Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Hiilariton protskulettu mustaherukkatäytteellä

torstai 4. heinäkuuta 2013

Hiilariton protskulettu mustaherukkatäytteellä



Saako yhdeltätoista illalla juoda kahvia?

Sain äsken itseni kiinni ajattelemasta tuota ajatusta. Tunti sitten olin ajatellut saakohan kymmeneltä illalla juoda enää kahvia. Sillon päädyin epäröiden kieltävään vastaukseen, kunnes kahvihammasta kolotti yhdentoista aikaan jo kahta kovemmin.

Kahvinjuonti oli vain yksi esimerkki "paheille", jolle on olemassa outoja sääntöjä. Sääntöjä, joita kukaan ei ole sanonut ääneen, mutta ne vain ovat olemassa. 

En voi nyt syödä makeaa kun kohta on ruoka. 

En voi leipoa, on jo niin myöhä.

En voi katsoa telkkaria tai olla koneella koska ulkona on niin hyvä sää.

En voi syödä jätskiä koska söin jo tänään suklaata.

Ei ole mitään järkeä laittaa hiuksia kun menen kohta nukkumaan.




Kuka noita keksii?? Mistä ne oikein tulee?? Ja miten niistä voi päästä eroon?

Minä kerron miten! Lakkaa ajattelemasta mikä olisi viisasta ja sen sijaan kuuntele mielihalujasi. HAHAA! Itse noudatan tätä sääntöä elämässäni ja kyllä, juuri sen takia olen niin tahditon ja kummallinen. 

Päätin keittää kahvia ja onneksi päätin. Pikku kofeiinipiikki saattoi mut yllätys yllätys vähän leipomaan! Koska oli jo niin myöhä (huom. tässä tulee taas yksi niistä säännöistä!) päätin tehdä jotain vähähiilihydraattista. Tuloksena proteiinipannukakkurulla mustaherukkatäytteellä. NAM!







Ihanaa kun Suomen kesäyöt on niin valoisia että ruokabloggaaja saattaa toteuttaa postausta melkein mihin kellonaikaan tahansa. Talvella piti lyödä hanskat tiskiin hyvien kuvien puolesta jo kello neljä iltapäivällä.

Vähähiilarinen protskulettu

2 valkuaista
1 kukkurallinen rkl heraproteiinijauhetta (itse käytin vaniljan makuista)
1 rkl maitorahkaa
hippusellinen leivinjauhetta

Täyte:
4 rkl maitorahkaa
3rkl sulatettuja pakastemarjoja makusi mukaan (tai tuoreita muussattuna!)
1 rkl makeutusta, kuten hunajaa tai makeutusainetta

Sekoita kaikki lätyn ainekset hyvin keskenään. Mikäli sinulla ei ole sauvasekoitinta, vatkaa taikinasta haarukalla paakutonta ja sileää. Esikuumenna ja öljyä pannu. Kaada taikina pannulle ja anna paistua kohtuullisella lämmöllä. Käännä varovasti ympäri ja paista vielä toiseltakin puolelta. Siirrä valmis lätty lautaselle jäähtymään. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Levitä täyte letun päälle, kieritä rullaksi ja pilko pieniksi suupaloiksi.


Low-carb Protein Pancake with Blackcurrant Filling


2 eggwhites
1 heeping tbsp whey protein (I used vanilla)
1 tbsp quark
pinch baking powder

Filling:
4 tbsp quark
3 tbsp berries of choice
1 tbsp granulated sweetener

Mix all the ingredients with a hand mixer or simply with a fork. Make sure the paste is smooth and has no clumps. Pour it over a hot and oiled pan. Let it cook for a while, then flip. Cook for another while and move it on a plate to cool down. Make the filling by combining all the ingredients. Mix well and pour over a pancake. Roll it up, slice it down and get ready to enjoy the best low-carb treat evah!


love, Kaisa

Tunnisteet: , ,

27 kommenttia:

4. heinäkuuta 2013 klo 7.45 , Blogger aroon kirjoitti...

Haha, IMO tuo ei voi leipoa koska on liian myöhä on puppua! Kerran jos toisenkin sitä on ooteltu pullapeltien paistumista vielä puolenyön aikaan :D

Ihania lettuja <3

 
4. heinäkuuta 2013 klo 8.22 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Uskomatonta, että noista letun aineksista tulee tuon näköinen lettu! Tätä on ihan pakko päästä kokeilemaan! Kiitos taas :)

 
4. heinäkuuta 2013 klo 8.23 , Blogger milli kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
4. heinäkuuta 2013 klo 8.24 , Blogger milli kirjoitti...

(Mitäköhän mä täällä sählään?)

Oi nam, pitäisköhän tehdä aamupalaksi lettuja :D Onkohan sekin kiellettyä?Kukakohan oikeasti noikin säännöt on keksinyt? Ihan typeriä.. Niinkun esim. "ei voi mennä uimaan kun on niin myöhä" "ei voi syödä kahta jäätelöä päivässä/kerrallaan" "ei voi hyppiä/temppuilla lasten leikkitelineissä aikuisena :D" Ihan typeriä..

Ootko muuten koskaan koittanu proteinfluffia? Eli proteiinivaahtoa vai miten se nyt suomentuu.. Luulin ensin että sulla on tossa lettujen välissä sitä :) Mun blogissa on ohje siihen :) http://lihastalihasta.blogspot.fi/2013/07/proteiinivaahto-proteiinijaatelo-you.html

 
4. heinäkuuta 2013 klo 9.22 , Blogger Senja kirjoitti...

oi tätä pitää kokeilla! kiitos vinkistä <3

 
4. heinäkuuta 2013 klo 9.34 , Blogger Katja kirjoitti...

näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta! harmi vaan että olen yksi maailman surkeimmista letunkääntäjistä... vaikea uskoa että saisin edes lähelle tuon näköistä lettua aikaiseksi. pitää varmaan kuitenkin uhmata todennäköisyyksiä ja koittaa, kiitos tästä! :-)

 
4. heinäkuuta 2013 klo 13.45 , Blogger Netta kirjoitti...

Pakko kokeilla tänään :-D Näyttää niiiin hyvältä. Susta Kaisa saa aina uutta inspiraatiota päivään, kiitos ihana!

 
4. heinäkuuta 2013 klo 14.00 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Apua, ihana! Miks! :D Ja eipä kestä, kiitos kommentista <3 Toivottavasti pidät siitä!

 
4. heinäkuuta 2013 klo 14.02 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hei Katja mulla on sulle ja muillekkin EVO flippaajille hyviä uutisia! Unohdin kirjottaa postaukseen että tää on ehkä helpoin lätty ikinä kääntää! Protskujauhe tekee siitä tosi tiukan, melkein sitkeän, jotta rullaaminenkin onnistuisi, eli luulen että pitää olla todellinen evo jos tän onnistuu failaamaan :D haha! Toivottavasti onnistuu, mä pidän peukkuja ;)

 
4. heinäkuuta 2013 klo 14.02 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Eipä kestä! Toivottavasti maistuu :)

 
4. heinäkuuta 2013 klo 14.05 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Haha! Tismalleen näin! Yöleipominen on parasta! Muistan viimekesältä ihanan yön kun päätettiin puolenyön aikaan poikaystävän kanssa leipoa pullia koska TEKI MIELI. Taikina olikin sit super iso ja valmista tuli meidän rennolla otteella vasta neljältä mutta HEI, me ei kuoltu eikä sairastuttu! Pullat syötiin vasta aamulla mutta siis fuck the stupid rules, oli tosi kivaa! :)

 
4. heinäkuuta 2013 klo 14.07 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Haha, toi on niiin totta! Varsinki just toi kaks jädee päivässä, haloo! :D Ja oon kuullu siitä, ja kokeillutkin! Se on jotenkin vähän liian höttöä mun makuun, kermavaahdostakaan en pidä yhtään :D mutta kiitos ihanasta ajatuksesta <3 :)

 
4. heinäkuuta 2013 klo 14.07 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Jess! Eipä kestä :))

 
4. heinäkuuta 2013 klo 15.46 , Blogger Anni kirjoitti...

Näyttääpäs hyvältä, täytyy kokeilla :) ! Kiitti ohjeesta.

 
4. heinäkuuta 2013 klo 16.03 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Eipä kestä! :) toivottavasti myös maistuu hyvältä.

 
4. heinäkuuta 2013 klo 16.13 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten oikein sait siitä noin hyvän näköisen ? :D itselläni meni ihan käsille koko homma ja lettu näytti vaan paistetulta valkuaiselta missä oli siellä täällä ruskeita pikku läiskiä ( käytin siis suklaa proteiinijauhetta).

 
4. heinäkuuta 2013 klo 16.17 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onpa ihanan näköistä! Täytyypä kokeilla. :) Suosittelin muuten kaverille tuota sun omenapiirakka-ohjetta ja hän sanoi, että siitä oli tullut superhyvää ja hän oli siitä pohjasta soveltanut vielä suolaisen sienipiirakankin. :)

 
4. heinäkuuta 2013 klo 18.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Laskitko tän reseptin kalorit? Ihanalta näyttää <3

 
4. heinäkuuta 2013 klo 18.44 , Blogger milli kirjoitti...

Ai, mä rakastan sitä! <3 Mutta makuja on niin monia, mä taas en niin välittänyt siitä feikki-ben&jerrystä vaikka tein sitä ihan innoissani heti kun sun blogin löysin :D

Sulla on ihana blogi ja täältä saa aina paljon inspistä kokkailuun, kiitos kun jaksat kirjoitella :)

 
4. heinäkuuta 2013 klo 22.35 , Blogger Pilvi kirjoitti...

Kaikki sun reseptit on tosi houkuttelevia! Tekisi mieli kokeilla heti kaikkea ja leipoa yöt, haha :D Jäätelö on kokeiltu, sekä omenapiirakka vähän omana sovelluksena (=mansikoilla), nam!
Huomasin bloggerissa blogiasi taaksepäin selatessa, että olet poistanut tosi monta vanhempaa postausta? Harmi, mutta uusia odotellessa :)

 
4. heinäkuuta 2013 klo 22.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Namnam tulipa hyväää ja viel ku tein protein puddingik double chocolate makuun omm laittoman hyväääää.... oot paras lisää reseptei ! Haluasitko pitää ruokapäiväkirjaa kerran tai pari kertaa ?

 
4. heinäkuuta 2013 klo 23.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mistä sä ostat tota heraproteiinijauhetta? tai minkä merkkistä se on? oon yrittäny etsiä paikallisesta prismasta, mutta en sieltä oo löytäny.. :S

 
5. heinäkuuta 2013 klo 8.43 , Blogger Sinitys kirjoitti...

Tästä tuli tosi hyvää! Laitoin itse mansikkaheraa ja täytteeseen mansikoita, nami! Kiitos (jälleen) hyvästä reseptistä, oot kyllä tosi taitava :)

 
5. heinäkuuta 2013 klo 10.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

tää kysymys tulee ehkä miljoonatta kertaa mut mikä siis on paras vaihtoehto millä ton protskujauheen voi korvata?:D on muuten hyvän näkösiä:3

 
6. heinäkuuta 2013 klo 12.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kaisa Minni taisi jossain mainita ostavansa fitnesstukusta stevia80 -nimistä tuotetta. Prismasta ja lähikaupoista taas oon ite ainakin nähnyt tuotetta nimeltä hera80. Sitä löytyy urheiluravinne hyllystä. :)

 
6. heinäkuuta 2013 klo 13.44 , Blogger Fitkrista F kirjoitti...

Olipa nannaa, tosin en saanut yhtä kuvattavan ja herkullisen näköistä kuin sinulla, tosin unohdin tämän melkein palamaan pannulle, joten ehkä siinä yksi syy. :D http://fitkrista.blogspot.fi/2013/07/proteiinilettu.html

 
10. heinäkuuta 2013 klo 22.25 , Blogger Aprikoosi kirjoitti...

Mikset niitä munan keltuaisia laittanut? :o Niissähän on paljon enemmän protskua kuin valkuaisessa

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu