Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Miehet, olette inspiroivan yksinkertaisia

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Miehet, olette inspiroivan yksinkertaisia

Ihailen suunnattomasti miesten päättäväisyyttä. En ole varma yltääkö blogini kohderyhmä niihin miehiin, ketä tarkoitan, mutta toivon että joku sellainen eksyy tämän lukemaan, vaikka sitten tyttöystävän bloglovinista.

Lähipiirissäni on monia miehiä jotka vain yksinkertaisesti päättävät jotain ja saavuttavat sen. Olen saanut seurata monen tuttavan elämäntaparemonttia tai saliharrastuksen aloitusta. Mies päättää että haluaa näkyvät vatsalihakset, syö muutaman viikon vähän terveellisemmin, on aktiivisempi ja treenaa vatsarutistuksia ja tadaa! Tulokset ovat huikeita. (Kyllä, tunnen tapauksen)


Mies ei stressaa asiasta. Hän vain toimii ja yllättyy itsekin tuloksista. Hän ei lyö hanskoja tiskiin heti ensimmäisen herkun jälkeen, vaan taputtaa vatsaansa, sanoo: "oijoi, olipa hyvää", ja jatkaa elämäänsä normaalisti ilman katumusta tai huonoa omatuntoa. Se kaikki näyttää (ainakin sivusta seurattuna) niin helpolta! Ja sitähän se loppujen lopuksi onkin, tai ei ehkä helppoa, mutta suht yksinkertaista. Syö terveellisesti mutta riittävästi, liiku ja relaa. Kolmen kombo! Tekstilläni en halua aliarvioida naisten päättäväisyyttä, tai väittää että me naiset tekisimme kaiken väärin, vaan pelkästään ilmaista kuinka paljon minua inspiroi monien miesten yksinkertainen ajattelu. Se ajattelu ei ehkä toimi kaikessa, mutta terveellisen elämäntyylin tavoittelussa se on valttia. 

En tiedä johtuuko tämä ero miesten ja naisten välillä siitä, että miehille on luonnostaan siunattu enemmän testosteronia, mikä tunnetusti helpottaa päätöksentekoa - ja siinä pysymistä, vai onko tämä vain kateellisen naisen teoria? Välillä olisi kivaa olla mies. Mutta toisaalta, on vielä hienompaa olla vahva nainen, jonka tahdonvoima on miesten luokkaa. 

Ja lohdutukseksi vielä: kun lihasmassa naisella kasvaa, myös testosteronitasot kasvavat ja ainakin itselläni olen huomannut tämän saavan aikaan positiivisia vaikutuksia mm. siinä päätöksenteossa. Olen myös paljon rauhallisempi ja tasaisempi nykyään. 


kuvat: weheartit 

En muuten myöskään halunnut lokeroida kaikkia miehiä, puhun vaan tästä yhdestä miestyypistä, jota tapaan paljon.

PS. Suosittelen myös treenaamaan miespuolisen henkilön kanssa! Painoja tulee automaattisesti jostain syystä laitettua pikkusen enemmän kuin normaalisti, koska ne samat vanhat vitospainot näyttävätkin ihan lasten painoilta treenikamun kymppejen vierellä.

Siinä hieman aatteita tältä sunnuntailta, koko postauksen kirjoitin purjeveneen kannelta puhelimella! Toivottavasti tekin olette ulkona nauttimassa ihanasta säästä ja luette tätä postausta parhaillaan vaikkapa sen bloglovinin kautta auringossa maatessanne :)

Tunnisteet:

20 kommenttia:

7. heinäkuuta 2013 klo 20.02 , Blogger Anni kirjoitti...

Oon miettiny ihan smaa!!! Miksei se oo kaikille yhtä yksinkertasta?? Voin myöntää olevanikateellinen, mut oon iteki päättäny tehä asialle jtn. Tulokset eikyl tuu yht nopee ku miehil, mut sit ku tulee ni on sitäki ansaitumpia!!

 
7. heinäkuuta 2013 klo 20.15 , Blogger Emiilia kirjoitti...

Ei vitsi nyt on pakko tulla kertomaan sulle yks juttu :D
Mä oikeesti ihailen sitä, miten sä saat tehtyä kaikki 'välipalatkin' yms. niin terveellisesti. Oon pitkään lueskellu kokkausohjeita lähinnä vain sun blogista ja kun pitkästä aikaa tein muffinsseja "normaalilla" ohjeella, mä järkytyin siitä vehnäjauhojen ja sokerin määrästä:D
Oon niin ilonen, et oon löytäny näin inspiroivan blogin, jossa on yhdistetty herkullinen ruoka ja terveellisyys!
Keep going girl !

 
7. heinäkuuta 2013 klo 20.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miehet ja naiset on lähtökohtaisesti erilaisia ja reagoivat liikuntaan eri tavalla. Naisilla on luonnostaan enemmän rasvakudosta ja nainen tarvitsee sitä ihan eri tapaan kuin mies. Esimerkiksi juoksu on loistava liikuntamuoto miehelle, mutta naisen elimistö menee helposti ikäänkuin hätätilaan ja yrittää pitää kaikin tavoin kiinni rasvasta (koska tilanteessa missä ennen on naiset joutuneet juoksemaan, on usein ollut katastrofi taustalla ja naisen elimistö menee hätämoodiin jotta voi elättää jälkeläiset. Miehet taas juoksi jo pelkästään ruoan perässä, se on siis heille luontaisempaa).

Mutta siis niin. On paljon naisia jotka liikkuu paljon ja syövät terveellisesti, mutta joilla silti on ylimääräistä, eikä sille fysikaalisesta välttämättä voi mitään tehdä ja piste. Ei sitä pidä miettiä, etteikö toisella ole tahdonvoimaa tai itsekuria. On sitä, miehen ja naisen kehot vain ovat niin kovin erilaisia.

 
7. heinäkuuta 2013 klo 21.37 , Blogger axuuu kirjoitti...

Täysin totta!

Oletkos muuten koskaan lukenut kirjaa "Miten voit: Sokeri ja rasvat - hyvät, pahat herkut" ? Se on todella mielenkiintoinen! Siellä selitetään paljon asioita ihmisen luonnollisesta syömisestä, syömistapojen kehittymisestä kivikauden ajoista nykyaikaan ja sen vaikutuksesta syömiskäyttäytymiseen nykyajassa! Kannattaa lukea :--) Siellä myös kerrotaan, miten sokeri aktivoi aivojen opioidijärjestelmää ja miten taas esim. aspartaami vaikuttaa!

 
8. heinäkuuta 2013 klo 0.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei ootko ikinä koittanut leipoa (tai kuullut kestään joka tekisi niin) kakkuja sun muita korvaten voin avokadolla? oon joskus tehnyt niin ja nyt jäi kiinnostaan, et toimiiko se oikeasti..? Onko sulla mitään mielipidettä tähän? Ja sun blogis on ehkä nerokkain, hyödyllisin ja mahtavin ikinä!

 
8. heinäkuuta 2013 klo 12.50 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oma maailmankuva avartu taas tämän postauksen ansiosta, kiitos siitä:) voinko kysyä mikä puhelin sulla on, kun sait toteutettua tämän postauksen erittäin hyvin ulkonäöllisesti puhelimellasi?:)

 
8. heinäkuuta 2013 klo 15.40 , Anonymous Ella kirjoitti...

Pohdin tässä, että syötkö koskaan kaupan hedelmäkarkkeja jne. vai vaan pelkästään omatekemiä herkkuja?

 
8. heinäkuuta 2013 klo 16.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

miehillä myös luonnostaan pienempi rasvaprosentti! 5-10% ja naisten 20% niin ilmankos ne tulokset tulevat nopeammin esiin ja niitä on helpompi pitää yllä! :D

 
8. heinäkuuta 2013 klo 18.08 , Blogger H@rr1 kirjoitti...

Kiitän kivasta otsikosta ;) :D

 
8. heinäkuuta 2013 klo 18.58 , Anonymous Ella kirjoitti...

Sama henkilö heittää vielä toisen kysymyksen: kuinka usein juot limuja/light-limuja? :)

 
9. heinäkuuta 2013 klo 0.53 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Niimpä. En tiedä mistä johtuu mutta musta jotenkin tuntuu että naiset on yleisesti mukavuudenhaluisempia. Tai jos miettii historiaa niin naisethan on vaan hengaillut sielä luolakolossa ja kaitseneet lapsia kun miehet on tehnyt rankkaa duunia ja hankkinut ruokaa vaarojen keskellä... Ehkä siks naisen on helpompi vaan käpertyä sohvan nurkkaan suklaalevyn kanssa? :D En tiedä.

 
9. heinäkuuta 2013 klo 0.57 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Totta koko tarina! Fyysinen puoli on kyllä ihan selitettävissä juurikin biologian avulla, naisella täytyy olla rasvaa jotta se säilyy hedelmällisenä. Mutta tekstissä tarkoitin lähinnä sitä henkistä vahvuutta. Ja tämähän oli vain mun kokemus asiasta. Jostain syystä kohdalleni on osunut enemmän miehiä, jotka ovat päättäneet tehdä itselleen jotain ja tehneet sen, kuin naisia :/ mutta kaipa sen päättäväisyydenkin voi jotenkin johtaa evoluutioteoriasta. Naiselle on ehkä jollain tasolla luontaisempaa "levätä".

 
9. heinäkuuta 2013 klo 0.59 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

En oo muuten lukenut! Kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyy pistää korvan taa ehdottomasti. Kaikki tieto ravitsemuksesta tänne heti :)

 
9. heinäkuuta 2013 klo 1.01 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Moikka! Oon kuullut myös avocadoa käytettävän leivonnaisissa, mutten itse ole testannut tähän mennessä sitä vaan melkeimpä saman asian ajavaa kukkakaalia! Mutta toi avo olis kyllä mielenkiintoista testata, tekeekö se leivoksista vielä "rasvaisempia" kun kukkis.

Avocadosta saa sen rasvaisuuden vuoksi tosi hyvää moussea tai jäätelöä. Niitä oon kokeillut! Esimerkiksi blendattua avocadoa kaakaojauheen ja stevian kanssa, tai blendattua avocadoa ja banaania jäädytettynä, nam!

 
9. heinäkuuta 2013 klo 1.02 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Tosi kiva kuulla :) Kiitosta vaan, puhelin on iPhone ja tein postauksen Bloggerin omalla äpillä :)

 
9. heinäkuuta 2013 klo 1.06 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Syön aika monia "normaaleja herkkuja" kuten jätskiä ja leivoksia mutta jostain syystä karkista en tykkää yhtään. Juurikin ne viinikumimaiset hedelmäkarkit ovat sellaisia, mitä viimeisimpänä suuhun pistäisin. Niissä vaan menee sellanen joku raja, etten nauti niiden syömisestä yhtään. Kun söisi kumia. Joka maistuu lisäaineilta.

Ja hmm noista limuista... En oikeestaan juo niitä ollenkaan. En esim koskaan itse osta kaupasta, enkä kyllä oikeastaan myöskään jos tarjotaan. Niissä sama kun karkeissa, ei maistu mun makuhermoille oikealta ruualta, jota voisi laittaa suuhun!

 
9. heinäkuuta 2013 klo 1.07 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Totta turiset!

 
9. heinäkuuta 2013 klo 1.07 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

:D Heh, eipä kestä!

 
9. heinäkuuta 2013 klo 14.16 , Blogger H@rr1 kirjoitti...

:D

 
17. heinäkuuta 2013 klo 9.53 , Blogger Sabrina kirjoitti...

Voi olla että syynä on että kun mies päättää että haluaa ne vatsalihakset se on oma idea, oma halu. Monta kertaa kun nainen väkisin menee salille vääntää lihaksia esiin se on sen takia että hän tuntee että muut olettavat hänen tekevän niin.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu