Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Maapähkinä-mansikka-juustokakku näkkäripohjalla

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Maapähkinä-mansikka-juustokakku näkkäripohjalla



Olen saanut hirveästi toiveita juustokakun reseptiin ja täältähän pesee! Yhdessä palasessa kakkua on 120 kaloria ja 8g proteiinia! Superterveellinen, mutta pehmeä ja torttumainen juustokakku maistuu varmasti jokaiselle. Rapeaa pohjaa unohtamatta ;)

Täytyy kertoa, että yritin ensin monta kertaa tehdä ns. jenkkityylillä uunissa paistettavaa juustokakkua, mutta joka kerta kakun paras osa, pohja, muuttui kamalan makuiseksi. Pohjan taikina oli kuitenkin joka kerta ennen uuniin laittoa aivan taivaallista keksimömmöä.

Tulin sitten lopulta epäonnistumisten kautta siihen ratkaisuun, että kakusta on tehtävä liivatekakku ilman uunia (lue: minua kuvottaa hyytelömäisen jäykät liivatejuustokakut joita voisi leikellä saksilla palasiksi, yäk!).

Tästä juustokakusta liivatemaisuus on kuitenkin kaukana. Sain täytteen koostumuksesta niin pehmeän, että kutsuisin tätä ennemminkin juustotortuksi. Palat eivät lohkea kakusta leikatessa, vaan muljuvat hauskasti kuin hieman liian raa'assa kakussa.





Varsinainen ongelma ei kuitenkaan ollut se täyte, vaan pohja. Anteeks vaan mutta kuinka saada juustokakkuun täydellinen keksimurupohja käyttämättä keksejä? Ja olen varma etten ole ainoa, jonka mielestä pohja on juustokakun herkullisin osa.

Satuin kuulemaan eräissä juhlissa viereisen pöydän rouvan puheita. En kuullut mistä aiheesta he puhuivat, mutta sain pyydystettyä lauseen "... ja kun vieraat oli tulossa eikä minulla ollut keksejä niin tein juustokakkuun pohjan näkkileivistä!" ja sitten koko pöytä remahti nauruun. Minulla sen sijaan syttyi lamppu ja jäin tuijottamaan eteeni tyrmistyneenä: miksi en ole tuota aikaisemmin tajunnut?!

Olisi kai pitänyt mennä kiittämään kyseistä rouvaa ja ostaa tämä idea häneltä. No, olin kai liian järkyttynyt tästä neronleimauksesta, että päätin olla hiljaa ja varastaa sen.

Kamu vinkkasi että Ryvita -näkkärit on parhaita. Omia lemppareitani ovat Leksands jälkiuuninäkkärit, mutta Ryvitat sopivat kyllä ehdottomasti paremmin tähän! Suosittelen teidänkin käyttävän niitä, mikäli vain mahdollista.

Pohjaan iskin näkkäreiden kaveriksi mitäpä muuta kuin maapähkinävoita! Kookosöljy olisi toiminut varmasti myös, mutta itse en voi jostain syystä sietää kookoksen makua. Sen takia sitä ei myöskään kovin paljon esiinny resepteissäni, vaikka tosi monessa se kyllä toimisi. Jos et pidä maapähkinävoista, voit käyttää tilalla vaikkapa mantelivoita! Luulen että se antaa pohjaan vielä enemmän keksimäisyyttä kun maapähkinävoi.




Makeutuksesta vielä sen verran, että käytin tällä kertaa Canderel Green -puristetta, joka on siis steviaa pieninä tabletteina. Se on kätevän stydiä makeuttajaa, eikä sitten tarvitse mättää desikaupalla sitä laimennettua steviaa. Tableteissa on ikävä kyllä myös laktoosia, laktoosittomien harmiksi. Lisää tietoa linkistä!




Maapähkinä-mansikka-juustokakku 

1 vuoallinen, 12 palaa

7 Ryvita-ruisnäkkäriä
1/2 tl suolaa
(1 tl kanelia)
1 dl maapähkinävoita
7 Canderel Green puristetablettia
3/4 dl kuumaa vettä


1 prk Philadelphia Lightia 12% tai Extra Lightia 5%
400g maitorahkaa
5 dl paloiteltuja mansikoita (tai mitä tahansa muita marjoja)
12 Canderel Green puristetablettia
3 liivatelehteä


Murskaa näkkärit nuijalla tai käsin hienoksi muruksi. Lisää suola ja halutessasi kaneli. Laita tabletit kuumaan vesitilkkaan ja sekoita kunnes ne ovat täysin liuenneet veteen. Mikäli ne eivät liukea, murskaa niitä lusikalla. Tarkista että vesi on täysin kirkasta ja kaada se näkkärimurun sekaan. Lämmitä maapähkinävoita mikrossa, jotta se pehmenee hieman, ja lisää sekin muruseokseen. Vaivaa ja puristele käsin murutaikinasta tahmeaa, tasaista mössöä. Mikäli taikina ei ole mössöä vaan vielä irtonaista murua, lisää vähän vettä, kuitenkin maltillisesti.

Käytä vuokaa, jossa on irroitettavat reunat. Laita leivinpaperi vuoan pohjalle ja painele murutaikina tiukasti peittämään koko pohjan. Siirrä vuoka jääkaappiin tekeytymään.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi. Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto ja maitorahka sähkövatkaimella. Kuumenna mansikat mikrossa ja aseta ne siivilään. Puserra lusikalla tai nuijalla mansikoista ylimääräinen mehu pois niin, että siivilä on kulhon päällä. Mansikoista puristettua mehua tarvitaan myöhemmin. Kun mansikat ovat kutistuneet pieneksi mössöksi, lisää ne rahkaseokseen ja sekoita edelleen sähkövatkaimella. Ota mansikkamehua puoli desilitraa ja kuumenna se mikrossa tulikuumaksi. Lisää steviatabletit joukkoon ja sekoita kunnes ne ovat liuenneet. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää nekin kuumaan mansikkamehuun. Sekoita edelleen tasaiseksi seokseksi. Kaada lämmin mansikkamehu ohuena nauhana rahkaseokseen kokoajan vatkaten sähkövatkaimella.

Ota pohja jääkaapista ja kaada rahkaseos sen päälle. Tasoita pinta tarvittaessa. Laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Koristele ripottelemalla kanelia ja tuoreita marjoja päälle.




Voin luvata että tämä ei ole ainoa juustokakku sarjassaan, jonka resepti blogissa tullaan jakamaan! Oon itseasiassa aika fiiliksissä kaikista mahdollisuuksista juustokakkuun liittyen! Tilasin maanantaina vajaat 5 kiloa proteiinia ja kiinnostaisi hirmusesti kokeilla proteiinijuustokakkua. Eräs lukija ehdotti myös tuorejuuston korvaamista raejuustosta tehdyllä tahnalla, jota aion myös kokeilla! 5%:nen Philadelphia on kuitenkin tosi kevyttä tuorejuustoksi, joten päätin nyt ensimmäisen juustokakun kohdalla käyttää tätä perinteistä methodia.

Toivottavasti maistuu! Kokeilkaa maistattaa vierailla ja kertokaa vasta syönnin jälkeen mitä he juuri söivät :) Niin, ja kokeilkaa rohkeasti käyttää eri marjoja! Mustikka tai vadelma vois olla kans ihan super combo tuon maapähkinäpohjan kanssa.


Kommentoikaa jos kokeilitte <3


PS. mulla on kokeiluista johtuen jääkaapissa tällä hetkellä kaksi vuoallista juustokakkua... Tervetuloa kylään, keitän kahvit kylkeen!

Tunnisteet: , ,

49 kommenttia:

24. heinäkuuta 2013 klo 12.04 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oii kiitos ihan hirrrrmuisesti! Tää menee ehdottomasti kokeiluun! Sun blogis on parhain kautta aikojen (;

 
24. heinäkuuta 2013 klo 12.04 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosi ihanan näköistä! Pitää kyllä kokeilla tuota näkkäripohjaa!!

 
24. heinäkuuta 2013 klo 12.06 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tää on vähän outo kysymys, mutta voikohan tota pohjan nesteosuutta (tavallisessa juustokakussa esim. voita) korvata maidolla? Että ei pistäis ollenkaan maapähkinävoita, vai tuleekohan siitä sit ihan outoa mömmöä..? :D

 
24. heinäkuuta 2013 klo 12.14 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Kiitos paljon! Toivottavasti tykkäät :)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 12.15 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Suosittelen, ihan uskomaton! Varsinkin kun makeuttaa sitä vähän :) Menee keksistä ihan iisisti.

 
24. heinäkuuta 2013 klo 12.17 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hmm... Voin ideahan on se, että se muuttuu jääkaapissa kivikovaksi, eli tekee pohjasta kiinteän. Maito sen sijaan säilyy nestemäisenä myös jääkaapissa että en kyllä menisi vannomaan että toimii. Riippuu tosin paljon käytät sitä maitoa. Voisit ehkä kokeilla paistaa pohjaa hieman, en tosin mene takuuseen siitä miltä se maistuu, sillä omien kokemusteni perusteella paistaminen muuttaa pohjan maun ihan hirveäksi... Onnea kokeiluihin!

 
24. heinäkuuta 2013 klo 12.19 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Just mietin eilen et miks kukaa ei oo tehny proteiinijuustokakkuu! Itse sain semmoisen idean, että vastaavanlaisen voisi tehdä proteiinivanukkaasta. Ei tartte edes liivatetta kun se hyytyy itsestään. Muuten en ole vielä kerennyt kokeilla kuin kippaamalla vanukkaan kulhosta ulos ja toteamalla et kyllä siitä kakun saisi. Mutta jaa toki jos itse saat tästä jonkun hyvän idean ja kerro toki jos oot sen jo kokeillut huonoksi. :D

 
24. heinäkuuta 2013 klo 12.35 , Anonymous Hanna kirjoitti...

Paljonkohan nuo makeutustabletit vastaa ns. "normisteviasokeria" määrässä? Itsellä kun on sitä kaapissa :)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 12.54 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oot niin huippu!!!!! :) niin monet reseptit päässeet kokeiluun ja joka kerta leveämpi hymy kun maistuu niin hyvälle:) mitä maapähkinävoita käytät? Jee keep up the good work! :)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 13.01 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hyvännäkönen kakku, itse oon onnistunut uunissa tehtävän juustokakun protskuversion tekemään, mutta siihen ei tosin sitä pohjaa kyllä tule :s että onnea yritykseen, innolla odotan jos keksit keinon!:)

Maapähkinävoin tilalla vois esim käyttää vaikka Pilttiä, tai Bona-soseita, sillä mielestäni jotkut käyttävät esim voin tilalla niitä terveellisemman tulokse aikaansaamiseksi!

 
24. heinäkuuta 2013 klo 13.04 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

En kyllä osaa varmasti sanoa mutta veikkaisin että n. ruokalusikallista? Kyllä se varmaan jossain mainitaan!

 
24. heinäkuuta 2013 klo 13.05 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Joo oon kans törmänny pohjattomiin protsku-uuni-juustokakkuihin! En oo kuitenkaan sellaista itse kokeillut. Halusin tässä reseptissä jäljitellä "oikeaa" juustokakkua mahdollisimman paljon, mutta varmasti on hyvää myös se prodeversio! Ja jep, toivotaan että jotain saan aikaan...

Hyvä vinkki pb:n korvaamisesta, tuota voi kokeilla!

 
24. heinäkuuta 2013 klo 13.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Meinasin just kysyä et voiskohan käyttää pilttejä? Ja paljonkohan sitä menis tohon pohjaan? :)
Ihanan näkönen kakku, pakko koittaa!! ;)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 13.52 , Blogger nette kirjoitti...

Mä oon kuullut, että just juustokakuissa pohjaan käytettävän rasvan voi korvata hedelmäsoseilla, esim Pilteillä! :)

Ihanan kuulonen ohje, Kaisa! Oot huippu :) Ainoo ongelma on se, etten syö lihaa... Voiskohan liivatteen korvata jollakin kasviperäsillä jutuilla, esim VegeSetillä, osaatko sanoa? :)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 14.18 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse jaoin täytteen ainesosat puoliksi, ja laitoin toiseen puolikkaaseen mansikoita ja toiseen puolikkaaseen pakastettua päärynää! Nam :) maut sopivatomaan suuhuni ainkain erittäin hyvin yhteen!! :) SUPER iso kiitos taas kerran ihanasta reseptistä!! :)

t: Jansku

 
24. heinäkuuta 2013 klo 14.23 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

^^Tein siis siitä sellaisen kerros-juustokakun!

 
24. heinäkuuta 2013 klo 14.26 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

i love you<3

 
24. heinäkuuta 2013 klo 15.15 , Blogger Mikaela kirjoitti...

mä kysyin joskus muistaakseni korvapuustipatukoiden kommenttiboxiin, et millähän sen vaniljaheran vois korvata koska en haluu syödä mitään sellasia "ylimääräsiä aineita" mitä ne sisältää, mut et ilmeisesti huomannu mun kommenttia joten kävin ostamassa luomu soijaprotskujauhetta :) se toimii tosi hyvin eikä maistu oikeestaan miltään, ku sen sekottaa vaik smoothieen tai käyttää leivonnassa. kaiken lisäks vaan puoltoista ruokalusikkaa riittää mun käsityksen mukaan kattaa niidenki protskutarpeen, jotka ei sitä muuten ravinnosta saa. ajattelin vaan kertoo, ku oon huomannu et monesti kaikki kyselee et millä vois korvata :D

 
24. heinäkuuta 2013 klo 15.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Herkulliselta näyttää ja kuulostaa! Kiitos taas kerran :) pari kyssäriä: montako 120 kalorin palaa tosta kaikkiaan tulee? Voiko tossa käyttää pakastemansikoita? Ja vielä, noin stevia- tabletit voi varmaan korvata nestemäisellä stevialla? Kiitoos ;)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 15.44 , Blogger Sini kirjoitti...

oi tää näyttää niin hyvälle! :) vaikken ite mitenkää treenaa ja syön kyl ihan "normaaleja" herkkuja nii täältä blogista on kiva löytää ja kokeilla näitä terveellisiäkin ja ei tuu ainakaa nii huono omatunto herkutellessa :D ja voit lahjottaa sen toisen juuustokakun tänne ;) kiitos näistä kaikista resepteistä, tätä on pakko kokeilla <3

 
24. heinäkuuta 2013 klo 15.50 , Blogger Joni N kirjoitti...

Näyttää hyvältä, oon jo pitkään miettiny miten toi näkkäri toimis pohjana, mutten ole uskaltanu kokeilla :D. Kiitos kuitenkin tästä!

 
24. heinäkuuta 2013 klo 15.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toimivan täytteen saa myös 4dl pimää ja 2dl 9%vaniljavaahtoa eikä tarvitse sekaan edes makeutusainetta. Liivatteita n. 6kpl. Päälle esim. Marjoja:)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 15.53 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Vau! kuullostaa tosi mielenkiintoiselta ja herkulliselta. Ihanaa luovaa soveltamista. Kiitos kommentoinnista! :)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 15.54 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Itse käytin kans pakastemansikoita! Reseptissä lukee että paloja tulee 12 :) Ja kyllä voi korvata ehdottomasti! :)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 15.56 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sopisiko hunaja ganderelin tilalle? Paljonkohan sitä pitäisi laittaa? Kiinnostava resepti, täytyy tosin testata ensin :)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 17.33 , Blogger Riikka kirjoitti...

Oi apua, kuulostaa liian hyvältä! Pakko varmaan testata joskus!

 
24. heinäkuuta 2013 klo 18.12 , Blogger テレザ kirjoitti...

Great :D Will you translate it into english? That would be awesome <3

 
24. heinäkuuta 2013 klo 19.22 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa! Tämän juustokakun, sekä aikaisemman mustikkapiirakan reseptit tulivat kuin tilauksesta! Järjestän viikonloppuna illanistujaiset ja ajattelin tarjota jotain makeaa ja terveellistä. Reseptit kuulostavat todella herkullisilta ja aion ehdottomasti valmistaa kumpaakin! Kiitos, olet enkeli :)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 21.21 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Entäs protskupatukkaa pohjaksi? Meinasin itse kokeilla...

 
24. heinäkuuta 2013 klo 21.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon vastauksista, pikkuveljen synttärivieraat pääsevät nyt koekaniineiksi! ;)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 22.00 , Blogger Mari kirjoitti...

Mikä sattuma; ostinkin juuri noita stvia puristeita! Testaamaan! ;)

 
24. heinäkuuta 2013 klo 23.48 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

http://avecsofie.indiedays.com/2013/02/14/yogurt-cheesecake/

Itse oon tehnyt tämmöistä tuolla agar-agarilla, suosittelen :)

 
25. heinäkuuta 2013 klo 12.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

voisitko joskus kokeilla tehdä terveellisen version chocolate chip cookieista ? tai jostain sen tapaisista kekseistä (: oon ite yrittäny miettiä terveellisempää reseptiä, mutta mulla ei luovuus riitä... :D

 
25. heinäkuuta 2013 klo 16.04 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Chocolate covered katoe blogissa on useita

 
25. heinäkuuta 2013 klo 16.05 , Blogger lotta kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
25. heinäkuuta 2013 klo 16.10 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Great recipes! Can you please translate them also in English? Unfortunately the google translator doesn't translate it right and I wish I could try some of your recipes!

 
25. heinäkuuta 2013 klo 16.13 , Blogger lotta kirjoitti...

jee kokeilin ja oli hyvä hehe8)! liivatteen voi mun oletuksen mukaan korvata myös kasvipohjaisella hyydyttäjällä esm. agar agar

 
26. heinäkuuta 2013 klo 0.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vegaaniset korvaavat liivatetta esimerkiksi merilevästä agar-agar, kokeile siis nette sitä :)

 
26. heinäkuuta 2013 klo 19.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuli tästä reseptistä mieleen, että myös hapankorppuja voi käyttää juustokakun pohjassa :)Esimerkiks Valiolla on sellanen resepti ku Mustikkakakku hapankorppupohjalla ja mun mielestä hapankorppu sopii tosi hyvin varsinki mustikoitten kans!

 
27. heinäkuuta 2013 klo 12.13 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mikä oli halkaisija vuuassa johon tän kakun teit?:)

 
29. heinäkuuta 2013 klo 23.17 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mun poikaystävä ei siedä kookoksen makua joka paikassa ja olen ratkaissut tämän ongelman ostamalla hajutonta/mautonta luomu kookosöljyä, myydään ainakin Ruohonjuuressa missä ennen olin töissä :) Suosittelen lämpimästi, käytän itse kaikkeen paistamiseen ja leivontaan! Terkuin Sara

 
30. heinäkuuta 2013 klo 8.51 , Blogger Happie Ness kirjoitti...

Minäkin peukutan hapankorppujen puolesta, niistä tehty pohja sopii sekä suolaisiin että makeisiin kakkuihin erinomaisesti!

 
1. elokuuta 2013 klo 13.42 , Anonymous emmi kirjoitti...

Koitin tätä, mutta korvasin näkkärit ruishapankorpuilla. Tuli ihan tosi hyvää!

 
1. elokuuta 2013 klo 20.57 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten saisi tehtyä raejuustotahnaa??

 
2. elokuuta 2013 klo 16.58 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ajattelin kokeilla pikkuisilla 100% ruisnapeilla pohjaa, kun noita löytyy kaapista. painavat pari grammaa kipale, paljonko veikkaat, että niitä tulisi? kuinka iso yksi ryvita on? onko samankokoinen kuin esim. vaasanin näkkärit? :) -laura

 
9. elokuuta 2013 klo 1.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitenkä tästä gluteenittoman saisi? :) ruisnäkkäriä ei oo gluteenittomana mut näkkäritä joitakin kyllä :D

 
12. elokuuta 2013 klo 15.02 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitä luulet, onnistuisko tuo mansikanmaku saada tuohon täytteeseen mansikka protskujauheella? Tulis ainakin proteiinia kakkuun ;)

 
23. elokuuta 2013 klo 13.59 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

haha sun innostus maapähkinävoita kohtaan on niin ihana!! :DDD

 
23. elokuuta 2013 klo 14.00 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

into*

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu