Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Proteiinipannukakku uunissa + terveellinen "kermavaahto"

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Proteiinipannukakku uunissa + terveellinen "kermavaahto"



Kuten olen Instagramissa jo vähän vihiä antanut, mulla on ollut tässä viime aikoina työn alla ns. "oikea" pannukakkuresepti. Ei mitään jenkkejen pannulla paistettavia wannabe lettuja, mitä blogin pannukakuilla tähän mennessä on tarkoitettu, vaan ihan perus uunissa paistettava suomalainen pannukakku!

Oikeastaan idea koko hommaan lähti kun tein pannukakkuja (niitä jenkkejen) aamupalaksi aineksista, mitä siskon kämpältä nyt löysin. Pannukakut oli kuitenkin tosi vaikea kääntää ja ne hajosivat koko ajan pannulle. Maku oli kuitenkin jotain taivaallista! Ja koostumus myös erinomainen. Siitä sitten sain päähäni että jos lätyt paistaisi uunissa niitä ei tarvitsisi kääntää... ja ping lamppu syttyi!




Tekaisin samanlaisen satsin kotiin päästyäni vielä uuniversiona ja sehän toimi loistavasti! Olin jo liian innoissani reseptistä, kunnes tajusin että hei.. pannukakun ideanahan on se, että siitä tehdään pellillinen. Itse olin toteuttanut pannarin juuri leipävuokaan, joka oli 1/3 pellistä. Aloin laskea kuinka monta munaa sitä tarvittaisiinkaan koko pellilliseen.... KAHDEKSAN! Ja kuinka monta banaania... Ja sitten muistin koko pannukakun idean! Sehän oli se, että maitoa tuli hirveästi joka sitten tasapainotettiin hirveällä määrällä vehnäjauhoja. Mun pannukakkureseptissä ei ollut pisaraakaan maitoa. Ja sanomattakin selvää ettei myöskään vehnäjauhoja.

Ja ei muuta kuin uutta yritystä. Jospa saisin reseptistä jotenkin venytettyä pellillisen. Tuplasin perusreseptin, lisäsin desilitran maitoa, ja vähän lisää proteiinijauhetta. Kaadoin sen pellille ja ilokseni huomasin että se täytti siitä vain puolet. Jes, hyvä Kaisa.  Ei muuta kun taikinat toiselle, pienemmälle pellille ja uuniin.

Kaiken sähläyksen jäljiltä mulla on kaksi reseptiä, joista kumpikaan ei täytä koko peltiä. Tällänen terveysleivonta ei kai sitten vaan toimi mikäli pitää hirveitä määriä leipoa, kun ravintotiheys on niin suurta...

Toivottavasti teiltä löytyy sellaisia puolikkaan pellin kokosia uunivuokia, että saatte tehtyä. Tai voihan joku hurja koittaa vielä tuplata nämä reseptit pellilliseen pannaria...

Mietin hirmu pitkään kumman reseptin jaan, maitorahkalla vai maidolla toteutetun. Maku molemmissa oli kutakuinkin sama, ainoa ero oli oikeastaan koostumuksessa ja paistoajassa. Maitorahkalla toteutettu oli ehkä vähän "pannarimaisempi" ja kuohkeampi, ja omasi pannukakulle tyypilliset nousevat reunat, niin kuin kuvassa näkyy. Maidolla toteutettu oli taas selkeesti "proteiinisempi" ja vähän makeampi. Se muistutti oikeastaan pikkusen proteiinileivoksia, joiden reseptin joskus blogissa jaoin.

Päätin siis jakaa molemmat. Tällä hetkellä mulla on jääkaapissa niitä maidolla tehtyjä, joita käyn kokoajan napsimassa... Kuvissa esiintyy taas se kuohkeampi versio, kuten olettaa saattaa... Mutta tehkää kumman vaan lystäätte, tai voihan ratkaisu olla selkemmin tehtynä katsomalla jääkaappiin, löytyykö sieltä maitorahkaa vai maitoa :)



Kuohkea proteiinipannari uunissa (ilman maitoa)

puolikas pellillinen

4 munaa
2 keskikokoista todella kypsää banaania
2 rkl maitorahkaa
1 1/2 dl vaniljan makuista heraproteiinijauhetta (itse käytän stevialla makeutettua Whey-80 Steviaa)
2tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Muussaa banaani ja vatkaa sekaisin munien ja maitorahkan kanssa. Voit myös blendata nämä kaikki kolme yhtenäiseksi seokseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja yhdistä märkiin. Sekoita ja tarkista ettei ole paakkuja. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pienelle pellille tai vuokaan ja paista n. 10 minuuttia.



Proteiinipannari uunissa 

puolikas pellillinen

4 munaa
2 keskikokoista todella kypsää banaania
1dl maitoa
2dl vaniljan makuista heraproteiinijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Muussaa banaanit tai soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää munat ja maito ja vatkaa yhtenäiseksi seokseksi. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa ja yhdistä ne märkiin. Vatkaa vielä sekaisin ja kaada leivinpaperilla vuoratulle puolikkaalle uunipellille tai vuokaan. Paista 20 minuuttia, tai vähän alle jos haluat pannukakusta kosteampaa.


Finnish Oven-Baked Pancake

makes half sheet pan, 9 servings

4 eggs
2 medium sized really ripe bananas
2 tbsp quark
1 1/2 dl (0.6 cups) Vanilla Whey
2 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1 tsp cardamom

Preheat your oven to 200 C (390 F). Mash the bananas with a fork or use a blender/hand mixer. Add the eggs and the quark and stir well. In another bowl, mix all the dry ingredients and combine with your banana-egg-mixture. Stir well and make sure there is no any clumps in there. Pour it over a half sized baking sheet and bake for about 10 minutes. Enjoy! 





Minkä kanssa tätä sitten syödään? Vaniljaherasta johtuen pannukakussa on itsessään aika hyvin flavoria, ja mulla se ainakin meni ihan loistavasti ilman mitään päällysiä! Mutta hei, eihän pannari ole pannari ilman hilloa ja kermavaahtoa!

Hillona käytin ihanaa Meridianin karhunvatukkahilloa, joka on makeutettu omenamehulla. Se on jo vakkarikamaa jääkaapissa maapähkinävoin lisäksi, suosittelen lämpimästi! Oman purnukkani ostan aina Punnitse&Säästä-liikkeestä.

"Kermavaahto" syntyi naurettavan yksinkertaisella kikalla. Ette ehkä usko kun kerron tämän, mutta maitorahka muuttuu aivan taivaallisen pehmeäksi, kun siihen lorauttaa vähän kevytmaitoa (tai jopa täys). Rasvaton maito ei saata tehdä samaa efektiä, mutta itse ainakin kahvin kanssa käytän aina luomukevytmaitoa, joten sitä löytyy jääkaapista on a daily basis. Makeutukseen steviaa ja voila! Kermavaahto on valmiina ilman ainoatakaan vatkausta. Kokeilkaa ihmeessä!




Macrot laskin jälkimmäisen reseptin mukaan. Kaloreita koko satsissa 826kcal, proteiinia kokonaiset 84g ja hiilareita 53g. Rasvoja en laske, tosin tässä käytännössä ainoat rasvat tulisivat kananmunista.
Mikäli pannarin jakaa yhdeksään osaan, ravintoarvot per pala näyttäisivät seuraavalta:

92 kaloria
9g proteiinia
6g hiilihydraattia



Huh, pitkä postaus! Kuulen mielelläni kommentteja ja arvioita kummastakin reseptistä.


Kivaa sadepäivän jatkoa, mikä täydellinen päivä tämä onkaan pitää pannarikestit :)

Tunnisteet: , , ,

34 kommenttia:

10. heinäkuuta 2013 klo 15.04 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ehkä reseptissä voisi käyttää sekä rahkaa että maitoa? ;) kuulostaa jokatapauksessa herkulliselta, kunpa vain omistaisin vanilijaheraa! Kiitos taas kerran reseptistä :)

 
10. heinäkuuta 2013 klo 15.06 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moikkamoi!!
Oon siitä asti odottanu ku kuuta nousevaa tätä reseptiä kun julkaisit ekan kuvan instagramissa näistä suomipannareista!! AHH ihanaa pakko kokeilla heti tänään illalla :) Ja KIITOS ihan mahtavasta blogista, sun kirjotukset piristää aina päivää kummasti :) oot huippu!

-Iina

 
10. heinäkuuta 2013 klo 16.00 , Blogger Jossu kirjoitti...

Itse olen sekoittanut maitorahkaan vähän vaniljaprodea ja maitoa ja syönyt banskulättyjen kanssa - menee ihan kermasta ja on jopa parempaa! :)

 
10. heinäkuuta 2013 klo 16.25 , Blogger Eve kirjoitti...

Myös soijamaito+vanilja-purkista kun lorauttaa hieman maitorahkan sekaan saa tosi pehmeän ja vaniljaisen maun :) Suosittelen kokeilemaan tuotakin!

 
10. heinäkuuta 2013 klo 16.45 , Blogger Anni kirjoitti...

Täytyy niin ehdottomasti kokeilla, viikonloppuna teen koska omasta keittiöstä just eilen pakkasin kaikki leipomisjutut pois.... :)

 
10. heinäkuuta 2013 klo 21.41 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heips! Mun on jo pitkään pitäny kysyä tätä, että voisko tota proteiinijauhetta korvata millään? Kun en viitsis sitä yhdestä syystä ostaa.
Mua harmittaa iha hirveesti kun käytät sitä tosi usein sun leipomuksissa nii en oo sitten voinut niitä tehdä :(

 
10. heinäkuuta 2013 klo 21.41 , Blogger Agi kirjoitti...

Kaisa oot ihanin <3 tein heti iltapalaksi tuolla rahkaversiolla ja aah! Kolme palaa lepää onnellisessa masussa. Lisukkeena survottuja marjoja hillon sijaan ja "kermavaahtoon" tuli maitorahkaa, maitoa, vaniljaprotskua ja vaniljajauhetta hyppyselliset. Toimii!

Oon muuten huomannut että monet "terveystaikina" -reseptit jotka on aluksi tarkoitettu pannulla paistettavaksi toimivat myös uunissa, ja on kiva kikkailla erilaisilla muoteilla, astioilla ja vuuilla :D

Kiitos sulle ihanista resepteistä ja asenteesta :>

 
10. heinäkuuta 2013 klo 22.29 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos reseptistä! Rahkaversion maistui tänään meillä :) Avomies kommentoi yllättyneenä että täähän on hyvää :D

Tää taitaa olla mun eka kommentti sun blogiin, joten täytyy samalla kiittää paljon loistavasta blogista! Oon tehnyt jätskiä, pannareita ja tuorepuuroa sun resepteillä. Ihan loistavaa on ollut :)

 
10. heinäkuuta 2013 klo 22.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Juu muakin harmittaa syystä, että proteiinijauhot ei vaan sovi mulle! hirveä mahakipu tulee aina ;< monesti olen yrittänyt sitä syödä.

 
11. heinäkuuta 2013 klo 13.35 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Muakin kiinnostaisi, että pystyykö proteiinijauhetta korvaamaan millään? Protskujauhe ei oikein sovi mulle, valitettavasti :|

 
11. heinäkuuta 2013 klo 13.48 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse korvaan protskujauheen kaurahiutaleilla. Myös varmaan kookos- tai mantelihiutaleet vois toimia :)

 
11. heinäkuuta 2013 klo 15.07 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei varsinaisesti liity tähän postaukseen mutta on silti pakko kertoa.

Oon vaikka kuinka monta kertaa yrittänyt tehdä hyvänmakuisen mukisuklaakakun mikrossa ja en oo koskaan onnistunu siinä. Aina lopputulos on ollut liian kumimainen. Ja nää reseptit millä oon tehny niin on aina sisältänyt sokeria, öljyä/voita ja vehnäjauhoja.

Tänään päätin kumminkin koittaa tehdä suklaakakun sun ohjeen mukaan ja ei herranjestas... NIIN HYVÄÄ! Eikä yhtään kumimaista! Rakenne oli niin perfecto ja makukin tosi hyvä. Hyvä esimerkki siitä miten terveellisempi vaihtoehto voi olla paljon parempi. Kiitos!<3 (jos postaustoiveita saa esitää niin toivoisin lisää suklaisia ohjeita :) )

 
11. heinäkuuta 2013 klo 19.08 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi! Ihan vaan sellasta kysyisin että minkä merkin kaurahiutaleita käytät? :)

 
11. heinäkuuta 2013 klo 20.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on pyöriny tää ohje ja nää kuvat mielessä koko päivän ja kotiutuessani oli ihan pakko kokeilla. Meinasin kuitenkin saada raivarin kun tajusin, että banaanit on loppu, en siis saakaan sitä pannaria josta haaveilin koko päivän!
Aloin epätoivoisena etsiä korviketta banaanille ja päädyin lopulta kesäkurpitsaan :D En osaa kuvitella miten hyvää toi olisi sen banaanin kanssa koska toi kesäkurpitsaversiokin oli hiton hyvää :D vaikka mulla olikin sellanen fiilis että nyt paistetaan kasvissosekeittoa uunissa :-D

 
11. heinäkuuta 2013 klo 20.53 , Blogger snna k kirjoitti...

Pitihän tömä heti testata rahkalla ja tuli aivan törkeän hyvää ihan maustamattomalla Fastin soijaproteiinillakin! Lisukkeeksi heilautin tuoreita mansikoita ja tein rahkasta, maidosta ja vaniljauutteesta kastikkeen. Taju oli lähteä! NIIN HYVÄÄ! KIITOS ohjeesta!

 
11. heinäkuuta 2013 klo 22.23 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin tänään ja poikaystävä ehti sit vetästä koko puol pellillistä mun nenäni edestä, tai sain sentään yhden palasen! :-D niiin herkkua! Tätä tehdään kyllä uudestaan!

 
11. heinäkuuta 2013 klo 22.30 , Blogger Essi kirjoitti...

Heippahei, aivan ihana resepti ja blogis on muutenki tosi kiva! Miten oot saanu ton instajutun tohon sivupalkkiin?

 
12. heinäkuuta 2013 klo 10.18 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aaaa sun ohjeet kuulostaa aina niin huippuhyviltä, mutta kananmuna-allerginen tirauttaa kohta kyyneleitä kun jokaiseen herkkuun tulee kananmunaa.. ;"<

 
12. heinäkuuta 2013 klo 14.34 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Käytän kahdenlaisia! Niitä isoja kokonaisia hiutaleita, empä muista merkkiä mutta ihan tavallisesta kaupasta saa! Ja sitten Elovenan luomuhiutaleita eli ns "pikakaurahiutaleita" :)

 
12. heinäkuuta 2013 klo 23.32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi terve, tä oli kyllä ihan huippu hyvää! Oon kokeillu sun reseptejäsi about 5 kertaa ja joka ikinen kerta oon ihan taivaassa. Olet jälleen ylittänyt itsesi, kiitos maailman parhaasta blogista ja resepteistäsi! :)

 
13. heinäkuuta 2013 klo 0.29 , Blogger hana kirjoitti...

Olin hieman skeptinen, kun aloin valmistaa eilen pannukakkua tällä ohjeella, koska olen tehnyt vaikka millä terveellisellä ohjeella, ja eivät ne koskaan järin kummallisia ole olleet. En voinut uskoa kun maiston, se oli aivan saaakelin hyvää! Maistui ehkä hieman tuoreelle pullalle ja banaanikakulle, eli siis täydelliselle, tälläiselle pullatytölle :) nyt on saldona jo kaksi pellistä kahdessa päivässä. Kohta alkaa jo huolettamaan proteiinin ylisaanti, kun yhdessä pannarissa on noin 70 g proteiinia, ja siis ei tuota tuskaa,tuhota yksin koko pellistä!

 
13. heinäkuuta 2013 klo 15.07 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oijoi kuulostaa ihanalta! onks toi kermavaahto hyvää?

 
14. heinäkuuta 2013 klo 6.10 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jos on kananmuna-allergia niin osta kotiin leivontaan yms. tarkoittua egg substitutea?:)

 
18. heinäkuuta 2013 klo 15.57 , Blogger snna k kirjoitti...

No niin, nyt on tätä tehty sekä maidolla että rahkalla pariin kertaan. :) En malttaisi odottaa, että saan jostain tuoreita mustikoita! Uskon vakaasti, että tämä resepti kävisi täydellisesti piirakkapohjaksi! :)

 
18. heinäkuuta 2013 klo 20.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Millä tavalla nuo Elovenan luomukaurahiutaleet ovat pikakauriksia? Niissähän on ihan normaali 10 min kypsennysaika, ja muutenkin samaa tavaraa kuin peruskaurahiutaleet, tosin luomusti viljelty.

 
28. heinäkuuta 2013 klo 10.37 , Blogger laurah kirjoitti...

Pakko tulla kiittämään ja hehkuttamaan, että aivan järjettömän hyvää! Siis niin hyvää, että meinasi taju lähteä. Kiistatta paras proteiinipannarin ohje mitä olen kokeillut. Kiitoskiitoskiitos!

 
1. elokuuta 2013 klo 20.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olen aika aloittelija vielä tässä kuntoilussa ja oikeanlaisen ravinnon hankkimisessa. Kysynkin sinulta, että kannattaako heti alkaa käyttämään resepteissäsi mainittua proteiinijauhetta, vai korvata se näin alkuun jollakin ja käyttää sitä sitten myöhemmin kun tiedän jostain jotain? Ja saako tuota Whey-80 Steviaa muualta kuin netistä? ;)

 
1. elokuuta 2013 klo 20.33 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Enpä oikolukenut äskeistä joten tuli ihan ihme tekstiä, sori :DD (olenkohan vähän väsynyt? :D) Ehkä ymmärrät kuitenkin..

 
10. elokuuta 2013 klo 20.19 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olet varmaan jossakin kohdassa maininnutkin jo kysymäni asian, mutta mitä toi vaalea vaahto on sun pannareiden päällä? :)

 
13. elokuuta 2013 klo 19.44 , Blogger Anni kirjoitti...

rahkaa, maitoa ja steviaa.

 
17. elokuuta 2013 klo 16.03 , Blogger Markus Viljanen kirjoitti...

Tuo Whey-80 Stevia-proteiinijauhe on siitä erikoinen tapaus, että se on makeutettu stevialla (hyvä!) mutta lisäksi taumatiinilla, mikä on 2000 kertaa sokeria makeampaa ainetta. Eikö pelkkä stevia riittäisi?

Siinä on myös käytetty epämääräisiä aromeita sekä ksantaanikumia. Ksantaanikumi on aine, mitä ei saisi käyttää kuitenkaan kuiviin elintarvikkeisiin, joihin lisätään vettä nauttimisen yhteydessä. Ja millaiseksi Wheyn käyttö on suunniteltu? Jauhe, johon lisätään vettä. Hullunkurista.

 
19. elokuuta 2013 klo 23.20 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Mä en itseasiassa tiennyt tota taumatiinin käyttöä! Hullua... Ja samoin tuo ksantaanikumi. Enää en kyseistä heraa käytä, onneksi. Kiitti tiedosta!

 
20. elokuuta 2013 klo 0.17 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tein äsken ja pannarista tuli aika kauheaa. :( Kuminen on varmaan oikee sana kuvaamaan, ei ollenkaan kuohkeaa.. Tein muuten täysin ohjeen mukaan mutta laitoin lisäksi kolmannen pienen banaanin kun se oli menossa vanhaksi, en tiedä kaatuiko taikina tähän mutta pahaa oli!

 
20. elokuuta 2013 klo 9.42 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Niin no, aina kun reseptejä lähtee soveltamaan niin eihän sitä samanlaista lopputulosta voi odottaa. Ens kerralla sit ohjeen mukaan! :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu