Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ruisleipä taipuu moneksi

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Ruisleipä taipuu moneksi

Ruisleipä on vaan niin huippu keksintö. Jo pelkän voin ja juuston kanssa se maistuu lohduttavan turvalliselta, ihanan tavalliselta mutta niin taivaalliselta. Sitten kun ruisleipää lähdetään varioimaan puhutaan jo todellisesta arjen luksuksesta. 

Tässä tulevat mun kaksi ehdotonta ruisleipälempparia! Suolainen ruisleipäpizza, ja makeampi maapähkinävoin ja banaanin kombo. Tuota jälkimmäistä on kai turha edes hehkuttaa, nuo ainekset yhdessä on vaan jotain mille ei edes löydy sanoja. Tää on sitä todellista lohturuokaa!




Ruisleipäpizza

Tarvitset:
ruisleivän
muutama rkl paseerattua tomaattia
raejuustoa
oreganoa
suolaa
makeutusta (tai ketsuppia)

Mausta tomaattisose oreganolla ja suolalla ja lisää makeutus (jos käytät puhdasta steviaa, ole supervarovainen ettei tomaattikastikkeesta tule liian makeaa!). 

Levitä tomaattikastike ruisleivän päälle, lisää raejuusto ja ripottele vielä oreganoa päälle. Lämmitä uunissa tai mikrossa, kunnes raejuusto on hieman pehmentynyt tai jopa sulanut.

Uunissa tehtynä ruisleivän reunat muuttuu ihanan rapeiksi! Tätä voi toki soveltaa vieläkin ruokaisammaksi lisäämällä ennen lämmitystä jotain lihaa, kuten tonnikalaa, kanaa tai jauhelihaa. 



 Ruisleipä maapähkinävoilla

Tarvitset:
ruisleivän
1rkl maapähkinävoita
pieni pätkä banaania
1 tl hunajaa tai siirappia
suolaa

Voit käyttää joko paahdettua ruisleipää tai paahtamatonta. Itse suosin paahtamatonta versiota jostain syystä, vaikka "normileivät" yleensä syönkin paahdettuna. 

Levitä maapähkinävoi ruisleivälle. Ripottele päälle suolaa hennolla kädellä. Viipaloi banaani siivuiksi ja  asettele siivut leivälle. Valuta hunaja/siirappi vielä koko komeuden päälle ja NAUTI! 





Ruisleivälle sopii myös erilaiset levitteet, joista postaus täällä!

Onko teillä hyviä ruisleipävinkkejä muille jaettavaksi? Kommentoikaa reseptinne! :)



Hyvää heinäkuun alkua kaikille!

Tunnisteet: ,

22 kommenttia:

2. heinäkuuta 2013 klo 13.01 , Blogger milli kirjoitti...

Mä rakastan avokadon ja juuston yhdistelmää ruisleivällä! Jotain niin taivaallista <3

 
2. heinäkuuta 2013 klo 13.54 , Blogger Jonneli kirjoitti...

Voi apuva miten maittavan näköisiä ja kuuloisia! Eipä ole tullut mieleenkään laittaa banaania ja tuollaisia makeita juttuja ruisleivän päälle! Siinäpä loistava herkutteluidea!=)

 
2. heinäkuuta 2013 klo 13.59 , Blogger emmiyz kirjoitti...

Näitä pitääkin kokeilla! Omat lempparit ruisleivän välissä on ollu omenasuikaleet ja toinen nami on avokadoa ja herkkusieniä :-)

 
2. heinäkuuta 2013 klo 14.59 , Blogger -Liisi- kirjoitti...

Nam Nam, tota "pizza" leipää on IHAN pakko kokeilla! :) Täyttävä ja herkullinen :P Kiiittiiii! :)

 
2. heinäkuuta 2013 klo 17.08 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Pizzasta puheenollen kokeilkaa kansalaiset tällasta pizzaa: pohja: 500g rahkaa, sekaan 4kpl kananmunia ja n. 400g juustoraastetta. sekoitetaan kaikkk vaa yhteen ja levitetään pellille. päälliset: käristetty hyvin maustettu jauheliha ja halvalla jos haluaa selvitä ni pakaste vihannekset päälle ja uuniin. itse suosin pääälle myös paprika slaisseja. sitte uuniin ja kootumuksesta näkee millon on valmis, raakana kananmuna ei oo vielä sitonu rahkaa ja juustoa tarpeeks joten on löysähkö. Tarkemman ohjeen voit löytää netistä käyttämällä hakusanaa karppipizza. itte ku ennoo pitkääaikaa tehny ni tarkat ainesmäärät jo kaikonnu pois muistista. kokeilkaa ja nauttikaa! ;)

 
2. heinäkuuta 2013 klo 17.54 , Blogger Ribe kirjoitti...

Ihania ohjeita sulla! :) tulin lukemaan suosittelijan ansiosta, onneksi eksyin.

 
2. heinäkuuta 2013 klo 17.54 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mitä ruisleipää toi on? :-)

 
2. heinäkuuta 2013 klo 20.05 , Blogger Anni kirjoitti...

Ruisleipä on kyllä iha mielettömän hyvää! Oma suolanen suosikki on vihreetä pestoa ja raejuustoa.
Tai sitten ruisleipä ihan voilla, juustolla ja kurkulla. Näin syön vaan jos se on oikeesti tuoretta ja pehmeetä. Jos ei niin paahdettuna voilla ja juustolla. Kurkku ei enää mielestäni paahdettuun sovi.
Jos haluu jotain väähn erilaista niin voilla, kinkulla, avocadosiivuilla, suolalla ja pippurilla. NAM

Nyt rupes heti tekeen mieli ruisleipää, vaikka just söin herkku iltapalan!

 
2. heinäkuuta 2013 klo 21.24 , Blogger Ansu kirjoitti...

Mäkin tykkään ruisleivästä, on se iha huippu maku <3

Muuten mä kokeilin tehdä tuota suklaalevitettä, mut siit tuli ihan ällön makuista, luulen syynä olevan maitorahkassa, siitä tulee kauhea pistävä maku. Voikohan maitorahkan sijaan käyttää jotain muuta? :D muussata raejuustoa? Tai jotain parempaa ideaa? :)

 
2. heinäkuuta 2013 klo 21.43 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Tuo oli ihan perus reissumiestä!

 
2. heinäkuuta 2013 klo 21.44 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Jes! Hyvä että oli jollekkin uusi idea :)

 
2. heinäkuuta 2013 klo 21.45 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Oi, ihanaa kuulla! :) Toivottavasti pysyt lukijana!

 
2. heinäkuuta 2013 klo 21.46 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Joo, maitorahka voi olla syyllinen tai sitten stevia! Molemmissa pistävä maku. Omaan makuun se meni, mutta uskon hyvin että monille se tökkäs :D Luonnonjugurtti vois olla ehkä vähän epäpistävämpi tai juurikin tuo muussattu raejuusto vois olla vielä parempi, siinä ainakin koostumus on tönkömpää kun jugussa! Tai sittenhän voit käyttää jotain kevyttä maustamatonta tuorejuustoa esim philadelphialta! Toivottavasti tokalla yrittämällä tärppää! :)

 
2. heinäkuuta 2013 klo 21.49 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

WOW, mikä ruisleipähifistelijä! Tunnen yhteenkuuluvuutta kanssasi! :D Kumpa et olisi sanonut sanaa pesto, nyt se kummittelee mielessäni... ;) Ja joo, toi on kyllä totta että paahdetun leivän päällä kurkku jotenkin lämpenee sellaseksi mauttomaksi ja löysäksi. Toi kinkkuavis oli mulle uus juttu, pitänee testata!

 
2. heinäkuuta 2013 klo 21.49 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Oooo! Voin vaan kuvitella! :o täytyykin kokeilla!

 
2. heinäkuuta 2013 klo 21.50 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Nam! Kuulostaa sikahyvälle toi jälkimmäinen! Omenasuikaleet on kans ollut mun pitkäaikaissuosikki, varsinkin paahdetulla leivällä.

 
2. heinäkuuta 2013 klo 21.50 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hih, eipä kestä!! :)

 
2. heinäkuuta 2013 klo 21.51 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Mä olen kuullut tästä reseptistä kans mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi kokeilla! Ehkä se juustoraaste on ollut esteenä :D Mutta mielenkiintoinen resepti kyllä ja nimenomaan karppi!

 
2. heinäkuuta 2013 klo 22.01 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ootko koskaan ajatellut tehdä maapähkinävoita itse? Maapähkinöitä vaan blenderiin ja ripaus suolaa sekaan. Nam!<3

 
2. heinäkuuta 2013 klo 23.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitä maitorahkaa käytät :)? Entä leivän päällä mitä voita? (jos käytät) :D

 
3. heinäkuuta 2013 klo 18.23 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mun ehdoton lemppari ruisleivälle on avokado muussattuna pohjalle ja päälle raejuustoa sekä kurkkua. <3
Tuota maapähkinävoi-banaani leipää on pakko kokeilla!

 
6. heinäkuuta 2013 klo 8.24 , Blogger Aino kirjoitti...

Ihana idea tuo makea ruisleipä! En oo ennen edes ajatellutkaan, hih :) Oma ehdoton lemppari on avokado+raejuusto+tomaatti sitruunapippurilla maustettuna, ahh nam.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu