Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

The Good Morning

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kolmen ainesosan tortilla

Söisinkö salaattia? Vai munakasta? Vai kenties jotain siltä väliltä: TORTILLAN?


Tadaa! Itsetehty tortillalätty. Jätetään ne Santa Marian E-koodilätyt hyllyyn ja marssitaan sen sijaan ostamaan munia, jauhoja ja maitorahkaa. 


Tortillapohja

1 muna
1rkl maitorahkaa
1 rkl täysjyvävehnäjauhoja (tai ruisjauhoja!!)
(suolaa)

Ainekset sekaisin ja oliiviöljyn kanssa paistellaan kummatkin puolet. Laitoin suolan sen takia sulkuihin että pitäisin tuon kolmen ainesosan lupauksen! Hahaa, mutta huijasin! Suolaa kannattaa siis laittaa ja mielellään jotain muitakin mausteita. On meenaan muuten varmaan aika mautonta...

Tajusin tosiaan vasta kun olin jo syönyt koko tortillan että tässähän olis voinut käyttää ruisjauhoja! Kokeilkaa ihan kummalla haluatte, täysjyvävehnällä oli hyvää, mutta pieni haisu on että rukiilla saattais tulla even better? Täytyy kokeilla! Ei muuta kun sombrerot päähän ja texmex-bileitä pitämään.


love, kaisa

Tunnisteet: ,

maanantai 28. tammikuuta 2013

Täydellinen suklaamukikakku

Tänään se onnistui! Täydellinen suklaamukikakku, eli jenkkejen "mug cake", joka on mukissa valmistettu ja mikrossa kypsennetty nopea muffinssimainen kakku.

Oon yrittäny monet kerrat tehdä mukikakkua joka ensinnäkin pysyy koossa, omaa hyvän koostumuksen ja vielä maistuu hyvältä. Ensimmäistä kertaa kaikki kriteerit natsas! Tää on perfectionia. Suklaakakku, jota syödessä saa hyviä ravintoaineita ilman rasvaa, vehnäjauhoja tai ylinmääräistä sokeria. Ja energiaakin vain 200kcal! Tää on melkein liian hyvää ollakseen totta, mutta totta se vaan on. Keittiössä voi näköjään tehdä taikoja.






Eikä maapähkinävoin osuutta ole tässäkään herkussa unohdettu ;)

Suklaamukikakku

2 rkl aitoa kaakaojauhetta
1 rkl suklaaproteiinijauhetta
2 rkl maustamatonta jugurttia
1 rkl muussattua banaania
1 munan valkuainen
1 rkl steviasokeria (tai steviaa)
pieni hippunen leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada pitkään kahvimukiin (matalasta turpoaa yli)
2. Lusikoi taikinaan halutessasi maapähkinävoita. Näin tehdessäsi kakku saa ihanan kostean, suolaisen sydämen.
3. Mikrota 2 min. Käy veitsellä läpi mukin reunat, jotta kakku varmasti irtoaa kun kumoat sen.

Nauti sellaisenaan, tai marjojen, banaanin, pähkinöiden, raejuuston, jugurtin tai suklaakastikkeen kera! Itse tein kahdenlaista suklaakastiketta. Toisen tein vedestä, kaakaojauheesta ja suklaaproteiinijauheesta (nuo tummat pilkut lautasella), ja toisen luonnonjugurtista ja suklaaproteiinijauheesta. Jotain kosteaa tuo kakku mun mielestäni kuitenkin kaipaa.


Kertokaa jos kokeilitte!

Rakkaudella keittiönoita Kaisa

Tunnisteet: ,

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Bataattimuffinsit





Leivon paljon muffinseja. Ne on ehkä helpoin leipomus toteuttaa ilman rasvaa ja jauhoja, sillä muffinsimaisen koostumuksen saa helposti taiottua kasviksilla, kuten kukkakaalilla tai kesäkurpitsalla. On kuitenkin eräs resepti, johon palaan aina, kun haluan olla varma lopputuloksesta. Nämä muffinsit ei voi epäonnistua! Bataatti tuo juuri sopivan makeuden ja kosteuden, eikä lopputuloksesta silti voi arvata koko bataatin olemassaoloa! 


Bataattimuffinsit maapähkinävoisydämellä


140g kypsennettyä, muussattua bataattia
2 munanvalkuaista
3/4 kauhallista (n. 23 grammaa) vaniljaheraa (tai mitä tahansa muuta makua)
1/2 tl leivinjauhetta
1tl kanelia
maapähkinävoita

1. Sekoita proteiinijauhe muussattuun bataattiin. Lisää munanvalkuaiset. Sekoita.
2. Lisää leivinjauhe ja kaneli. Sekoita
3. Asettele taikina muffinsivuokiin. Paina teelusikallinen (tai enemmän) maapähkinävoita jokaiseen muffinsiin ja koristele halutessasi manteleilla/mantelirouheella. 
4. Paista 190 asteessa n. 20 minuuttia.

Noin 70 kaloria per muffinsi, riippuen paljon käytit maapähkinävoita. Ilman maapähkinävoita 50kcal/muffinssi. Hope you like it!


<3 kaisa

Tunnisteet: ,

tiistai 1. tammikuuta 2013

Banskalaiset



Ranskalaisia ja lanskalaisia, nyt myös banskalaisia! 

Päätimpä tänä iltana kokeilla tehdä bataatista ranskalaisia, ja nehän oli aivan taivaallisia. Ajattelin, että maailman on saatava tietää näistä NYT, HETI.  Siispä juoksin heti koneen ääreen blogia päivittelemään. Bataatin makuhan on kypsennettäessä todella makea, joten kun niitä suolataan, syntyy tämä ah-niin-ihana ja aina toimiva suolaisen ja makean yhdistelmä. Nuo itse banskalaiset saattavat olla ihan vanha juttu jo, mutta tuo ihana hapanimelä dippi kyllä kruunasi kaiken. Hauskaa, sillä tein sen aineksista, mitä satuin jääkaapista löytämään, mutta niin kai ne parhaat reseptit syntyvät! Tämän "iltapalan" jälkeen oli kyllä sellanen fiilis, että olis ravintolassa syönyt. Tuli melkein syyllinen olo, HA! Mutta kuten aina, tämäkin ateria on sekä maistuva, että terveellinen!


Banskalaiset

1 bataatti
1rkl oliiviöljyä
rosmariinia
sormisuolaa
grillausmaustetta


1. Pese ja suikaloi bataatti ranskalaisten kokoisiksi suikaleiksi. 
2. Öljyä uunivuoka tai muu suuri kulho, ja heitä raa'at banskikset sekaan. Sekoita kunnolla käsiä käyttäen "möyhentämällä"
3. Ripottele mausteita mielesi mukaan päälle ja möyhennä taas.
4. Kaada öljyiset ja mausteiset banskikset pellille ja erottele ne niin, ettei kukaan ole kenenkään päällä
5. Uuniin 220 asteeseen 15 minuutiksi, jonka jälkeen banskikset kääntävät kylkeään, ja paistuvat vielä 10 minuuttia

Voila! Mausteita voi lisätä vielä paiston jälkeenkin, mikäli ne sitä vaatiivat.


Sweet&sour dippi

luonnonjugurttia
limen/sitruunan mehua
veitsenkärjellinen sinappia
säilöttyjä inkiväärisuikaleita (oli jäänyt sushi-iltamista)
pippuria
rosmariinia
hyppysellinen steviaa/muuta makeutusta


Pilko inkiväärisuikale(et) pieneksi silpuksi ja sekoita kaikki keskenään. SO FRESH!

Tunnisteet: ,