Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

The Good Morning

perjantai 31. toukokuuta 2013

Terveellisempi Mac&Cheese aka juustopasta

Mac&cheese eli jenkkejen versio meidän makaroonilootasta (ilman jauhelihaa), on makaroonista, juustosta ja valkoisesta kastikkeesta tehty laatikko. Se suomennetaan kai juustopastaksi, joka kyllä ainakin mun mielestä kuulostaa paljon tylsemmältä kun "macaroni and cheese."

Mulle on syntynyt lähiaikoina asteittain kasvava Mac&cheese-himo. Siitä on tullut haaveiltua joka päivä entistä enemmän. Siis kuinka ruokaan, jota ei ole koskaan maistanut, voi syntyä himo?

Niimpä. Kaikki ne kuvat juustossa uivista makarooneista, ne puhuu puolestaan. Ehkä Mac&cheese juuri siksi himottaa niin paljon, että sen ravintoarvot suorastaan huutaa "OLEN LOHTURUOKAA, SYÖ MINUT!"  

Se on kyllä todellista lohtumurkinaa. Hiilihydraattia ja rasvaa. Lohtukombo. Chocolate Covered Katien postaama terveellisempi versio tästä himon kohteesta oli viimenen tikki. Sillon läks. Tää tyttö kauppaan nimittäin. Sateisena helatorstaina.


Täysin viaton tämä jenkkiherkku ei ole, nimikin sen jo kertoo. Ymmärrän että olette pettyneet, eipä se sinällään olisi ollut ihme, että olisin jakanut kanssanne juustopastaohjeen ilman juustoa, onhan noita nähty. Mutta piristytte varmaan kun kerron että tämän voi myös tehdä kokonaan ilman juustoa! Sillon tosin maku ei ole sama mutta koostumus kaiketi juustoinen ;)

En kuitenkaan suosittele valmistusta ilman juustoa, mikäli todellisen mac&cheese-nautinnon haluaa kokea. Ja hei, eihän tätä joka päivä tarvitse syödä :) 


Haluatte jo varmaan kuulla salaisen ainesosan?







Mikäpä muukaan kuin kukkakaali! Alkuperäisen reseptin voi toki käydä tsekkaamassa Katien sivuilta, mutta kirjoitan sen tänne suomeksi translitteroituna cupeista meidän desilitroihin ja grammoihin.

Terveellisempi Mac&cheese

3 annosta

160g tuoretta kukkakaalia
1 iso valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
2 1/3 dl maitoa
reilu desi juustoraastetta esim. mozzarella
1/2-1 tl Dijon-sinappia 
2 rkl sitruunamehua 
(2 rkl oliiviöljyä)

3dl täysjyvämakaronia


Superhelpot ohjeet: Pilko kukkakaalia vähän pienemmiksi paloiksi ja heitä kaikki aineet paitsi makaroni kattilaan ja kiehauta. Anna hautua kannen alla vartin verran. Laita hautumisen aikana makaroonit keittymään. Muista että täysjyvämakaroni tarvitsee hieman pidemmän kypsennysajan. Kaada haudutettu kukkakaalisoosisoosi (tarkista että kukkakaalit ovat kypsiä) blenderiin ja blendaa tasainen kastike. Kaada makarooneista vesi pois ja lisää siihen blendattu kastike. Tarkista maku! Anna seistä hetken, niin kastikkeesta tulee jämäkämpää. 





Ja nyt kerron omat mokani ettette toista samoja. 

1. Yritin tehdä tästä "vielä terveellisemmän" ja käytin Polar-juustoraastetta, mikä ei ollutkaan niin hyvä idea. Eihän se sulanut kastikkeeseen vaan jäi oudoiksi paakuiksi. Makua se kylläkin antoi, mutta koostumuksesta tuli jotenkin etova, ei yhtään smooth. 

2. "Kyllä tähän nyt jotain proteiinia on pakko lisätä." Pilkoin kalkkunaleikettä sekaan ja lopputulos maistui enemmänkin raksamiehen makkarapastalta kun miltään lohturuualta. Yritin pelastaa tilannetta raikkailla tomaateilla mutta aika reisille koko homma lopulta meni.

Mitä tästä opimme?

1. Käytä ihan huoleti perusjuustoraastetta! Sitä tulee vaan reilu desi, mikä on n. 50g. Se tarkottaisi mozzarellajuuston kohdalla 145 kaloria, kun sillä Polarilla tuli 130 kaloria, joten....

2. Älä yritä lisätä joukkoon mitään. Parasta se on omana itsenään! Mikäli proteiinipuoli huolettaa (tämä neuvo sopii siis kaikkeen proteiiniköyhään ruokaan, myös esim. avocadopastaan), niin syö itse ruokaa pienempi annos ja nauti jälkiruuaksi vaikka maitorahkaa jossain muodossa!



Kaloreita koko kastikkeeseen (huom. pelkkä kastike ilman makaroneja!) tuli ilman oliiviöljyä 265 kcal ja oliiviöljyn kanssa 390 kcal. Itse käytin oliiviöljyä mutta pistin sen ohjeeseen sulkeisiin, sillä mielestäni se ei tuonut mitään suurta eroa koostumukseen. Ei kuitenkaan kannata tehdä tätä ilman juustoa JA ilman oliiviöljyä. Muuten siitä tulee kukkakaalimaitokastike... joka sinänsä kuulostaa ihan hyvältä, mutta sitten sitä ei kyllä kehtaa kutsua mac&cheeseksi. 



x kaisa


ps. kommentteja on tullut lähipäivinä ihan hirveä kasa eli jos odotat mun vastausta, niin odota rauhassa, vastaan niihin niin pian kun saan revittyä ylim. aikaa jostain! :)

Tunnisteet: , , ,

maanantai 20. toukokuuta 2013

Tuorepuuron ABC!

Tuorepuuro on aamukiireisen pelastus. Valmista illalla, anna tekeytyä yön yli ja nauti aamulla.

Tuorepuuro on tosi herkullinen aamupala. Syy, miksi en sitä hirveästi harrasta on se, että mun mielestä aamuun kuuluu keittiössä pörräily. Kolkompaa aamua ei voikaan olla kun aamu ilman lieden tai uunin käyttämistä. Jopa mikropuuron tekeminen tuntuu liian tylsältä. Mä tarvitsen sen aamuterapian keittiössä, jotta päivä voi alkaa hyvin.

Välillä tingin kuitenkin aamukokkailuista ja valmistan illalla tuorepuuron, on se vaan niin hyvää!





Ajattelin tehdä vähän erilaisen "reseptipostauksen", sillä mun mielestä ruuanlaittoon kuuluu ennen kaikkea luovuus ja omien mieltymysten toteuttaminen. Siispä sen sijaan että juuttuisitte yhteen ohjeeseen, voitte nyt rakentaa ihanan tuorepuuron oman maun mukaan ja mahdolliset allergianne huomioiden :)

Tuorepuuroa varten tarvitaan kaurahiutaleita (tai mitä tahansa muita hiutaleita, itse preferaan kauraa), ja kaikki muu onkin luovuuden/mitäjääkaapistalöytyy:n varassa. Kaurahiutaleet on loppujen lopuksi aika pieni osa lopputulosta.




Ei, ei oksennusta, vaan herkuista herkuinta: TUOREPUUROA! 

Tuorepuuron kokoaminen


Nestemäinen osa puuroa:
-soijamaitoa
-mantelimaitoa
-maitoa
-vettä
-marjoista/hedelmistä puristettua mehua

Rakennetta puuroon:
-luonnonjugurttia
-maitorahkaa
-raejuustoa
-kananmunan valkuaisia
-muussattua banaania/banaanin paloja
-muussattua bataattia
-porkkanaraastetta
-raastettua kesäkurpitsaa
-muussattuja marjoja

Tilbehöörit:
-siemeniä
-pähkinöitä
-kuivattuja hedelmiä/marjoja
-maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
-sokeritonta hilloa
-proteiinipatukan palasia
-marjoja
-hedelmänpalasia

Makua:
-proteiinijauhetta
-kaakaojauhetta
-vaniljajauhetta
-kanelia
-kardemummaa
-suolaa
-steviaa
-piparkakkumaustetta
-sokerittomia siirappeja
-appelsiinin kuorta
-sitruunan/limen kuorta


Ja ei muuta kuin loihtimaan! Aloita valitsemalla jokaisesta osiosta yhteen sopivia makuja. Suhteet menee suunnilleen näin:

1 dl kaurahiutaleita
1dl nestettä
0.5 - 1dl rakennetta
1-3 rkl tilbehöörejä
makua maun mukaan





Mikäli teet ensimmäistä kertaa tuorepuuroa, suosittelen kuitenkin tekemään jonkin näköisen ohjeen kera, että puurosta syntyy onnistunut skeema mieleen. Sitten kun tietää minkälaista tuorepuuron kuuluu olla, on helpompi lähteä säveltämään!

Ja vaikka aluksi pelottelin etten antaisi mitään reseptiä, niin annampa silti, ensikertalaisille :) Tää on mun ehdoton lemppari, maku on kuin taikinaa söisi... taas kerran.


Cookie Dough Overnight Oats aka Keksitaikinatuorepuuro
(kuvista postauksen ensimmäinen)

1 dl kaurahiutsuja
1 dl naturellia jugurttia
1 dl Alpron vaniljasoijamaitoa
2 rkl siemeniä (esim. pinjan tai auringonkukan)
1/2 banaani paloiteltuna
1 rkl maapähkinävoita
vaniljajauhetta
kardemummaa


Kaikki aineet vaan lusikalla sekaisin suljettavassa purnukassa, kansi kiinni ja yöksi jääkaappiin nukkumaan. Ja huom! Banaani on paloiteltuna, ei muussattuna :) Sopivan kokoiset palat saat aikaan, kun leikkaat banaanin ensin pitkittäissuunnassa puoliksi, ja vielä kerran puolikkaat puoliksi. Sitten vaan siivutat ne. Ja siemeniä ei kannata skipata! Ne pehmenee yön aikana ja tuo aivan uskomattoman ihanan taikinamaisen tatsin koko hommaan! Ja vielä pehmeät banaaninpalat... Puhumattakaan maapähkinävoin vivahteesta....

Oh dear, nyt kun tuli puheeksi niin tätähän on tehtävä kai tänä iltana! Paitsi että mulla on maapähkinävoilakko menossa, eli en osta sitä nyt ennen kesää (lue: vieroitusmenetelmä) (lue taas: liikakäyttäjä)



Vinkki muuten! Mikäli teillä on vaikkapa se maapähkinävoi juuri loppumassa ja purkissa on jäljellä enää jämät, valmista tuorepuuro suoraan maapähkinävoipurnukkaan! Saat imettyä kaiken sen fleivörin puuroon purkin reunoilta, mmmm....




Kuvat oli nyt mitä satuin löytämään arkistojen kätköistä, en oo vähän aikaan taas tätä herkkua tehnyt eli ei ihan nopsaa löytynyt hyviä kuvia :)


Kommenttiosiossa voitte jakaa omia tuorepuurovinkkejä/lempiohjeitanne! :)


Ihanaa alkanutta viikkoa!



<3 kaisa

Tunnisteet: , , , ,

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kermaista kesäkurpitsapuuroa

Hei lukijat!

Oon viime aikoina tehnyt syrjähyppyä mun lempiaamiaisesta uunipuurosta uuteen ihanuuteen: kesäkurpitsapuuroon!

Miksi aina puuroa aamiaiseksi? Koska en saa niistä koskaan tarpeekseni! Niin monia variointimahdollisuuksia, makuyhdistelmiä ja valmistustapoja että tässähän pitää kohta kirjoittaa kirja "Puuroa sadallakolmella tavalla"

 Kesäkurpitsan lisääminen puuroon ei ole vain keino lisätä vihreää aamiaiseen, vaan myös kikka puuron rakenteen parantamiseksi. Mulla on päässä kummallinen luokitelma eri vihanneksille, sillä käytän niitä paljon leivonnassa. Kesäkurpitsa mm. kuuluu "rasvaiset" -luokitelmaan. Ja häh, miten niin rasvaiset? Koska sillä pystyy oikesti korvaamaan rasvaa leivonnassa tosi onnistuneesti!

Eikä muuten ollut tää mun luokittelu ihan hatusta vedetty, katoin nimittäin Finelistä kesäkurpitsan kokonaisenergian jakautumista, ja kyllähän siellä 20% näyttää rasvaa olevan. Mutta älkää nyt kauhistuko, puhutaan kuitenkin kasviksista, eli kyseessä ei ole tietenkään mikään rasvakaloripommi, rasvoja kun on niin eri tyyppisiä.









Kesäkurpitsa tekee puurosta tosi kermaisen ja pehmeän, eikä se maistu seassa juuri miltään. Tänä aamuna kokeilin myös ensimmäistä kertaa surautella sauvasekoittimella valmista puuroa tasaisemmaksi velliksi, jonka pitäisi myös tehdä puurosta kermaisempaa. Tosin, mulla oli puuroa kattilassa niin vähän, ettei terät kunnolla yltäneet silppuamaan sitä. Ensi kerralla voisin kokeilla kaataa koko satsin blenderiin! Kaurakermaa, nam.

Vielä kolmas askel kermaiseen lopputulokseen on puuron keittäminen maitoon. Joillekin tää saattaa olla ihan standardi, mutta itse monesti teen puuron veteen ja halleluja se hetki kun tein pitkästä aikaa taas maitoon - taivaallista! Maidon voi tietenkin päättää ihan oman maun mukaan, omat lempparini on soija- ja mantelimaito :)

Ja kesäkurpitsaahan ei missään nimessä kannata kuoria ennen raastamista! Puuro saa kivan kesäiset vihreät pilkut puhumattakaan kuoren sisältämästä kuiduista ja K-vitamiinista!

Pakko vielä mainita tämän neronleimauksen englanninkielisen kutsumanimen, joka on yhtä nokkela kuin itse puuro. En tiedä mistä nimi on peräisin ja kuinka yleisesti sitä käytetään, mutta itse törmäsin tähän puuroon nimellä "zoats", joka on siis johdettu sanoista "zucchini" ja "oats". Nerokasta ja järkeenkäypää!

Ja juuri kun olin kuullut zoatseista, törmään zeggseihin. Se taas on munanvalkuaisia ja kesäkurpitsaa blendattuna ja kypsennettynä ("zucchini and eggs = zeggs"). Sitäkin oli tottakai kokeiltava. Toistaiseksi en kylläkään kovin syttynyt tälle vähäkaloriselle karppipuurolle, mutta idea oli hyvä ja aion kehittää siitä jotain. Tästä lisää myöhemmin! ;)


Takaisin kermaunelmaan! Tässä ohje:


Kesäkurpitsapuuro


2 dl maitoa valintasi mukaan (voit myös käyttää 1dl vettä ja 1dl maitoa)
1 dl kaurahiutaleita
2 dl karkeasti raastettua kesäkurpitsaa
mausteita makusi mukaan (itse laitan puuroon lähes joka kerta samat mausteet: kaneli, kardemumma ja suola. Suosittelen lämpimästi!)

Kuumenna maito kattilassa ja lisää mausteet ja kaurahiutaleet. Keittele kypsäksi. Lisää kesäkurpitsaraaste ja keitä vielä kasaan. Lisää tarvittaessa nestettä kesäkurpitsan lisäämisen yhteydessä. Voit vielä hauduttaa kannen alla halutessasi. Done!

Proteiinia annokseen saa syömällä sen raejuuston kanssa tai lisäämällä puuroon keittämisen loppuvaiheissa valkuaisen. Hyvää ruokahalua! :)




<3 kaisa

Tunnisteet: , ,

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Nopea kääretorttu

Aurinkoista Hump Daytä!

Söin juuri päivällistä ja tässä samalla kun odottelen sen sulamista ajattelin että miksempä tulisi ihan pikaisesti jakamaan reseptiä tännekin! Aikeissa on siis suunnata lenkille kunhan tässä olo kevenee.

Jotta voisin selittää postauksessa esiintyvät ylivoimaisen huonot kuvat, on tunnustettava jotain. Mulla ei ole kameraa. Otan siis kaikki kuvat tänne blogiin iPhonella. Ja nyt kun olen leimautunut maailman surkeimmaksi bloggaajaksi, voin jatkaa vielä selittelemällä huonoja kuvaustaitojani.

Otan yleensä ruuasta monta kymmentä kuvaa. Eri kuvakulmista, eri etäisyyksiltä jne. No, näiden rullien kohdalla kävi niin että koko päivän kestänyt Instagrammailu koitui kohtalokseni ja akku simahti heti kahden kuvan jälkeen. No, luovutin kuvauksen suhteen ja kävin tietysti ruuan kimppuun.





Mutta onneksi sentään edes sain ruuasta kuvia!


Okei, tämän päivän illallinen/päivällinen mikä se nyt tähän aikaan onkaan oli kääretorttu mansikkarahkatäytteellä! Söin lounaaksi kasviksia ja kalaa eli jotenkin piti hiilarivarastot täyttää.


Helpot kääretortut pannulla

1 1/3 dl kaurahiutaleita
2 valkuaista
1 tl kanelia
hippunen leivinjauhtta
puolikas pienestä banaanista
3 rkl maitoa
joitain ruokalusikallisia makeutusta, riippuen sokerihampaankolotusasteesta

Blendaa kaikki aineet sekaisin, kunnes kaurahiutaleita ei enää erota taikinasta. Paista pannulla (öljyssä) 2 lättyä kummaltakin puolelta. Aseta sivuun jäähtymään.

Valmista täyte. Tarvitset puoli purkkia maitorahkaa (niitä pieniä purkkeja) ja muutaman mansikan (tai mitä tahansa muita marjoja/hedelmiä). Surauta rahka ja mansikat tasaiseksi soseeksi (Mansikoita/muita marjoja ei saa olla liikaa, ettei soosista tule valuvaa). Lisää makeutusta maun mukaan. Voit käyttää täytteessä makeutuksena myös proteiinijauhetta, esim vaniljahera sopii varmasti ihan mainiosti! Varmista että täyte on suht jäykkää eikä valu kun käännät kulhon ylösalaisin.

Sitten vaan täytettä letun päälle ja lettu rullalle (ite heitin päälle vielä paloiteltuja mansikoita täytteen levityksen jälkeen). Toista sama toiselle letulle ja leikkaa ne halutessasi keskeltä katki. Voila!




Jos täällä on mun lisäksi muita sormiruokafaneja niin tää on ihan superherkullista käsin syötynä!



Meikä liitää nyt ulos! Ihanaa illanjatkoa!



<3 kaisa

Tunnisteet: ,

maanantai 6. toukokuuta 2013

Mansikkasuklaa-aamiaiskakku

Pirtsakkaa maanantaita ihanat!

Mun päivä sai tänään ihan huipun alun. Herätys oli soimassa 5:45. Vedin lenkkireleet päälle ja pinkaisin juoksemaan. Aurinko nousi ja taivas oli sininen. Yleensä jos menen lenkille ennen aamiaista, kävelen vaan reippaasti. Tänä aamuna mut sai kuitenkin juoksemaan eräs ruokaan liittyvä motiivi. Aamiainen oli edessä, ja jos ehtisin hoitaa lenkin parissa kymmenessä minuutissa, mulle jäisi aikaa valmistaa pikkasen enemmän aikaa vievä aamiaiskakku. Ja voi halleluja mikä motivaattori! Meikä viiletti loppujen lopuksi valtateiden yli, pusikoiden läpi, ojien kautta ja henkihieverissä ryntäsin kotona keittiöön: uuni päälle, ainekset kulhossa sekaisin, loota uuniin ja huh! Ehdin! Kakku ehtisi valmistua uunissa ja aikaa jäisi vielä sen syömiseen.

Sain nimittäin edellisiltana uuden idean viikonloppuna valmistamastani tiikerikakusta, mitä halusin heti kokeilla. Ihastuin tähän aamiaiskakkuideaan ja halusin kokeilla, pystyykö tämän luksusaamiaisen tuomaan myös arkeen. Näköjään pystyy! Aamiaiskakku on siitäkin syystä kätevä, että sen ollessa uunissa voi käydä vaikkapa suihkussa tai hoitaa muita aamutoimia.

Miksi kutsun sitä juuri AAMIAISkakuksi? Siksi, koska se kuullostaa idylliseltä. Lisäksi sen ainekset on aikalailla samat kuin puurossa, jota yleensä nautitaan aamulla. Hyvät naiset ja herrat, tässä tulee mansikkasuklaa-aamiaiskakku!




Pahoittelen huonoja kuvia. Nälkä oli kova ja aikaa rajallisesti. Söin muuten kevään ensimmäisen aamiaisen ulkona terassilla :) Ja aurinko lämmitti ihanasti <3


Raejuusto pilaa vähän esteettisyyttä, mutta laitoin tämän kuvan jotta näette hieman kakun koostumusta, NAM! Parhaalta se maistui kun otti lusikkaan molempia makuja samalla kertaa.


Mansikkasuklaa-aamiaiskakku


Mansikkataikina:
1/2 dl kaurahiutaleita
3-4 pakastemansikkaa ( TAI KESÄLLÄ SITTEN TUOREITA!!:) )
1 valkuainen
hippunen leivin- ja vaniljajauhetta

Suklaataikina:
1/2 dl kaurahiutaleita
1 keltuainen
1/2 dl maitoa
2-3 rkl makeutusta (esim. Canderell Stevia Green, sokeriton siirappi, hunaja...)
1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Muussaa mansikat ja lisää loput mansikkataikinan ainekset. Sekoita suklaataikinan ainekset keskenään erillisessä kulhossa. Tarkista, että näiden taikinoiden koostumus on suunnilleen sama, eikä toinen ole huomattavasti löysempää/paksumpaa. Lisää maitoa/vettä tarvittaessa. Yhdistä taikinat uuninkestävässä kulhossa ja paista n. vartti!


Itse olin niin hädissäni siitä, ehtisikö kakku valmistua, että lisäsin vielä ruokalusikalliset vaniljaheraa kumpaankin taikinaan, jotta taikinoista tulisi kiinteämpää ja paistoaika lyhenisi. Voi siis kokeilla myös niinkin!
Aikaa syödä jäi loppujen lopulta ruhtinaalliset puoli tuntia. Mulle se on kyllä suhteellisen pieni aika, sillä en vaan pysty hotkimaan ruokaa! Koko nautinto jää ihan sivusuun kun keskittyy vaan tunkemaan ravintoa itseensä. Toisaalta, välillä sitä joutuu sellaiseenkin tilanteeseen, ja sillon ei muu auta kun ajatella ruokaa vaan pelkkänä polttoaineena ja unohtaa nautintoperiaate.


Hyvää alkanutta viikkoa ja tsemppiä aamulenkkeilijöille! :) Tällä viikolla meitä hellii onneksi jo ennen kello kuutta nouseva aurinko! Palaan vielä myöhemmin saamani haasteen merkeissä ;)


x kaisa

Tunnisteet: ,

lauantai 4. toukokuuta 2013

Tiikerikakku-aamiaiskakku

Heräsin kymmenen maissa ja raahasin ruhoni ulos. YLÖS ULOS JA LENKILLE! Kävelin parinkymmenen minuutin rundin lähimaastossa ja haaveilin edessä olevasta aamiaisesta, jonka olin päättänyt jo edellisenä iltana: tiikerikakku! Resepti on pyörinyt Instagramissa monella käyttäjällä, enkä siis ole varma kuka sen on alunperin keksinyt. Sieltä tämä joka tapauksessa löytyi. Tein kyllä pieniä muutoksia suklaataikinaan, nimittäin lisäsin makeutusta. Kaakaojauhe on niin tujua kamaa, että mun mielestä se kyllä kaipaa vähän makeaa. Makuja on tosin erilaisia! Resepti sai plussaa siitä, että kerrankin myös munan keltuainen käytetään! Ei siis tarvitse potea huonoa omaatuntoa siitä että B-vitamiinit huuhtoutuvat viemäristä alas.





Tiikerikakku-uunipuuro


Vaalea taikina:

1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 banaani muussattuna
1 valkuainen
2 rkl maitoa
hippunen leivin- ja vaniljajauhetta


Suklaataikina:

1/2 dl kaurahiutaleita
1 keltuainen
3 rkl maitoa
2-3 rkl makeutusta (esim. Canderell Stevia Green, sokeriton siirappi, hunaja...)
1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita taikinoiden aineet erillisissä kulhoissa ja yhdistä ne uunin kestävään kulhoon haluamallasi tavalla (esim. kaksi selkeää eri kerrosta, Ying yang-kuvio, tai sekoita suurpiirteisesti tiikerikakun näköiseksi). Paista uunissa 20 minuuttia. Mikäli haluat nopeuttaa kypsymistä, voit kokeilla nostaa uunin lämpötilaa 225:een ja paistaa n. vartin. 





Oli tosi maittava aamiainen, paras vähään aikaan! Kuvien ottamisen jälkeen lisäsin puuroon/kakkuun vielä raejuustoa ja mantelivoita, mmmm.... Pari kuppia kahvia ja lautasen reunalla olevat hedelmät kylkiäisinä. Lehden luku kaikessa rauhassa. Voisin käyttää vaikka tunnin aamiaisen nauttimiseen! Tähänkin taisi mennä vähintään 45 minuuttia...




En tykkää koirista yhtään, mutta aamuisin toivoisin että mulla olis sellainen. Että joku tulisi vinkumaan ja pakottamaan viemään tarpeille. Se olis niin kätevää! Ei tarvis maata sängyssä kahden vaiheilla löntystääkö aamupalalle, vai pinkaiseeko raittiiseen ilmaan sitä ennen. Sillä aina kun sinne pinkaisee, aamu saa niin paljon paremman alun. Joskus se lähteminen on vaan liian vaikeaa. Silloin koira tulisi katsomaan lasittuneilla silmillä, eikä vaihtoehtoja enää olisi. Harmi kun meidän kissa ei oo tätä roolia sisäistänyt...

Aamulenkeissä on muuten sellanen kumma taika, että sinne lähtee lähes aina vähän kärttyfiiliksellä, mutta joka ikinen kerta kun sieltä tulee takaisin, on niin hyvällä tuulella ja vaikka nälkä jo kurnii kovaa, pystyy silti olemaan ystävällinen ja iloinen. En tiedä miten se toimii kaupunkimaastossa, mutta ainakin täällä luonnonhelmassa aamulenkit on tosi terapeuttisia!

Mikä teidän mielestä aamulenkeissä on parasta/inhottavinta? Onko joku ydinkeskustalenkkeilijä kuulolla? Mielelläni kuulen kokemuksia! :)



Ihanaa viikonloppua!


x kaisa

Tunnisteet: , , , ,

perjantai 3. toukokuuta 2013

Keksit on hyviä niin kauan kunnes ne paistetaan



Kerrankin keksitaikinaa saa syödä tarkoituksella! Vaikka myönnän kyllä sen, että suurin osa taikinan syömisen idylliä on juuri se kulhon koluaminen sormin...


Ostin mantelivoita ihan vaan vaihtelun vuoksi sen ainaisen maapähkinävoin tilalle. Paljon kalliimpaahan tämä voi on, mutta tajunnanräjäyttävän makuista! Ei ehkä lyö maapähkinävoita, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoista ja aivan ihanaa vaihtelua. Mausta tuli mieleen jokin keksi, jota söin pienenä, mutta en saa mitenkään päähäni mikä. Onko kellään ideoita?





Ja kun se kerran keksiltä maistui, piti siitä jotain keksin tapaista vääntää. Taikinapalloja!






Keksitaikinapallot
6 pientä palloa

50g mantelivoita (n. puoli desiä)
15g (puolikas scoop) vaniljaheraproteiinijauhetta
1 rkl hunajaa (tämän kerran ;))
1 rkl chiasiemeniä
1 rkl mantelijauhoa
2 rkl rusinoita 

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Lisää mahdollisesti tilkka vettä, jotta taikinasta tulee tahmea ja muovailuvahan tyyppinen. Muovaile pieniä palloja ja laita jääkaappiin tekeytymään tunniksi. Odotusajalla voit siivota keittiön, pirauttaa kaverin kylään ja keittää kahvit!





Nämä palleroiset ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia! Kalorittomia ne eivät ole hyvien rasvojensa vuoksi, mutta NIIIIN hyviä! Täydellinen iltapäiväkahvitteluherkku.



Palataan pian! Jonkin raikkaan ja appelssiinisen kera... hmmm.... ;)



Siihen asti herkutelkaa näillä!


<3 kaisa

Tunnisteet: ,