Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Avocado-muna-pizza

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Avocado-muna-pizza




Olisin ehdottomasti halunnut iskeä tän reseptin "aamiaispizzat"-kategoriaan, mutta mulla ei sellaista valitettavasti ollut. Ainakaan vielä. Ehkä aamiaispizzareseptejä alkaa joskus tulemaan lisää, jolloin niille voi perustaa oman perheen, jippii!

En tiedä teistä, mutta itse tykkään aamulla syödä jotain makeaa, kuten pannukakkuja tai puuroa. Mikäli jotain suolaista syön, sen täytyy olla TODELLA hyvää. Tämä pizza täytti kaikki kriteerini. Avocadon ja kananmunan yhdistelmä on vaan lyömätön. Poikaystäväni sanoin: "Tää on sun tuleva hittiresepti."

Googlesta löytyy tälle aamiaispizzalle monia sovellutuksia, mutta melkeimpä jokaisessa pohjana käytetään tortillalättyä. Halusin kuitenkin valmistaa kaikki alusta asti itse pohjaa myöten, joten tässä tulee resepti jota ette muualta löydä! ;)

Aamiaisen lisäksi tämä "pizza" on oivaa brunssiruokaa ja se esiintyykin uudessa videossani. Herkulliset valmistusvaiheet voi siis käydä tsekkaamassa pian myös brunssivideolta.


Avocado-muna-pizza  


Pohja:


2 valkuaista
1 reilu rkl ruisjauhoja
1 reilu rkl täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl maitorahkaa
2 rkl vettä
1/2 tl leivinjauhetta
suolaa
paprikajauhetta
oreganoa

Avocadolevite:


1 pieni avocado
1 dl raejuustoa
sitruunan mehua
suolaa
pippuria

Päälle:


1 muna
basilikan lehtiä
sormisuolaa


Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa. Tarkista että maku on tarpeeksi suolainen ja mausteinen. Kaada taikina oliiviöljytylle kuumalle pannulle ja paista kunnes pinta on hyytynyt kokonaan. Käännä lätty ympäri ja ruskista letun toinenkin puoli.

Levitteeseen muussaa avocado haarukalla, lisää raejuusto, sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja tarkista maku. Siirrä pohja pannulta lautaselle ja levitä avocadolevite sen päälle.

Lopuksi paista muna oliiviöljytyllä pannulla rikkomatta keltuaista. Kun muna on keltuaista lukuun ottamatta kypsä, siirrä se pizzan päälle ja puhkaise keltuainen. Ripottele päälle vielä basilikanlehtiä ja sormisuolaa. Parasta nautittuna heti!





Avocado-egg-breakfast pizza


Bottom:


2 eggwhites
1 heeping tbsp whole wheat flour
1 heeping tbsp rye flour (or more whole wheat flour)
1 tbsp quark (could also try with plain yoghurt)
2 tbsp water
1/2 tsp baking powder
salt
red bellpepper powder
oregano

Avocado spread:


1 small avocado
1 dl cottage cheese
lemon juice
salt
pepper

On top:


1 egg
basil leaves
finger salt


Mix all the ingredients for the bottom in a bowl. Fry in a pan with some olive oil until cooked. Flip, turn off the heat and let it sit for a while.

For the spread, mash the avocado, add the cottage cheese, lemon juice and spices. Remember to taste it! Add some more spices if needed. Spread it on your pizza.

And finally fry one egg without breaking the yolk. Slide the egg on your pizza and break the yolk. Drizzle some basil leaves, maybe some salt and you're done! Enjoy!

Tunnisteet: , , , ,

15 kommenttia:

19. heinäkuuta 2013 klo 14.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oi namm, näyttää ja kuulostaa hyvältä! oon menossa ostaan heraproteiinia lähinnä leipomista varten, eli mua kiinostais tietää, et kannattaako ostaa mautonta vai vanilijaa (suklaa ja mansikka varmaan leivoksiin liian tuhdin makusia)? Mieluumin ostaisin vanilijaa, koska siitä sais tehtyä hyviä kastikkeita ja ihan muutenkin se varmaan sopis rahkojen ja jogurtin sun muun sekaan, mutta onko se sit liian maistuvaa esim. sun resepteihin? tai et onko se vanilijan maku tosi maistuva, vai lähinnä semmonen et sen maku "hukkuu" muiden aineiden sekaan, koska en kumminkaan haluu, et kaikissa leivoksissa maistuu vaan vailija..? (: Anteeks tää sekava teksti.

 
19. heinäkuuta 2013 klo 14.38 , Blogger Elina kirjoitti...

Aivan älyttömän herkullisen kuuloinen ja näköinen resepti!! Tää menee ehdottomasti kokeiluun niin kuin sun monet muutkin reseptit, täältä on löytyny niin paljon kaikkia hyviä ja terveellisiä pelastajia että en voi muuta kuin kiittää :)! Love your blog Kaisa!

Törmäsin muuten mielenkiintoisesti samanlaiseen blogiin mitä sulla, kurkkaappa tästä. Epäilen että ulkoasu on ihan sattumalta kuin kopio sulta :)...

 
19. heinäkuuta 2013 klo 15.11 , Blogger -Liisi- kirjoitti...

N- n-n-nnnnamiiiii!!! Tätä kokeilen varmasti! Kiiitti reseptistä! :)

 
19. heinäkuuta 2013 klo 15.59 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

idiootti......xD on muute tosi samanlaine blogi ku täällä on kaikkee terveellistä ja tuolla muuten vain leivonnaisia:D herätys...

 
19. heinäkuuta 2013 klo 16.34 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

maustamaton hera on melko... kamalaa suoraansanoen :D Itse en ainakaan äkkipäätä keksi mihin sitä edes laittaisin: roskista lukuunottamatta.

 
19. heinäkuuta 2013 klo 16.36 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi! Halusin jakaa kaikille pasta carbonaran ystäville ruoan, jota söin juuri. En siis koskaan laita ruokaa, paitsi ehkä omeletin tai sit keitän vihanneksia. Omeletti oli tälläki kertaa kyseessä. Käytin siihen 2 kananmunaa jotka miksasin kupissa kera tilkan maitoa. Vähän avokadoöljyä paistamiseen, reilusti sipulia ja valkosipulia sekä muutama siivun kalkkunan savusaunaleikkeitä. Sen lisäksi apetinan 3% fetaa, mikä sopi omelettiin hyvin vaikkei pasta carbonaran ohjeeseen kuulukaan (voi toki korvata parmesanilla päästä vielä likemmäs carbonarakokemusta). Mustapippuria runsaasti ja vähän suolaa päälle. Laskin että koko hoidossa oli max 350 kaloria, ja olinki yllättyny kun se muistutti maultaan niin carbonaraa. Oli sen verran hyvää ja mättöä, et menis darrasafkastakin. :D
Kiitti kiinnostavasta blogista! :)

 
19. heinäkuuta 2013 klo 16.46 , Blogger テレザ kirjoitti...

Kaisa, you're a genius! This looks awesome again!! (*__*)

 
19. heinäkuuta 2013 klo 20.51 , Blogger Elina kirjoitti...

Jos tää idioottikommentti oli mulle suunnattu niin tarkotin kyllä samanlaisuudella lähinnä ulkoasua enkä sisältöä :-) kiitos vaan herättelystä!

 
20. heinäkuuta 2013 klo 10.59 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tein tänään tätä aamupalaksi ja oli oikein hyvää. Kiitos reseptistä! :)

 
21. heinäkuuta 2013 klo 12.36 , Blogger Joni N kirjoitti...

Mahtava video, kiitos :)!

 
23. heinäkuuta 2013 klo 12.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on pussi tuota maustamatonta heraa ja se toimii näihin leivonnaisiin musta älyttömän hyvin. Sen maku ei pukkaa läpi ja leivonnaiset maistuu musta enemmän tavallisilta herkuilta. Vanilijaheralla ne maistuu lähinnä vanilialta, joten suosittelen pelkkää leivontaa varten tuota maustamatonta.

 
24. heinäkuuta 2013 klo 13.23 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Huhhuh! Ihan oikeasti, tämä oli ihan superhyvää! (Kuten kaikki tähän asti koittamani reseptisi). Mä tein tätä äsken after gym -safkaksi ja voi sitä autuutta ja hymyä joka nousi korviini kun maistoin tätä! En tiedä voinko tarpeeksi hehkuttaa reseptejäsi, odotan innolla mitä kaikkea tulet vielä kehittämään. P.s syötyäni avocadopizzan, jäin lagaamaan puoleksi tunniksi ja ihmettelemään, kuinka mikään voi olla niin hyvää!

Voisin hehkuttaa sinua ja tekeleitäsi loputtomiin, mutta alan kuulostamaan jo ihan seinähullulta. Parempi että säästän intoni tuleviin resepteihisi ;)

Sara

 
24. heinäkuuta 2013 klo 13.26 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Voi että Sara! :D Hehkutuskommentteja tulee ihan hirveesti ja oon aina ihan hymyssäsuin kun niitä luen, mutta harvoin ehdin vastaamaan. Tähän oli kylläkin pakko! Tosi mukavaa kuulla että sait siis saman ruokaorgasmin kuin minä sitä syödessä. Haha! Kiitos kovasti kommentista, pysy toki kuulolla jatkossakin ;)

 
27. heinäkuuta 2013 klo 9.18 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi taivas! Vähän epäilin tätä reseptiä, mutta oli ihan pakko tulla kommentoimaan (mitä en IKINÄ tee), koska tää oli jotain uskomattoman hyvää! Tätä on pakko koemaistattaa myös tolla mun miehellä, joka ei koskaan lämpene mun terveysherkuille! Kiitos Kaisa, pelastit mun lauantaiaamun!
Taru

 
6. elokuuta 2013 klo 12.43 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tein tätä justiin. Ihan älyttömän hyvää! Kirsikkatomaatteja vielä päälle, nam! Muille tiedoksi, että pohjan kypsyminen oikeesti kestää. Odota rauhassa ja paista pienellä lämmöllä ettei kuitenkaan pala. Mulla vähä hajos ku yritin kääntää llian aikaisin, kyosymisen aikana ehtii tätdellisesti tehdä täytteen ja siivota jäljet:)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu