Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

The Good Morning

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Suklaa-aprikoosimuffinsit

Asia mitä rakastan jauhottomassa leipomisessa vähäisten hiilareiden lisäksi on leivonnaisten mehukas koostumus. Jauhoja (esim vehnä) käyttäessä on aina se vaara että lopputuloksesta tulee kuiva. Ja mikäli vehnäleipomuksia säilöö jääkaapissa, ne kannattaa käyttää yleensä mikron kautta ennen syömistä, jotta ne hieman pehmenee, toisin kuin vehnättömät herkut senkun paranee päivä päivältä jääkaapissa säilöttynä ja maistuu parhaalta viileänä.

Tän reseptin jälkeen mulla heräs ajatus omasta e-kirjasta, minkä tulen vielä jonain päivänä toteuttamaan! Ehkä kesällä on aikaa sille. Näiden muffinssejen ohje on kuitenkin vielä vapaasti käytössä ;)




Silkkiset suklaa-aprikoosimuffinit
8 muffinia


200g pakastekukkakaalia
20g vaniljan makuista heraproteiinijauhetta (tai minkä tahansa muun makuista)
1tl leivinjauhetta
6 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
4 kananmunan valkuaista
5 rkl makeutusainetta (esim karppisokeri, steviasokeri tai stevia. Mikäli käytät puhdasta steviaa, vähennä määrää reippaasti)
4rkl muussattua banaania (80g)
8 kuivattua sokeroimatonta aprikoosia

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota kukkakaali edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Voit myös sulattaa kukkakaalin mikrossa, mutta varo ettei se kuumene. Sekoita sauvasekoittimella kukkakaali niin tasaiseksi pyreeksi, ettei siellä ole ainuttakaan möykkyä. Lisää kaikki muut aineet paitsi aprikoosit ja sekoita vielä sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Annostele taikina kahdeksaan muffinsivuokaan ja painele jokaiseen yksi pieniksi paloiksi pilkottu aprikoosi. Paista n.10 minuuttia (EDIT: toisen kerran kokeillessani reseptiä, paistoaika olikin puolet pidempi eli 20 minuuttia (?) Käytin kylläkin aprikoosejen tilalla tummaa suklaata. Joka tapauksessa älä luota sokkona tuohon paistoaikaan vaan tsekkaile tilannetta). Muffinsit ovat valmiita kun ne ovat hieman kohonneet ja sylkevät sisusta ulos tulivuoren tapaan, mutta ovat kuitenkin reunoilta kiinteät.





Näiden muffinssejen vahvuus on ehdottomasti koostumus. Ohjeessa mainittu kukkakaali tekee niistä kosteita antaa muffinsseille silkkisen pehmeän tekstuurin. Muffinssi siis kirjaimellisesti sulaa suuhun. Itseasiassa koostumus on aika lähellä suklaamoussea! Ja kuten alussa mainitsin, parhaalta nää ehdottomasti maistuu kylmänä päivän tai parin päästä. 94 kcal/muffinsi.


Mielelläni kuulen kommentteja mikäli kokeilitte! :)



love, kaisa

Tunnisteet: ,

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Nam, uunipuuroa!

Miksköhän aina sunnuntaiaamuna tuntuu että noniin, tässä tää viikonloppu sitten olikin ja huomenna takaisin arkeen. Tai en mä tiedä teistä, mutta mä aina ajattelen noin. Tänä aamuna kuitenkin tajusin että viikonlopusta on oikeastaan menny vasta 50%. Lauantai takana ja sunnuntai edessä. En oo koskaan ajatellut sitä tolla tavalla, jotenkin laskenu aina perjantain viikonloppuun mukaan vaikka sehän on ihan tavallinen arkipäivä? (pessimisti??) Ja niin sai tääkin päivä positiivisen alun! Tänään ois plääneissä body pump ja juoksu/kävelylenkki ja kelpaahan sitä tossa säässä!

Ja tottakai iso aamupala aloittamaan päivän!










Let's dig in!!!


Tällä kertaa perinteistä "makeaa" uunipuuroa sen pekonisen version sijaan :D Tätä uskaltaa kokeilla kaikki! 

Uunipuuro vaniljasydämellä

puolikas banaani
1dl kaurahiutaleita
1 dl soijamaitoa
1dl vettä
kanelia
suolaa
kardemummaa
1 valkuainen
1/4 tl leivinjauhetta

3 rkl raejuustoa
1 rkl maitorahkaa/luonnonjugurttia
1 rkl vaniljaheraa

1. Aseta uuni lämpenemään 225 asteeseen. Muussaa banaani uunin kestävässä kulhossa haarukalla tasaiseksi mössöksi. 

2. Lisää kaurahiutaleet, soijamaito, vesi ja mausteet (älä arastele suolan kanssa, se antaa kaurapuuroon niin paljon makua!) Sekoita. 

3. Laita kulho mikroon pariksi minuutiksi, niin kuin tekisit normipuuron. Kun puuro on kypsää, lisää valkuainen ja leivinjauhe. Sekoita. 

4. Sekoita raejuusto, maitorahka/luonnonjugurtti ja protskujauhe erillisessä kupissa. Tarkista maku. Upota vaniljatahna puuron keskiosaan ja iske loota uuniin!

5. Paista 15-30 minuuttia. 


Aikahaitari on siksi noin iso, että paistoaika riippuu ihan siitä haluaako puuron olevan löysää vai kiinteää sisältä. Itse annoin olla varmaankin n. 15-20 minuuttia. Mutta sitä parempaa se on mun mielestä mitä kiinteämpää! Nyt en vaan jaksanut oottaa enää yhtää pidempää kun maha kurni niin kovasti. 

En tiedä mistä johtuu, mutta uunissa valmistettu puuro on PALJON täyttävämpää kun hellalla/mikrossa tehty vaikka oliskin samat ainesosat. Viipaloin koko herkun päälle vielä banaania ja pistin (tottakai) nokareen maapähkinävoita.


Ihanaa aurinkoista onnellista sunnuntaita, huomenna sitten taas kiinni rutiiniin!!!


love, kaisa

Tunnisteet: , ,

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Pekonipuuroa, olkaa hyvä!

Hola!

Vanhat lukijat varmaan muistaakin, kun kerroin Mitä kaikkea puurosta? -kirjoituksessa haaveestani kokeilla suolaista puuroa. Siis ei puuroa, johon on lisätty suolaa, vaan puuroa, joka luokitellaan "suolaisiin ruokiin."

No, kuten aina olihan sen joku muukin keksinyt ja jo toteuttanut! Törmäsin Instagramissa fitnesmamma Nikia Dysonin reseptiin "Cheddar Bacon Oatmeal", josta inspiroituneena ryhdyin toimiin! Muuntelin reseptiä jonkin verran, ja cheddarin tilalla käytin kevyttä sinihometuorejuustoa.

Kyseessä on siis uunipuuro (uunissa valmistettu puuro, joka on jämäkämpää, melkeimpä kakkumaista), johon on lisätty päällysteiksi pekonia, siirappia ja tuorejuustoa. Ja koska tämä ei kuulosta vielä tarpeeksi oudolta, niin itse puurohan on vaniljalla maustettu. 




Ihmettelette varmaan miksi käytän pekonia, se kun ei tunnetusti ole niitä rasvattomimpia lihoja. No, ensin puolustelen pekonejani sillä, että käytin kevyempää pekonia (190kcal/100g), ja lisäksi käytin sitä vain parikymmentä hassua grammaa. Sitten näistä tekosyistä siihen oikeaan syyhyn: Vaikka olenkin terveellisen ruuan syöjä henkeen ja vereen, olen myös hyvän ruuan ystävä. Rakastan kokkaamista ja keittiössä puuhailua yli kaiken. Jos joku pyytäisi minua leipomaan korvapuusteja, leipoisin niitä mielelläni, vaikka en itse yhtäkään söisi.

Pekonissa on ihanan vahva maku, ja mikäli se olisi korvattu jollain miedolla lihalla, vaikkapa kanalla, olisi tästä tullut aika mautonta mössöä. Mikäli ei diggaa sinihomejuustosta, sen tilalla voi tietenkin käyttää mitä tahansa muuta juustoa. Suosittelen tätä kaikille, ketkä lapsena dippas ranskalaisia pirtelöön ja söi jätskiä ja pizzaa yhtäaikaa. Toisin sanoen teille, ketkä rakastatte suolaisen ja makean yhdistelmää!

Tää resepti on varmaankin sellanen että tälle joko syttyy, tai sitten tää kuulostaa ihan kamalalta. Itse oon tosi ennakkoluuloton ruokien suhteen, eikä mulle tullu mieleenkään että tää vois maistua pahalta. Eikä muuten maistunut! Jos on ennakkoluuloja, niin kokeile ihmeessä! Tulet yllättymään ;)


Pekonisinihomejuustopuuro

2 munanvalkuaista
40g luonnonjugurttia
1dl kaurahiutaleita

1/2 dl mantelimaitoa (tai soijamaitoa, tai maitoa)
1 rkl vaniljan makuista heraproteiinijauhetta (mikäli et käytä proteiinijauhetta, käytä tämän tilalla 1tl vaniljasokeria)
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl suolaa

30g pekonia
1/2-1 rkl sokeritonta taatelisiirappia (tai mitä tahansa muuta sokeritonta siirappia tai hunajaa)
40g sinihomejuuston makuista tuorejuustoa (tai mitä muuta tahansa tuorejuustoa, tai juustoa)




Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paista pekoni pannulla, leikkaa pieniksi paloiksi ja siirrä sivuun odottamaan. Sekoita uuninkestävässä kulhossa sekaisin kaikki muut ainekset, paitsi pekoni, siirappi ja juusto



Päällystä puuro pekonilla, ripottele suolaa mikäli haluat korostaa makeuden ja suolaisuuden eroa.





 Iske uuniin 40 minuutiksi.




Pirskota/valuta siirappi puuron päälle ja levitä tuorejuusto 



Laita uuniin vielä 10 minuutiksi



Käy veitsellä läpi reunat ja irroita varovasti kulhosta kakkulapiota apuna käyttäen.



Päällystä esim. siemenillä ja rucolalla, namm!



Puurossa tai "kakussa" tai "piirakassa" miksikä sitä nyt haluaakaan kutsua on n. 350 kaloria eli ihan kelpo ateria kyseessä! Oman vatsan se täytti kyllä erittäin kiitettävästi :) Ja suu luuli että kävin ravintolassa, hha! Näin sitä kehoa huijataan! Ja mikäli ette kaloreista niin välitä, niin pekonia voi toki laittaa enemmänkin! Itse huomasin "kalastelevani" niitä syödessäni tota, ne oli nimittäin ne kaikista parhaimmat kohdat missä niitä oli! Joten jos tekisin uudestaan, tuplaisin ehkä pekonit, hehe!



Kommentteja, ajatuksia, mielipiteitä? USKALSITTEKO KOKEILLA? :)



love, kaisa

Tunnisteet: , ,