaiskakku on siitäkin syystä kätevä, että sen ollessa uunissa voi käydä vaikkapa suihkussa tai hoitaa muita aamutoimia.

Miksi kutsun sitä juuri AAMIAISkakuksi? Siksi, koska se kuullostaa idylliseltä. Lisäksi sen ainekset on aikalailla samat kuin puurossa, jota yleensä nautitaan aamulla. Hyvät naiset ja herrat, tässä tulee mansikkasuklaa-aamiaiskakku!




Pahoittelen huonoja kuvia. Nälkä oli kova ja aikaa rajallisesti. Söin muuten kevään ensimmäisen aamiaisen ulkona terassilla :) Ja aurinko lämmitti ihanasti <3


Raejuusto pilaa vähän esteettisyyttä, mutta laitoin tämän kuvan jotta näette hieman kakun koostumusta, NAM! Parhaalta se maistui kun otti lusikkaan molempia makuja samalla kertaa.


Mansikkasuklaa-aamiaiskakku


Mansikkataikina:
1/2 dl kaurahiutaleita
3-4 pakastemansikkaa ( TAI KESÄLLÄ SITTEN TUOREITA!!:) )
1 valkuainen
hippunen leivin- ja vaniljajauhetta

Suklaataikina:
1/2 dl kaurahiutaleita
1 keltuainen
1/2 dl maitoa
2-3 rkl makeutusta (esim. Canderell Stevia Green, sokeriton siirappi, hunaja...)
1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Muussaa mansikat ja lisää loput mansikkataikinan ainekset. Sekoita suklaataikinan ainekset keskenään erillisessä kulhossa. Tarkista, että näiden taikinoiden koostumus on suunnilleen sama, eikä toinen ole huomattavasti löysempää/paksumpaa. Lisää maitoa/vettä tarvittaessa. Yhdistä taikinat uuninkestävässä kulhossa ja paista n. vartti!


Itse olin niin hädissäni siitä, ehtisikö kakku valmistua, että lisäsin vielä ruokalusikalliset vaniljaheraa kumpaankin taikinaan, jotta taikinoista tulisi kiinteämpää ja paistoaika lyhenisi. Voi siis kokeilla myös niinkin!
Aikaa syödä jäi loppujen lopulta ruhtinaalliset puoli tuntia. Mulle se on kyllä suhteellisen pieni aika, sillä en vaan pysty hotkimaan ruokaa! Koko nautinto jää ihan sivusuun kun keskittyy vaan tunkemaan ravintoa itseensä. Toisaalta, välillä sitä joutuu sellaiseenkin tilanteeseen, ja sillon ei muu auta kun ajatella ruokaa vaan pelkkänä polttoaineena ja unohtaa nautintoperiaate.


Hyvää alkanutta viikkoa ja tsemppiä aamulenkkeilijöille! :) Tällä viikolla meitä hellii onneksi jo ennen kello kuutta nouseva aurinko! Palaan vielä myöhemmin saamani haasteen merkeissä ;)


x kaisa

Tunnisteet: ,

17 kommenttia:

6. toukokuuta 2013 klo 12.17 , Blogger mea kirjoitti...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
6. toukokuuta 2013 klo 12.51 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Ja makusta! ;)

 
6. toukokuuta 2013 klo 12.59 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kauanko ehdit nukkua jos heräät jo noin aikaisin?:) Itse herään yleensä koulupäivinä 7.30 ( koulu alkaa 9.30) ja ehdin juuri ja juuri nukkua 8 tuntia?
ps. En vihaa enää herätä aamuisin, koska odotan jo illalla aamupalaa:D! Kiitos siitä kuuluu sinulle ja ihanille resepteillesi!:)

 
6. toukokuuta 2013 klo 13.09 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

En mä aina ehdikään, haha! Eilisiltana sain unta vasta 12 pintaan, muutenkin mulla on vaikeuksia saada unta vaikka menisinki sänkyyn ajoissa. Silti tykkään herätä aikaisin. Mielummin juoksen sen lenkin kun nukun pidempään, se pitää mut virkeenä! Tosin, en joka aamu käy lenkillä ja joskus koulukin alkaa vasta 9:30 että kyllä mä nukun :) Pienet yöunet ei oo mulle mikään syy jättää lenkkiä väliin. Ja haha, kiitos! :)

 
6. toukokuuta 2013 klo 13.26 , Blogger Essi kirjoitti...

Siis en tajunnut et siinä on oikeasti tollanen kakun koostumus!! Normisti en oo kakkujen sun muiden pullatyylisten leivosten ystävä, mut hitto mun on pakko kokeilla :D

 
6. toukokuuta 2013 klo 16.25 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Haha! Siis joo! Kyllä! :D ite aikoinaan uunipuuroon ihastuin just sen koostumuksen takia! Vielä kun käyttää kananmunaa niin siitä tulee entistä kakkumaisempi :) suosittelen!!!

 
6. toukokuuta 2013 klo 17.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitä kaurahiutaleita käytät?

 
6. toukokuuta 2013 klo 17.54 , Blogger Johki kirjoitti...

Mä tein eilen sitä tiikerikakku-jutskaa ja mun makunystyröihin stevia ei sopinut ollenkaan kaakaojauheen/suklaan maun kanssa :P Yhhyh. Yritin pelastaa tilannetta lykkäämällä suklaaheraa ja olikin parempaa. Mansikkaversiota mietin myös ja taidan makeutukseksi lykätä siihenkin vähän mansikkaheraa :)

 
6. toukokuuta 2013 klo 17.55 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Elovenan luomukaurahiutaleita :)

 
6. toukokuuta 2013 klo 17.56 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Okei, no hyvä että sait vähän edes pelastettua! Ite en käytä puhdasta steviaa ollenkaan, niin ei ole mitään hajua kuinka se käyttäytyy!! :o Tossa canderellin laimennetussa steviassa mun mielestä se maku ei oo mitenkään erikoisempi kuin sokeri!

 
6. toukokuuta 2013 klo 19.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jos sulla on aamulla kiire ni mikset tee näitäki mikrossa niiku muita sun kakkuja? tiikerikakku toimi mikrossa ainaki loistavasti

 
6. toukokuuta 2013 klo 19.33 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hmm.. empä oo tota tullut ajatelleeksi! Ehkä siksi, että ideahan tässä on "uunipuuro" joka on siis uunissa valmistettu puuro. Ja jos sen valmistaa mikrossa niin eihän se sillon mikään uunipuuro ole vaan mikropuuro! :D Eli nimenomaan sillä uunilla haettu siihen puuroon erinlainen rakenne. Mutta toisaalta, tässä kun on käytetty kananmunaa niin voihan se olla että se hyytyy siellä mikrossakin! Tuskin kuitenkaan täysin samalla tavalla mutta kokeilemisen arvoinen idea kyllä, thanks!! :)

 
6. toukokuuta 2013 klo 22.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heh osaatko sanoa kumpi oli mielestäs parempaa: tiikerikakku vai tää mansikkaversio? :D Mietiskelin kumpaa sitä ekana koittais ;)

 
7. toukokuuta 2013 klo 8.15 , Blogger Emiilia kirjoitti...

Tein tätä puuroa tänä aamuna ja voin sanoa, että se on sairaan hyvää! Aion tehdä sitä jatkossakin kiireettömämpinä aamuina :)

 
7. toukokuuta 2013 klo 11.19 , Blogger Anni kirjoitti...

Kesken aamulenkin tänään päätin, että mä teen tätä!
http://con-movimiento.blogspot.fi/2013/05/aamiaiskakku.html
NAM :) Kiitos ohjeesta! En usko, että mikrossa valmistettuna koostumus ois yhtä bueno..

 
14. toukokuuta 2013 klo 0.29 , Blogger Julia kirjoitti...

hei mä mietin että tekisin huomenna tätä "puurokakkua", mutta mulla ei mansikoita nyt löydy kotoota, että jos teenkin pelkästään tän suklaakakkuna, niin osaatko sanoa että käykö jos vaan yhdistän nämä kaksi ohjetta ? eli valkuainen ja keltuainen samassa. vai pitääkö niitten olla erillään ? :DD

 
14. toukokuuta 2013 klo 20.46 , Blogger Netta kirjoitti...

pakko kokeilla huomenna aamulla!!:) Näyttää sen verran hyvältä!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu