Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Perjantaiterkut!

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Perjantaiterkut!

Ihanaa vaikkakin hieman sateista perjantaiaamua!

Ompas ollut aika... tapahtumarikas kesän aloitus. Ei ole hirveästi ehtinyt blogijuttuja miettiä. Oon kuitenkin todella otettu siitä että blogi on saanut paljon lukijoita ja että sen vaikutusvalta vain kasvaa! :) Kiitos siitä teille! Aina en edes ymmärrä kuinka suurelle lukijajoukolle hassuja tekstejäni kirjoittelen. Viisi tuhatta sivukatselua päivässä on jo arkipäivää. Vau! Ja kiitos että jaksatte kommentoida, vaikka en kovin aktiivisesti niihin vastailekaan. Jokaisen luen!


Oon tässä pari päivää majaillut siskon kämpällä Helsingissä. Kaukana omalta salilta ja jääkaapilta. Se on jotenkin muistuttanut mulle ettei kaikesta tarvitse tehdä niin vaikeaa. Terveellisesti syöminen onnistuu tosi helposti ilman sen kummempia kikkoja. Tässä esimerkiksi aamupala eiliseltä. Perus kaurapuuroa, hedelmiä, pähkinöitä ja maapähkinävoita. Yksinkertaista ja hyvää!



Pre-workout välipala ennen salia (kävin tutustumassa hakiksen Lady Lineen!) Kiiviä, rahkaa, banaania ja maapähkinävoita. Lähes samoja aineksia käyttäen kuin aamupalassa (lue: opiskelijabudjetti).




Aamupala joka parhaillaan sulaa vatsassani. Puuroa, "banaanirahkaa", ja banaanisiivuja. Banaanirahka oli ylijäämä eiliseltä. Olin siis pilkkonut banaanista pieniä paloja maitorahkaan ja maustanut kanelilla. Yön muhimisen jälkeen banaani oli levittänyt kaiken makeutensa rahkaan, nam!



Sitten lounas eiliseltä. Onko teidänkin kotona tehty/tehdäänkö sellaista jauhelihakastiketta, johon tulee vehnäjauhoja? Muisteltiin just siskon kanssa kuinka meillä oli pienenä joskus ruokana sitä niin hyvää jauhelihakastiketta, joka ei ollut tomaattipohjainen, vaan vedestä ja vehnäjauhosta tehty. Nimittäin juuri se kastike tuli mieleen tästä jauhelihamössöstä, mikä valmistettiin eilen! Paitsi triplasti parempi! 



Pähkinäinen jauhelihakastike


400g rasvatonta jauhelihaa (me käytettiin pakastimessa ollutta iskän metsästämää hirveä)
2 sipulia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
reilu ruokalusikallinen 100% maapähkinävoita
loraus (ehkä desi?) maitoa (me käytettiin kevyt)
pieni tölkki, 200g paseerattua tomaattia (ainakin Rainbow valmistaa lisäaineettomia tomaattikastikkeita)
2 rkl makeutusta, jonka makeusaste vastaa sokeria (Canderellin Stevia Green toimii hyvin!)
pieni kourallinen mitä tahansa pähkinöitä


Ruskista jauheliha ja kuullota pilkottu sipuli oliiviöljyssä. Mausta reilulla kädellä! Me käytettiin mausteena vain suolaa ja mustapippuria. Kun sipulit on pehmeitä ja jauheliha täysin kypsää, lisää maapähkinävoi ja maito. Laske levyn lämpötilaa pienemmäksi. Sekoita ja anna "mössööntyä" hetki. Kun maapähkinävoi ja maito on hyvin sekoittunut jauhelihan joukkoon, lisää tomaattikastike ja stevia. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Aivan loppuvaiheessa lisää pähkinät. Jos haluat niiden olevan hieman pehmeitä, hauduta kastiketta vielä hetki.

Koostumus ei vastaa perinteistä "kastiketta" vaan pikemminkin jauhelihamössöä. Kasvisten kanssa nautittuna kiinteämpi koostumus oli mielekkäämpi. Jos haluat syödä kastiketta esim. täysjyväpastan kanssa, etkä halua sen olevan niin jäykkää, voithan käyttää enemmän maitoa tai vaikka vettä!

Maapähkinävoin ja maidon käyttämisellä yritettiin jäljitellä maapähkinäkastiketta, joka syntyy siis lämmittämällä maapähkinävoita ja maitoa. Tomaattikastikkeen ja stevian yhdistelmällä taas koitettiin saada ketsupin makua aikaan.

Resepti oli siis täysin päästä heitetty kokkaustilanteessa, mutta lopputulos oli niiiiin hyvää että halusin jakaa teillekin :) Toivottavasti tykkäätte siitä yhtä paljon kuin me!



x Kaisa

Tunnisteet: , ,

13 kommenttia:

14. kesäkuuta 2013 klo 12.32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten pelkällä jauhelihakastikkeella jaksaa? :O Eikö siinä pitäis olla pastaa tai makaronia vieressä? On jotenki kumma että tavalliset ruoat niinkuin pasta tai riisi on joillain ihmisillä jonkun ihme päähänpiston takia pannassa... Mitä pahaa se pasta teille on tehny? :/

Mutta juu, en halua kuulostaa kauheen hyökkäävältä, ihmettelen vaan nuorten naisten villitystä jättää pastat pois ruuasta. Ikäänkuin elämä siitä sitten jotenkin ihmeellisesti parantuisi.

 
14. kesäkuuta 2013 klo 12.39 , Blogger IMAGE black and white kirjoitti...

Ihanaa, että olet taas back. :)
Ja voi että noi sapuskat näyttää hyvältä.
Ihanaa viikonloppua sinne.

 
14. kesäkuuta 2013 klo 12.51 , Blogger Noora Svärd kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä! Simppeliä, ilman ylimääräistä kikkailua, hyvä!

Kokeilin tehdä tuota proteiiniomenapiirakkaa hieman varioiden... :) Linkitin blogisi tekstiini, tämä on varmaankin sinulle ok?

Mukavaa viikonloppua!

http://noorasvard.blogspot.fi/

 
14. kesäkuuta 2013 klo 12.55 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Moikka! Ymmärrän täysin mitä tarkoitat! Mun vatsa ei jostain syystä sulata pastaa nykyään (edes täysjyvää), vaan saan sitä hirveät vatsakivut. En myöskään pelkää muita hiilareita kuten perunaa tai riisiä ja nautin joka päivä hiilareita mm. kaurapuuron, ruisleivän ja hedelmien muodossa! :) Lounas on ehkä ainoa ateria jolla hiilareita ei kovin paljon tule, koska tykkään keskipäivällä syödä jotain salaatin tyyppistä. Illalla sitten treenejen jälkeen kunnon hiilarilataus :) Muutenkin ajoitan hiilihydraattien saannin aamuun, treeniä ennen, ja treenin jälkeen! Mutta hyvä komma! Ja oon samaa mieltä siitä, että hiilareita tarvitsee jokainen, ja eritoten runsaasti liikkuva!

 
14. kesäkuuta 2013 klo 12.56 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Ainiin, ja kun kysyit että miten pelkällä jauhelihalla jaksaa, niin koostan ateriani yleensä niin, että ne sisältää proteiinin lisäksi joko hiilihydraatteja, tai hyviä rasvoja, koska olen todennut että ne yhdistettynä protskuun pitää nälkää! Tässä rasvat tulee pähkinöiden muodossa. (Ja toi kastike oli oikeasti tosi kermaista ja täyttävää!:))

 
14. kesäkuuta 2013 klo 12.57 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Kiitos samoin!! :)

 
14. kesäkuuta 2013 klo 12.59 , Blogger Johki kirjoitti...

Luulisin ainakin et tän fitness-buumin myötä kyllä hiilariakin monella menee, ei oikein voi harrastaa rankkaa liikuntaa ilman. No jotkut ehkä voi mut kyllä hiilarit on iso osa ruokalistaa useimmilla. Ja hiilareitahan saa muualtakin kuin pastasta, riisistä. En itsekään näitä kahta juuri käytä.

 
14. kesäkuuta 2013 klo 12.59 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

NAM! Kuulostaa&näyttää loistavalle! Täytyykin kokeilla heti kun raparperia käsiini saan :) Ja toki on ok! Ihanaa että jaatte reseptejäni blogeissanne :) Mukavat viikonloput sinnekin!

 
14. kesäkuuta 2013 klo 15.29 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei mitä peanut butterii sä käytät?:)

 
14. kesäkuuta 2013 klo 16.13 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Meridianin luomumaapähkinävoita :)

 
14. kesäkuuta 2013 klo 19.30 , Anonymous nnoora kirjoitti...

Moikka! Löysin blogisi Steffitin postauksen kautta ja ihastuin sun resepteihin! Tällä viikolla olen syönyt puuroa kesäkurpitsan ja munanvalkuisen kanssa ja tänään kokeilin suklaamukikakkua. Namnam. Kiitos paljon ideoistasi! :) Ensi kerralla syön suklaamukikakkuni pähkinöiden kanssa. ;)

 
14. kesäkuuta 2013 klo 20.35 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Moi! Kiva kuulla :) Tervetuloa lukijaksi!

 
24. kesäkuuta 2013 klo 18.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tein tänään tätä jauhelihakastiketta ja nam, kun oli hyvää! Maapähkinävoi antoi siihen tosi hyvän maun ja rakenteen :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu