Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Suolainen piirakkapohja ilman voita

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Suolainen piirakkapohja ilman voita




Jokainen on varmaan kuullut, että kun mennään kohti terveellisempiä elämäntapoja, kova rasva tulisi korvata pehmeällä. No, minäpä sovelsin tätä oivallusta ihan kirjaimellisesti vääntäessäni reseptiä suolaisen piirakan pohjaan. Voitaikina onnistuu nyt myös loistavasti pehmeällä rasvalla, nimittäin avocadolla!

Olen tehnyt kyseisellä pohjalla nyt muutaman kerran piirakkaa, mm. kasvis- ja tonnikalaversiona. Olen jopa vienyt tätä piirakkaa pellillisen kesäjuhlille mukanani ja se menikin kuin kuumille kiville. Joitain päiviä sitten päätin vetäistä vielä viimeisen version piirakasta ja tällä kertaa sain pohjasta täydellisen rapean ja piirakkamaisen. Tällaista se uusien reseptejen luominen on. Kolmannella kerralla alkaa viimeistään polttaa. Jos ei, niin on tehtävä suurempia muutoksia reseptiin.




 Suolainen piirakkapohja ilman voita

1 avocado
1 muna
2,5 dl täysjyvävehnä- tai ruisjauhoja 
1 tl suolaa tai yrttisuolaa
1 tl pizzamaustetta
ripaus cayannepippuria/paprikaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Muussaa avocado sileäksi mössöksi ja lisää muna ja mausteet. Sekoita. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina öljyttyyn tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Käytä jauhoja levittäessäsi taikinaa vuokaan, sillä se tarttuu sormiin helposti. Lisää haluamasi täyte ja paista n. 25 minuuttia. Mikäli teet kasvispiirakkaa, paista kasviksia pannulla oliiviöljyssä ennen uuniin laittoa, jotta ne ehtivät pehmentyä kunnolla. 

Tunnisteet: , , ,

29 kommenttia:

9. elokuuta 2013 klo 11.28 , Blogger Satu kirjoitti...

Hahaaah! Kiitos :) pakko testata :)

 
9. elokuuta 2013 klo 11.44 , Blogger Meow kirjoitti...

Ihanaa että kehittelet suolaisiakin reseptejä! Itse kun en niin makean perään ole. Vaikuttaa todella herkulliselta ohjeelta :)

 
9. elokuuta 2013 klo 11.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miten jos korvaisi jauhot ruisjauholla? :) ja eikö siis tule leivinjauhetta?

 
9. elokuuta 2013 klo 12.15 , Blogger Rimma kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Ja tästähän sai heti täysin kasvisversion, kun jättää vielä munankin pois (: Pitänee testata!

 
9. elokuuta 2013 klo 12.24 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ite mietin kans tätä, kun on vaan ruisjauhoja just kaapissa, että toimisikohan niilläkin..

 
9. elokuuta 2013 klo 12.50 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toimiiko ilman munaa? Syöjien joukossa allergikko..

 
9. elokuuta 2013 klo 13.40 , Blogger niipu kirjoitti...

Mahtava blogi!! Itelläki ois iha unelma tehdä joku terveellisten ruokien reseptikirja tai muuten vaan kokkailla terveysversioita kaikista ruuista :) keep it up girl aina innolla odotan uutta postausta tai instagram lisäystä!

 
9. elokuuta 2013 klo 14.02 , Blogger Tiinuska kirjoitti...

Tää on niitä juttuja, jota on pakko kokeilla itse ennen kuin uskoo, että on hyvää ;D Olet kyllä luova tyyppi, vau :)

 
9. elokuuta 2013 klo 15.12 , Blogger Laura kirjoitti...

Just sopivaan saumaan tuli tää ohje, tänään päätettiin nimittäin tehdä piirakkaa :) Tein ohjeen mukaan pohjan ja hyvää tuli, kiitos!

 
9. elokuuta 2013 klo 17.34 , Blogger Adelheid kirjoitti...

Oletko sä joku enkeli päällä maan kun teet kaikesta syntisestä sallittua. =) Tämä menee kokeiluun illalla. Aikoinaan lihotin itteeni sillä kun tein usein suolasia piirakoita miehelleni ja itselleni. Nyt niiden aikojen kunniaks ja 10kg hoikempana vois tehdä tätä versiota. Täytyy kyllä vähän laittaa juustoo pintaan niin saa sen miehenkin syömään.

 
9. elokuuta 2013 klo 18.41 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olet kyllä nero :) tämä oli ihan mielettömän hyvää! Itse vaihdoin täysjyvävehnäjauhot --> 2 dl gluteenitonta jauhoseosta + 0,5 dl kaurahiutaleita ja hyvin onnistui, kiitos ohjeesta :)

 
9. elokuuta 2013 klo 20.43 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

tai toimisiko blendatulla kaurahiutaleilla? :)

Itse välttelen kaikkea missä on enemmän gluteenia.

 
9. elokuuta 2013 klo 22.24 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tätä sä teet mulle ku tuut kyläilee ;) t. salainen ihailia lahdesta

 
9. elokuuta 2013 klo 22.58 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Käytä gluteenitonta jauhoa ? :) Itse teen tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta :)

 
10. elokuuta 2013 klo 15.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ruisjauho käy varmasti ihan samalla tavalla!

 
11. elokuuta 2013 klo 12.13 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heippa Kaisa! :-)

Saiskos sulle esittää postaustoiveen? Eli Instagramista päätellen sullakin on lähestymässä yo-kirjotukset ja mietinkin, että oliskos sun mahdollista tehdä jonkinnäköistä ruokapostausta liittyen yleesäkin "kunnon eväisiin"? :-) Eli oli kyse sitten 6 tunnin ylppäreistä, pitemmästä road tripistä tai vaikka ihan vaan loppukesän retkestä jonnekin, niin minkälaisilla eväillä itse varustautuisit? :-)

<3 N

 
11. elokuuta 2013 klo 12.55 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

Hei!

Kiitos loistavasta ideasta, tulen toteuttamaan sen aivan varmasti! Oon viime aikoina itsekin miettinyt että mitä sitä ottais evääksi kirjoituksiin ja muutenkin on tullut tarvetta eväksille esim nyt Flow-festareiden aikaan. Teinkin tosi maukkaan "ruishampparin" perjantaina flow'hun evääksi, jonka reseptin aattelin raapustella viikonlopun jälkeen tännekin, mutta sinä se puit sekavat ajatukseni sanoiksi! Iso eväspostaus mihin voisin iskeä sen ruishampparin mukaan olis tosi super! Kiitos paljon <3 Nyt täytyy sitten alkaa kehittelemään muita eväsreseptejä! Myös makeita ;)


Kaisa

 
11. elokuuta 2013 klo 12.56 , Blogger Kaisa Minni kirjoitti...

;)) Uuuu, joku taitaa olla lahtelaistunut nyt ihan kokonaan! Todellakin teen! Ja pancakesseja aamiaiseks! CAN'T WAIT <3

 
11. elokuuta 2013 klo 13.17 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jes ihana että sait inspistä tästä! Tulisi reseptit nimittäin NIIN tarpeen muiden mutustaessa ainaisia kinkku-juusto-kolmioleipiä ja megamättö-karkkipusseja ympärillä... Can't wait! <3

-N

 
11. elokuuta 2013 klo 13.25 , Blogger Sofia kirjoitti...

Aivan upeita nää sun reseptit! Ootko miettinyt rocky roadin tekemistä terveellisistä aineksista, esim raakasuklaasta?:)



www.coconutknockout.blogspot.com

 
11. elokuuta 2013 klo 17.05 , Blogger Hennis CheersLucky kirjoitti...

Sun blogi on ehdottomasti paras mitä oon koskaan seurannu! Oikeesti kaikki nää reseptit on menny/menee kokeiluun.
Huikee! :)

 
12. elokuuta 2013 klo 6.16 , Anonymous Marc kirjoitti...

Näyttää todella hyvältä, lähdenkin heti ysiltä hakemaan aineksia!

 
12. elokuuta 2013 klo 13.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sun blogisi on kyllä ihan huippu, olen vähän aikaa tätä seuraillut blogilistalla. Vaikutat ihanan aidolta ja elämäniloiselta sekä hyvinvoivalta. Hyvinvointiin itsekin pyrin. Olisi mahtavaa, jos voisit tehdä joskus isomman postauksen vaikka päivän syömisistäsi tai etenkin ennen treeniä/treenin aikana ja treenin jälkeen käyttämistäsi tuotteista (esim. käytätkö palautusjuomia vai teetkö itse jonkun vastaavan palauttavan?) :)
Ihanaa alkusyksyä!

-T

 
13. elokuuta 2013 klo 18.02 , Blogger imlacking kirjoitti...

Kivan näköinen piirakka. Itse koitan välillä tehdä erilaisia piirakkapohjia. Olen kokeillut joskus porkkanapohjaa johon pistin Pirkan porkkanasosetta.

 
13. elokuuta 2013 klo 21.16 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

olisko ihan mahdottomuus keksiä terveellinen lehtitaikina-resepti? (mm.nakkipiilot ja joulutortut) ois huippua!

 
13. elokuuta 2013 klo 22.49 , Blogger Siru kirjoitti...

Tein piirakkaa ohjeellasi tänään ja voi että siitä tulikin hyvää!!! Nam!!! olet kyllä super!

 
16. elokuuta 2013 klo 9.07 , Blogger Meow kirjoitti...

Kokeilin ihan innoissani tätä ohjetta, mutta lopputulos oli valitettavasti kyllä vähän pettymys! Pohja meinaan maistui ihan ylikypsältä avokadolta (ja myös haisi uunista tullessa)! Mikäköhän meni vikaan... Käyttämäni avokado ei todellakaan ollut liian kypsä, pikemminkin aavistuksen raa´ahko/kova joistain kohdista. Ehkä olisi pitänyt käyttää hyvin pientä avokadoa?

 
20. elokuuta 2013 klo 16.19 , Anonymous shibbe kirjoitti...

Tosi kiva ja inspiroiva blogi, tästä saa hyviä uusia ideoita kun itekin testailen terveellisiä versioita kaikesta. Tää oli hyvä ohje, ei ois tullu mieleenkään kokeilla avokadoa piirakkapohjassa! Laitoin kyllä osan quinoajauhoa + spelttihiutaleita, mutta silti toimi hyvin, mitä nyt pohja vähän vihertää kummasti, mutta muuten oli ihan taikinamaista :D

 
23. elokuuta 2013 klo 20.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tämän ohjeen jälkeen ei ole kyllä enää paluuta entiseen "100g rasvaa" -pohjaan. Piirakasta tuli ihanaa enkä mausta edes huomannut, että pohja oli avokadosta. Tämä hyvä, koska en avokadon mausta sellaisenaan ole vielä oikein oppinut pitämään. Tämä oli eka resepti, jonka toteutin täältä blogista eikä varmasti jää viimeiseksi tällaisen herkkusuun ollessa kyseessä!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu